The Great Wall

Vi blev hämtade på hotellet av vår guide vi hade bokat för att kunna ta oss till muren och då menar jag inte den muren som ligger närmast Beijing dit alla turister åker. Vi åkte till en annan del som ligger ca 2 timmars bilfärd från Beijing. Där behövde man inte trängas med massa kineser, japaner och andra turister.
Vi fick åka linbana för att komma upp till muren och sen fick vi gå omkring där. Tror att kineser var längre när muren byggdes för vissa trappsteg var typ en halvmeter höga. Muren är världens största begravningsplats. Var hur många som helst som dog under bygget av den och man begravde dem där de hade dött.
Man blev ganska trött efter att ha gått ett tag för muren är inte direkt platt. Den följer bergskammen. Pappa var uppe på den högre delen. Mamma och jag orkade bara gå halvvägs för vägen upp var väldigt brant.


Efter vi hade varit på muren åkte vi till ett ställe där de blåser glas som låg någon km från muren. Har redan sett när de blåser glas i Sverige, men det är alltid lika intressant och se hur de gör det. Vi fick även se hur de blåste små glasfigurer. Det var rätt coolt. Sandra och jag köpte våra kinesiska "stjärntecken", det vill säga en tupp och en get/får.


Sen åt vi mat på en kinesisk restaurang. Det var rätt gott. Särskillt de friterade grönsakerna. Fast servicen var som på alla kinesiska restauranger, det vill säga dålig. Det tar sju år för dem att komma ut med drickan och ibland glömmer de bort beställningen helt. Suck!


Efter maten åkte vi vidare en bit och stannade på ett ställe där de gör kinesiska vaser. Visste ni att de flesta inte är gjorda av porslin? Det är koppar rakt igenom. Först formar de till vasen och bankar till mönster. Sen klistrar de på små kopparbitar som bildar mönstret som vasen ska ha. Sen målar de med färg som är gjord av bergsmineraler. Sen bräns de så att färgen fastnar och sen putsas de med tre olika material. Först en sten som är rätt grov, sen en mindre grov sten och sist med träkol. Efter det så poleras kopparn som syns med 24k guld och vasen målas invändigt med en blå färg som gör det möjligt att fylla vasen med vatten utan att den blir förstörd.
Nu vet jag varför vaserna inte går sönder i filmer när de välter!
Köpte ett armband med målade kopparkulor där. Var nästan tvungen att köpa något.


Sen åkte vi hem och nu är jag astrött så ska nog ta och sova nu. Imorgon ska vi till den förbjudna staden och lite andra platser.

På väg upp med linbanan

Uppe!

Nu är det bara att börja gå

Utsikten var det ju inget fel på :P

Inne i ett av vakttornen

Man kan se vaktornen långt där borta :P

Pappa gick hela vägen upp

Min fina tupp :) den är rosa, men det syns inte på cam-bilden

Armbandet är svart med mönster, men cam-bilder suger så det ser guldigt ut


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0