Plugg Plugg

Fredag igen, shohoo! Det som är mindre bra är att jag har grymt mkt skolarbete över helgen. Det borde vara förbjudet att lägga en presentation och ett prov på samma dag och på en måndag. Ska även skriva en ny Essay i engelskan och jag vet inte hur jag ska skriva haha. Har i alla fall valt en topic, men det skulle underlätta om jag hade läst boken vi ska sriva om också, men den var ju så grymt tråkig så orkade bara läsa ungefär 10 sidor. Tur att Sandra har läst den. Nu ska jag försöka skriva lite på den, kanske kommer på nått.

Sjuk

Har inte hunnit uppdatera bloggen sen i måndags, det blev lite mkt när Marcus kom hit. Jag har även blivit jätteförkyld och hade feber igår. Stannade hemma från skolan, dels för att jag ville vara med Marcus och dels för förkylningen. Idag hade jag lite förhöjd temp men det blev skola ändå. Slutar halv 12 idag så överlever nog hehe. Mamma och Marcus kommer hit efter skolan och då ska vi åka till Fake Market. Blir nog en sväng in på videobutiken också.
Nu ska jag försöka förstå ekonomin :P

Puss och kram skumbanan :)

Skola

Sitter i skolan och ska börja om några sekunder typ. Skön dag idag med ekonomi, matte och mandarin + biologiprov. Sen åker jag, pappa och Mr Wu till Hongqiao Airport och hämtar Marcus! :D

Uppdaterar troligen mer senare ;D

Tuggummi lr nått

Har precis haft första lektionen för dagen. Engelska, fick ha min presentation som jag inte hade övat på sen typ i måndags, fick även veta att vi ska skriva en ny uppsats fast om The Handmaid's tale den här gången. Den ska vara klar om två veckor, suck. Ska snart ha drama, tror att vi ska fortsätta läsa Birthday Party, den är skum och slutet är typ... skumt? Sen har jag idrott, lunch och biologi. Hade läxa i biologi men kom inte ihåg vad vi skulle göra så struntade i den, hehe. Mr. Amirouche kommer bli arg.

Om ni undrar varför titeln fick ett så skumt namn så beror det på att jag tuggar tuggummi just nu och kom inte på någon bättre titel. :)

Ni får en "fin", några månader gammal bild idag :P


Marcus kommer imorgon :D <3

Billigt hehe

Sandra och mamma var och hämtade kläderna hos skräddarna idag. Allt passade så nu har jag en sjukt snygg kappa och en ny kjol till skolan. Bilder kommer snart hehe :)

Bara 3 dagar kvar tills jag får se Marcus igen :D <333

Träning

Drar till gymmet med papi nu, uppdaterar mer sen.

Sweden rocks!

Najs dag idag. Om alla dagar var såhär i skolan skulle jag faktiskt tycka om att gå här.
Matte - Har nyss bytt klass och vi hade vikarie så kunde inte jobba eftersom jag inte hade någon bok
UN-Day parad - Vi samlades vid våra länder och typ gick runt skolan. Sverige lät mest för alla skrek "SVERIGE".
Mandarin - Vi lärde oss att presentera vår familj och sen jobbade vi i boken.
Rast - Köpte en latte och en kringla i cafét.
Study Period - Kollade på film med några andra i ett extremt kallt rum, men filmen var bra. :)
Lunch - Pratade med roliga människor och försökte förklara det svenska skolsystemet för några koreaner, haha.
Ekonomi - Vi fick gå och se på volleyballturneringen om vi ville så det blev ingen lektion, men jag sitter i biblioteket istället och tänkte jobba med ekonomiläxan vi fick, hehe.
Advisory - Vi ska typ få våra midterm-grades.
HELG, fast ska till skolan imorron, dumma teater. Men Kelly ändrade i alla fall tiden från 9.00 till 11.00 så man får sova ut lite.

