Resultatet av shoppingen

Här kommer resultatet av nyårsshoppingen :)

Jeansväska från Dotti. Nedsatt från $59.95 till $9.95 :)


Kjol från Dotti. Nedsatt från $49.95 till $19.95 :)


Boken The Luxe av Anna Godbersen från Borders för $21.99


Armband/ring från  Sportsgirl för $19.95 :)

GOTT NYTT ÅR!

Gott nytt år säger jag nu för det har varit 2011 i två timmar, iaf om man befinner sig i Melbourne. Nyårsafton spenderades med shopping och blev en kjol, en väska, en bok och ett kombinerat armband och ring. På kvällen åt vi hemma och det blev stekta nötbiffar, coleslaw, potatissallad, avokado och lite annat till huvudrätt och glass med jordgubbar till efterrätt. Nyårsafton var även den varmaste dagen på hela året för mig, 42 grader! Man kände sig väldigt äcklig när man hade gått omkring ett tag. Svetten rann i pannan och till slut fick man blöta fläckar på ryggen, trevligt.

Btw så ber jag om ursäkt för att jag har varit så dålig på att uppdatera men vi har bara ett bärbart internet och när vi var i stugan på Phillip Island var det väldigt dålig mottagning. Om man skulle ladda upp en bild tog det minst 10 minuter. Här i lägenheten är det mkt bättre mottagning så kan uppdatera mer.

Efterrätten idag/igår :P

Bilder! 2

Idag (25/12) åkte jag, pappa och Sandra till Surf Beach. Grymt tuffa vågor och massa surfare. Ska tydligen vara en av Australiens bästa surfing platser, vilket betyder att det troligen är en av världens bästa också. Sandra knäppte över 100 bilder så laddar bara upp några av dem här haha. Juste, efter det så gick mamma och jag ner på stranden vid oss för att leta ännu fler snäckor. Har inte tagit kort på alla än så bilderna kommer kanske imorgon hehe. Klockan är snart 12 så ska snart sova hade jag tänkt, men vi får se hur det blir med det. ;)














Fråga mig inte vad jag kollar på haha :)

Bilder!

Ja, nu har jag äntligen fixat bilderna (det vill säga Sandra har fixat dem) och kan ladda upp dem här. *jubel*
Kommer dela upp bilderna efter dag så i det här inlägget kommer bilder från den 24/12.

Huset utifrån, Corona Rd 41 ;)


Vardagsrummet med Sandra som ligger i soffan

Mitt sovrum, obäddad säng och kläder på golvet precis som det ska vara haha

Trappan ner till havet :)

Stranden

FISKMÅS :D

Pavlovan vi åt till efterrätt :P

BBQ & Pavlova = Jul?

Då är julen slut för den här gången. Inte för att jag har haft någon direkt julstämning men ändå. Vi har firat "midsommar" istället haha. BBQ, potatissallad, grillad majs, coleslaw och pavlova till efterrätt känns inte riktigt som jul, eller?
Idag har Sandra, jag och Alice varit på stranden. Känns bra när man är ensam på en sjukt stor och fin sandstrand, haha. Tror faktiskt att jag redan har blivit lite brunare, yay! Hittade även massa fina snäckor plus ett ostronskal. Gick med mamma och pappa till affären lite senare också och passade på att fota lite på vägen. Men har inte hunnit ladda in bilderna på datorn så de kommer imorgon. Tog även kort på huset och i alla rum så ni får se hur vi bor här för jag vet att ni är jättenyfikna, haha. (A)

Nu är klockan snart halv två på natten så tror att jag ska sova nu ;D

Natti natti och ha en fortsatt trevlig jul <3

God Jul

God jul alla bloggläsare! Ja det är faktiskt julafton redan nu för mig, fast jag firde ju jul förra veckan så det känns inte som jul. Vi ska grilla och äta jordgubbar istället haha. Låter mer som midsommar än som jul enligt mig. Nu ska jag ta och sova, om jag kan.

