Hej mitt vinterland

Nu har jag äntligen fått igång internet på datorn så nu kan jag uppdatera igen. Resan med flyg har gått bra, lite turbulens över Ryssland och Finland bara, men det brukar det vara. Flyget mellan Beijing och Stockholm tog ca 9 timmar. Efter fem så hade jag väääldigt tråkigt och inte kunde jag sova heller. Satt och lyssnade på musik, kollade på Scrubs i datorn, läste lite och försökte sova. I Stockholm kom väskorna efter 4 minuter, måste vara rekord. Sen blev det en timmes väntan på tåget. Mamma hade köpt biljetter som skulle ta oss från Arlanda till Södertälje, sjukt skumt att det inte gick något förbi Nyköping. Hon köpte iaf dem för att vi skulle slippa hålla på och byta tåg med alla resväskor, men när vi kom mot Stockholm så sa de i högtalarna att alla som skulle vidare mot Linköping, Norrköping och Södertälje Syd skulle byta tåg i Stockholm för att det tåget i åkte med skulle in på nån kontroll. Det var bara att konka ut alla väskor och hoppa in på ett annat tåg. När vi väl kom till Södertälje så hämtade farfar upp oss och så åkte vi hem. Det blev väldigt trångt och mysigt i baksätet haha. Vi var hemma i huset runt 8 på kvällen. Runt 9 så kom Marcus förbi. Han drog igen runt halv 11 och då gick jag och la mig. Hade ju varit vaken i nästan 24 timmar då. Och nu sitter jag här. Vaknade 20 över 6 och var pigg haha. Nu ska jag hitta någon frukost och sen blir det duschen.

Puss hej!

Sista inlägget innan Sverige

Japp, det här är sista inlägget jag gör innan jag landar på Svensk mark. Sitter på sängen just nu och ska packa ner datorn i handbagaget så fort jag har skrivit klart. Kommer troligen att vara hemma i huset runt åtta ikväll så då uppdaterar jag mer.

Packning

Jag hatar att packa. Tycker att det är sjukt trist, men det måste göras. Mamma är duktigt på det så hon packar ner i resväskorna, jag är bättre på att ta fram saker, haha. Ska ju även ta hem saker och lämna dem där som t.ex vinterkläder, skor, väskor, prydnader, filmer m.m. Hade väldigt svårt att komma på vilka skor och väskor som skulle hem och lämnas där. Nu har jag i alla fall packat klart, förutom handbagaget.

Jag har väääldigt mkt skor ^^ Här är stövlar och stövletter

Lite blandat

Converse

Högklackat och sandaler

Skor som ska med hem :P

Vaken och pigg

Sitter vid matbordet i köket och har nyss ätit frukost. En tallrik yoghurt, 2 mackor och en kopp cappuccino. Har cappuccinon kvar. Den var väldigt varm förut, men nu är den okej.
Vet inte vad jag ska göra mer idag förutom att springa runt och leta saker som ska med till Nyköping. Kan inte beskriva hur glad jag är över att få landa på svensk mark imorgon. För att jag ska klara kylan så ska jag ha mina Ugg-skor på mig och min tjocka bruna jacka. Kom precis på att skorna inte passar till jackan. Hm... Alice har likadana Ugg-skor som jag fast bruna så kanske kan byta lite snabbt med henne.


Nu ska jag dricka upp kaffet så ni får ha det så gött! (:

Hingst

Jag har precis hittat den perfekta hingsten till Celine. Skulle gärna vilja betäcka henne, men får se om jag har tid och råd nån gång. Iaf så heter hingsten Bodethal's Notre Petit RP 148. Han är en Tysk Ridponny född 2002, skimmel och 145cm hög. Och såklart gryyyymt fin. Slänger in två bilder på honom.

Sova

Är helt slut så funderar på att sova typ nu. Så går det när man inte sover mer än 3,5 timmar på natten.