Nu ska jag vara duktig och plugga lite :)

FN-Dagen

Glad FN-dag på er! Den här dagen brukar inte firas så jättemkt, men eftersom jag går på en internationell skola så firar vi stort hehe. Vi ska ha kläder som representerar vårat land, jeans och gult linne hehe. Har även målat svenska flaggan på ena handen och Bollnäs flagga på den andra och skrivit "Sweden" och "Sverige" i ansiktet. Lektionerna är kortare idag oxå, shoho. Aja måste dra till bussen. Skriver mer sen, kanske. :)   

Bye Bye SCIS

Yes, ska få hoppa av skolan här, men pappa tycker att jag ska gå kvar fram till jul. Får se om jag orkar det eller inte, men ska försöka göra klart hela Matte B kursen den tiden jag är ledig i alla fall. Då slipper jag förhoppningsvis matten i höst om jag inte vill börja jobba Matte C på en gång förstås. Ska även försöka läsa mer mandarin när jag ändå är här. Sandra ska sluta efter den här veckan och jobba som extralärare åt nån elev som behöver extra hjälp med skolan. Hon tjänar pengar på det oxå, typ 200-400 RMB i timmen! Jag vill oxå jobba haha.

Marcus kommer om 6 dagar! Det jobbigaste är att jag måste gå i skolan medans han är här så jag får knappt se honom, men ska få ta ledigt några dagar i alla fall, men måste vara i skolan båda lördagarna han är här, vilket suger apa. Det är en till anledning till att jag vill sluta skolan. Jag måste ju gå om ett i Sverige hur jag än gör så det spelar ju ingen roll om jag går i skolan eller inte.

Puss och kram skumbanan

...

Mitt liv suger, allt suger! Vill hem till Sverige! Orkar inte gå runt och låtsas vara glad, gråter ju innombords! Jag har gråtit mer under tiden jag har varit här än vad jag normalt gör hemma under 3 år! Tror att jag har gråtit i snitt 3-4 dagar i veckan. Jag har skrattat ungefär 1 gång i veckan. Det säger väl någonting om hur jag mår, eller?

Är det rimligt att man bara ska ha 2 dagar på sig med en inlämning eller att plugga till ett prov? Samtidigt som man har det att jobba med så ger lärarna i de andra ämnena en läxor och så sitter man där på kvällen med 2 läxor och en inlämning tills nästa dag. Ärligt talat så skjuter jag snart mig själv, orkar inte leva ett liv som bara består av skola.

Från skolan... igen

Har biologi just nu och det är sjukt tråkigt. Jag hatar naturämnen, särskilt när de är på engelska. På svenska förstår jag ju alla ord i alla fall haha. Satt i aulan i ungefär två timmar tidigare idag. Lyssnade först på en livesändning från Beijing där två amerikanska politiker pratade om USAs arbete med Kina. Sen pratade en av lärarna på skolan om FN dagen som är på fredag. Vi ska typ klä oss i kläder som representerar vårat land. Det enda jag har som representerar Sverige är en bikinitopp som det står "Sweden" på, men jag tror faktiskt inte att jag kommer få ha den, haha. Har ju även kockmössan från Hotell och Restaurang, men tror inte att den representerar Sverige så mkt. :P
Aja, har engelska efter biologin, muntlig presentation, hatar att stå inför folk och prata, särskilt på engelska! Sen äre lunch och drama. Vet inte vad vi ska göra på draman, men troligen ska vi fortsätta läsa i "Birthday Party". Den är rätt skum, först så är han glad, sen försöker han strypa en person. x)

Aja nu ska vi bygga en cell av lera så måste sluta skriva nu hehe :P

Skrivet från thaa school

Sitter i skolan och har matte, usch usch, och jag fattar som vanligt inte vad vi ska göra. Ja, jag ska byta till lättare matte hehe. Slapp göra biologiprovet idag i alla fall, ska göra det imorron efter skolan istället, men ska försöka flytta det till onsdag så att jag kan åka hem med mamma och Alice. :)

Har bara lunch och mandarin kvar efter matten. Hoppas det blir lite film på mandarinen, orkar inte jobba så mkt hehe, sov ju bara 5 timmar inatt.

Ni får en gammal bild idag hehe :)

Skoooooor

Nu har pappa kommit hem *shoho* med nya skor till mig *shoho x5* :)
Bilden kanske inte är så jättebra men det kanske kommer nån bättre senare.