Natti natti <3

Land Down Under

Då var man i Australien och det kunde inte vara mycket bättre. Huset är fint, människorna är grymt trevliga, jag förstår vad de säger (haha), ingen tutar, alla kör normalt och det är TYST. Bilder på huset och området vi bor i kommer nog imorgon, om jag har tid.
Resan hit var väl inte den roligaste, 11 timmar på ett flyplan är inget man ser fram emot direkt. Flygrädd som man är hoppade jag till för minsta ljud hela resan och fick nästan panik när det blev turbulens, jag vet att det är säkrare att flyga än att åka bil men ändå. Ingen egen tv-skärm hade man så de visade bara kinesisk skitfilm hela resan och högtalarutgången fungerade inte till filmen hos Sandra och mig. Tog även en tablett som ökar sömnhormonet i kroppen för att kunna sova på planet, det enda som hände var att jag blev lite dåsig men kunde inte sova. Lyckades slumra till nån timma i början och i slutet så missade frukosten. Sov rätt gott i bilen på väg till huset, vilket gjorde att jag missade alla stora stall med massa hästar och en stoooor galoppbana, suck.
Nu på eftermiddagen har jag solat en stund och följde nyss med mamma till den lilla närbutiken för att köpa mat så att vi kunde få någon middag. Jag ska banne mig vara riktigt jävla pepparkaksbrun när jag åker härifrån! Orkar inte vara blek längre.

See Yaah!

Sista dagen

Japp nu är det snart slut. Åker till Australien om fem dagar, grymt skönt. Har nyss haft sista dramalektionen men Kelly var inte där för hon trodde att hon hade oss andra lektionen. Vi satt på scenen och lekte American Idol istället, haha. Kommer sakna alla dramamuppar. Ska ha ToK nu, där vi förmodligen inte kommer göra nått vettigt.

WIIIIIIIIIE

Nu är det bara en dag kvar :D
Eller snarare en halv eftersom vi slutar efter halva dagen imorgon :P
Men som vanligt har de pressat in alla fyra lektioner på två pass så de kommer vara ungefär 45 minuter långa haha :P

Sitter i bussen just nu och fryser som f*n om fingrarna!
När jag kommer hem så ska jag träna på manuset till pjäsen vi har imorgon i dramaklassen. Kommer inte att komma ihåg alla repliker xD

Sista lunchen på SCIS

Japp då har man sista lunchen på SCIS. Känns faktikst lite skumt, men ändå skönt. Har lämnat tillbaka lite böcker nu oxå. Mandarinboken och de två ekonomiböckerna. Ska lämna tillbaka matteboken idag oxå sen så tar jag resten imorgon. Den lektionen jag kommer sakna mest är nog drama. Grymt cool lektion vi hade igår på tal om drama. Vi var bara fem elever där, jag, Edward, Katy, Justin och Miguel. Kelly hade lovat att läsa i Nalle Puh, inte disney utan den RIKTIGA boken. Hon läste den sista delen ur andra boken och hon började nästan gråta, vilket hon tydligen alltid gjorde när hon läste den. Efter det lekte vi en improvisationslek. Grymt kul haha! Särskilt när jag helt plötsligt blev Kellys flickvän och vi hade sexualkunskap med typ tredjeklassare haha. Tror inte att jag har skrattat så mkt på en lektion tidigare. Vi märkte inte att klockan blev tre så massa elever ur 11th grade kom upp till oss och kastade snö på Edward, Justin och Miguel som senare la snön innanför Kellys tröja. Det var min roliga lektion det.

Puss och kram skumbanan!

Kinesisk Film

Har Mandarin just nu och har nyss sett klart på filmen vi började på förra lektionen. Grymt fin film alltså. Började nästan gråta, vilket Ana och Miss Duan gjorde, hehe. Mina ögon var tydligen vattniga enligt Anthony, men jag grät inte. Filmen heter "Under the Hawthorne Tree" och är på kinesiska och utspelar sig på 70-talet när Mao var ledare. Säger bara SE DEN! Det spelar ingen roll att den är på kinesiska, det finns engelsk text och den är såååååå grymt fin! Lite löjlig ibland kanske men den ska ju faktikst utspela sig på 70-talet i Kina, hehe.

Jag ser det snöar

Ja, det flyger faktiskt lite snö i luften just nu. Alla elever är som galna och pratar om att de ska bygga snögubbar, men det blir nog lite svårt eftersom att snön smälter bort så fort den landar på backen.
Just nu så sitter jag i cafét och dricker latte, mums!
Har drama efter lunchen och sen åker jag och mamma iväg till Fake Market och lite andra ställen för att shoppa julklappar.
Tyckte att bilden var lite rolig haha :)

Godnatt!

Nu ska jag och min Ronaldotröja gå och lägga oss :P
Natti natti folket!
Ser helt blek ut på bilden haha :P dumma fotolampa!

Sankta Lucia!