Kineser -.-'

Vaknade typ vid 11, fortfarande aptrött men gick upp ändå. Runt 12.15 gick jag, mamma och Sandra iväg mot ett stort shoppingcenter som ligger några kilometer från oss. Det tar typ 40 minuter att gå dit, och då räknar jag in trafiken.
Egentligen så är det två shoppingcenter som typ sitter ihop med varandra, och snacka om att det fanns många märkesaffärer där! Det första jag såg när jag kom in var en Valentino-affär, dock bara herrkläder. Sen så fanns det även Lacoste, Gant och lite andra. De hade Esprit, Vero Moda och Only såklart. Tror att jag har sett de affärerna i varenda köpcentrum jag har varit i här i Shanghai. Det värsta med att shoppa här är att man blir "förföljd" inne i affärerna. Man har alltid någon som jobbar där efter sig och så fort man nuddar något klädesplagg så tror de att man vill prova eller köpa det. Jag hittade ett par tuffa kortbyxor på Only och jag skulle bara känna på tyget eftersom det såg skumt ut och då tog en som jobbade där ner dem och trodde att jag ville ha dem, suck.
Om jag behöver smink vet jag i alla fall att det finns en Sephora-affär i den gallerian. Det fanns hur många dyra märken som helst, plus de lite billigare som L'oreal och Isadora. Men ska man ha något dyrt märke kan man ju alltid köpa en YSL mascara för 300 RMB istället för en från L'oreal som kostar 120 RMB haha.
Efter att vi hade kollat smink och sånt ett tag tyckte vi att det var dags för fika på Starbucks. Kommer ärligt talat inte att överleva i Nyköping utan Starbucks.

Min Cappuccino, mammas Latte och Sandras Green Tea Frapuccino + mina solglasögon ;D


Sen kollade vi på skor i typ 40 minuter. Jag hittade hur många snygga skor som helst, men fan vad dyrt det ska vara med skor i det här landet! Jag orkar inte betala 1800 RMB för ett par stövlar som jag kan köpa på DinSko för 400 kronor. Plus att det oftast inte finns några i storlek 39. Varför ska kineser ha så små fötter?

Efter att jag hade blivit arg för att jag inte hittade några skor och mamma hittade ett par till sig (jag vill också ha små fötter!) så gick vi in på Carrefour och köpte mat.
Jag HATAR att kineserna alltid stannar mitt i gången och att de går i snigelfart när de handlar! Vet inte hur många gånger jag var på väg att putta in någon kines i närmaste hylla. Lyckades undvika det och vi hittade allt vi skulle ha, nästan i alla fall. Vi bestämde oss för att ta en taxi hem eftersom vi hade köpt både mjölk och yoghurt så vi vinkade till oss en och han hittade hem till oss. Och resan kostade hela 16 RMB haha. 

Nu kommer pappa snart hem från USA och jag ska få mina nya Converse. Ska nog plugga lite också, har prov imorgon och har knappt läst igenom häftet hehe. 

 

Shopping!

For iväg med mamma och Sandra till Fabrics Market i morse för att sy upp lite kläder. Fixade en kjol till skolan och en sjukt snygg trench coat. De skulle vara klara om en vecka så det kommer nog lite bilder då. Kjolen kostade 150 RMB och kappan kostade 350 RMB.
När vi var klara där åkte vi vidare mot Hongmei och tog en fika på Starbucks, så klart. Jag har blivit beroende av deras latte hehe. Sen gick vi till Pearl City och där blev det en "Miu Miu"- väska och en "Louis Vuitton"- plånbok inhandlat för min del.
Sen tog mamma med oss till en filmbutik som ligger precis bredvid Pearl City och jag vet inte hur många filmer vi köpte haha. En film för 20 RMB och filmserier för 70 RMB! Jag köpte i alla fall Sherlock Holmes, Shanghai Knights och The Proposal och fick de för 45 RMB samanlagt. Lyckad dag och nu ska jag förstöra den genom att plugga biologi.

 

Föll för grupptrycket!

Ja, nu sitter jag här med en blogg. Man kan säga att jag föll för grupptrycket till slut haha. Det som kommer skrivas här är nog mest det som händer i mitt liv och lite sånt klassiskt bloggtjafs.
Jag kan ju alltid börja med att skriva om det som har hänt idag. Har varit i skolan och haft biologi, engelska, drama och theory of knowledge. Har väl varit en helt okej dag förutom det att jag fick en jobbig huvudvärk efter lunch. Kom på att det troligen berodde på att jag inte hade fått i mig något kaffe.

Dagens tanke:
Varför har man helg om lärarna ändå ger en massa läxor och prov man måste plugga till? Är inte helgen till för att man ska få vila upp sig och hämta nya krafter för att klara av ännu en vecka med plugg?

Välkommen till min nya blogg!

RSS 2.0