"Natten går tunga fjät runt gård och stuva..." Så lät det i ungefär en timme på skolan för alla svenskar i upper school gick luciatåg haha. Det verkade vara uppskattat av de flesta lärare, men musikläraren blev typ sur för att vi kom in i aulan och sjöng när stråkorkestern skulle spela. Fast vi sjöng när de hade slutat spela så vi förstörde ju ingenting. Det var rätt roligt men jag som klagade på att det var kallt innan sitter och halvsvettas nu. Tror att mina händer börjar brinna snart! Dom är nästan röda haha! Måste säga att stjärngossarna var duktiga. Fast vi var färre tärnor än stjärngossar! Det måste nog vara första gången någonsin!
Har bara en lektion kvar nu, ToK. Kan bli kul, kan bli tråkigt. Det är iaf en väldigt slapp lektion. Sen ska jag hem och sova... eller göra biologiläxan så att jag slipper ha den imorgon. Ibland är jag smart alltså hehe.

Tagga!

Ja, nu taggar jag inför sista veckan av pina! Fem dagar, betygen sätts på tisdag, shoho!
Helgen har iaf gått väldigt fort, precis som alla andra helger. I fredags tog jag en taxi hem från skolan efter luciaträningen och fick sitta 15 minuter på Yan'an, suck. Den sträckan tar annars tre minuter. När jag väl var hemma så var det bara att byta om och gå till klubbhuset och ha barnkalas, typ. Pappa och hans jobbarkompisar skulle ut och äta så Sandra och jag fick ta hand om alla barn, det vill säga 6 tjejer om man räknar in Alice och Tuva Lie. Vi hade beställt pizza, fixat massa godis och chips och bokat biorummet. De fick välja mellan Polarexpressen och Barbie i en julsaga. De valde såklart Barbie-filmen, haha. När filmen var slut fixade vi så att ungarna kunde gå hem till Tuva Lie och se på tv så att Sandra och jag kunde gå hem och slappa. Lite egoistisk måste man vara ibland.
Igår, lördag, sov jag till kvart i tolv och sen skrev jag lite på min uppsats. Resten av familjen drog iväg för att se Alices luciatåg så jag blev ensam hemma. Såg på Mamma Mia och åt chips, hihi. Gjorde även pajdeg och kokade broccoli så att pappa kunde göra broccolipaj när de kom hem.
Idag har det regnat hela dagen så jag har bara suttit inne och slöat med datorn, skrivit klart uppsatsen, sett på tv och spelat wii. Hjälpte även pappa att göra lunch. Alice är för övrigt sjuk nu så jag ska försöka att hålla mig undan från henne. Annars blir jag väl sjuk igen och det har jag ingen lust med.

Nu ska jag ta och sova så att jag kommer upp imorgon.
Natti natti folket!

Slut slut slut!

YES!
Äntligen slut på provfronten! :D
Fast var typ asnervös i morse för trodde att jag skulle missa provet. Bussen var 20 minuter för sen och trafikljusen precis utanför vårt område var trasiga och det är en väldigt trafikerad korsning. Så vi stod och väntade där i tio minuter innan vi fick åka för den j*vla polisen vinkade in alla andra vägar i typ en minut var och när han tog vår väg så lät han bilarna åka i typ 15 sekunder. Underbart typ. Klockan var lite mer än halv 8 när vi kom iväg från korsningen, suck. Började ärligt nästan gråta för att jag inte ville missa ekonomiprovet. Det är inte alltid jag blir ledsen för ett missat prov men idag blev jag det. Man får ju ingen chans att göra det någon annan tidpunkt och det står för ganska mycket av betyget. Inte för att jag behöver betyget, men vill ha bra betyg i ekonomi för det har jag nytta av i framtiden. Lyckades i alla fall komma till skolan fyra minuter i 8. Trafiken var faktiskt rätt bra efter trafikljuset. Har gjort provet nu och det gick rätt bra så jag är nöjd. Har bara study resten av dagen. Ovärt att vara kvar i skolan, ja.

VILL HA!

Ge mig den här mobilen tack (A)
Motorola Flip Out
Grymt snygg och den finns inte i Sverige, men tror att den säljs här :)
Den säljs i Tyskland och där kostar den typ 350 euro så det blir typ 3800 RMB
Bara att börja spara nu då

Pluggar

Det enda som är bra med den här veckan som är full med prov är att vi inte har några "normala" lektioner. När vi inte har prov så har vi study. Sjukt najs. Har drama fast study nu, hehe. Känner att jag borde plugga biologi men det är ju sååååååå tråkigt. Kommer ändå inte att få godkänt i det. Har haft 3/5 prov nu. Matten gick apdåligt. Hade typ glömt bort allt. Det är nog ett tecken på att man inte ska sitta uppe till klockan halv 1 och gå upp halv 7.
Ska nog försöka plugga lite nu iaf.
Puss och kram!

Kallt!

Nu har det varit kallt två dagar i rad! Runt 5 grader bara, usch usch. Ska bli skönt att komma till Australien och få lite värme innan man åker till Sverige hehe. Jag vet, jag borde inte klaga på att det är kallt men är man van vid 15 eller mer så kommer den här kylan som en chock! Det var ju 20 grader i helgen och nu blev det helt plötsligt vinter! Aja, belv att ta på sig halsduk och jacka när man gick till bussen idag. Första gången jag använder min rutiga jacka det här året hehe. Har bara behövt skinnjackan innan.

Har haft två av fem slutprov nu. Mandarin och engelska. Pluggade typ ingenting men kunde typ allt på mandarinen ändå, happy face! Det enda jag glömde bort var hur man skriver Sverige med kinesiska tecken. Kommer ihåg två delar av tecknet men resten vette fan hur det ser ut. Nu har jag druckit två koppar kaffe så ska försöka hålla mig vaken när jag pluggar matte och biologi, vilket kommer vara svårt ändå haha.

10 dagar

10 dagar kvar! 8 skoldagar kvar, sen slipper jag den här skiten! Australien om 15 dagar! Sverige om ungefär 52-53 dagar! Längtar som f*n!

SKINKA

Ännu en helg som varit grymt intensiv, typ. Igår, lördag, var det fest i området. Sandra och jag drog typ efter 1 timma hehe. Så roligt hade vi. Den var mer anpassad för föräldrar och barn, så vi var lite för gamla. Vi startade en film hemma istället. Eat, Pray, Love = skratt hehe.
Idag har hela familjen varit och ätit svenskt julbord som anordnades av Swedish Club. Bra mat och det fanns SKINKA! Nu överlever jag utan det i jul, kanske. Efter det så mötte vi familjen som vi pratade i telefon med innan vi flyttade hit, Shanghai är litet ibland. Sen skulle vi försöka ta oss hem, vilket inte alltid är det lättaste. Först så åkte vi färja över floden och gick till en tunnelbanestation. Därifrån åkte vi med linje 4 tror jag för att sen byta till 9an. Men där vi skulle byta höll de på att bygga om så vi fick hoppa på samma linje igen och åka en station till för att sen vända och åka tillbaka en station haha. Där kom vi i alla fall på 9an och åkte ut till Qibao Road som pappa trodde skulle ligga på samma gata som Lotus, men det låg en gata ifrån, och gatorna i den här stan är inte korta! Så vi började traska iväg mot skidbacken, ja den ligger inomhus hehe, och sen svängde pappa och jag vänster så vi kom till lotus medans de andra gick hela vägen till Gudai Road för att gå hem.
Nästa gång jag åker till Qibao med tunnelbanan så tar jag taxi sista biten hem! Tror att det måste ha varit runt 5 km totalt. Min fötter dog typ. Har nog gått ungefär en mil totalt idag, vilket engentligen var bra efter julbordet haha.

Min tallrik efter att jag ätit upp


Sandra med fin hatt :D


Jag med fin hatt och grymt fint ansiktsuttryck :D

Brandalarm

Jag som inte trodde att skolan kunde bli konstigare, men jag hade fel. Har nyss haft brandträning och på informationen som skickas ut varje morgon så stod det precis vilken tid det skulle inträffa, så man han ju göra sig beredd på det. Det är väl smartare om man inte säger vilken tid det inträffar?

Dumma mig

Förlåt, är apdålig på att uppdatera bloggen men har varit nere hela veckan så orkar inte göra något speciellt. Inte ens skriva ett kort blogginlägg. Ska bli bättre, lovar, men det kanske dröjer två veckor till. Lovar att jag ska uppdatera när det händer något intressant i mitt liv, vilket det inte gör just nu eftersom jag fortfarande går i skolan. Så fort jag får lov så ska jag göra intressanta saker som ni kan få läsa om. Blir nog rätt många inlägg från Australien under jullovet.
Bara 11 dagar kvar i helvetet, sen så är jag fri, typ.
Hörde även att ni hade -17 grader i Sverige igår. Tycker att det stämmer mer in på normaltemperaturen i december än det vi har här. Andra advent i helgen och det ska bli 20+! Känns skumt att ha en julgran när det är varmt och grönt ute. VILL HA SNÖ!!
RSS 2.0