Skumt

Lämnade som sagt tillbaka de tre böcker som jag hade kvar tidigare idag och när de scannade in dem så stod det att vi hade betalat för dem. Skumt eller vad? Tror knappast att jag skulle vilja köpa två fysikböcker och en franskabok haha. Aja, om det har dragits pengar nånstans så ska vi väl troligen få tillbaka dem. Nu ska jag fota och filma lite i huset tror jag.

Mot skolan

Mr Wu kommer om ca 40 minuter och då far Sandra och jag iväg till skolan och lämnar lite böcker. Har varit vaken sen halv 7, ställde tre olika alarm på mobilen så att jag skulle kunna komma upp. Fick 3,5 timmars sömn i natt, shoho. Känner mig inte speciellt utvilad men det kanske betyder att jag kan ställa tillbaka dygnet lite, fast det vore rätt onödigt eftersom jag ändå måste ställa om mig på torsdag. Nu ska jag fixa mig lite och leta fram böckerna.

Scrubs

Köpte som sagt alla säsonger av Scrubs igår och jag har redan sett klart första. Känner mig lite nördig men man fastnar framför datorn/tvn när man väl har sett ett avsnitt och innan man vet ordet av så har man sett 8 stycken och måste byta DVD. Klockan är snart tolv så ska nog sova snart. Ska upp vid sex-halv sju imorron. Ska försöka träna nån gång under dagen, filma en rundvisning av huset, åka till skolan och lämna tillbaka några böcker och troligen jobba matte. Fullspäckad dag med andra ord.

Amerikanska kanelpannkakor

I min familj så har vi en lite tradition att äta brunch typ varannan söndaglunch. Det som brukar finnas på bordet är bland annat äggröra, bacon, bagels/baguetter, frukt, grönsaker, smoothie (ibland) och såklart AMERIKANSKA PANNKAKOR. Det brukar vara jag som står för pannkakorna, lillsyrran klagar annars, och jag brukar följa receptet som finns i "Min första kokbok". Men idag ville jag testa något nytt. Köpte ju en kokbok i Australien och i den fanns ett recept på Cinnamon Pancakes och det blev supergott! Tog tyvärr inga bilder på det men tänkte skriva receptet ändå. Dock så är det Self-raising flour i receptet men tror att jag har skrivit rätt mängd bakpulver så att det går att göra i Sverige.

Ingredienser

350g mjöl
5 dl mjölk
2 ägg
2 msk kanel
2 tsk bakpulver

Blanda mjölet och bakpulvret med hjälp av en gaffel. Häll i mjölk, ägg och kanel. Blanda väl. Det ska helst vara lite klumbar i smeten, men inte för stora. Använd smör i stekpannan när du gräddar dem. Du får själv välja om du vill göra dem stora som vanliga pannkakor eller små (något större än plättar). Det är lättast att göra dem små om du inte är så van att vända pannkakor.
Servera med lönnsirap, sylt, grädde eller varför inte färsk frukt?

Tangled

Någon som har sett Tangled? Om ni inte har det, GÖR DET! Köpte den idag på Hongmei och såg den nyss. Grymt rolig. Hästen Maximus, Kamelonten Pascal, tjuven Flynn (Eugene) och den lilla gubben som dyker upp här och var äger haha! Trodde att den skulle vara lite barnsligare men den var i samma klass som Shrek ungefär. Se den! Kommer tjata tills du gör det! :)



Köpte även Scrubs säsong 1-8 så nu har jag något att se på planet hem till Sverige. (:

En vecka :D

Japp, nu är det bara en vecka kvar innan jag far iväg över Ryssland och mot Sverige. Ser inte fram emot resan, 9 timmars flyg suger. Det var faktiskt roligare att flyga till Australien för då flög man ju över olika ställen. När man flyger till eller från Sverige så flyger man över hela Ryssland vilket tar 6-7 timmar. Hoppas att det är ett nyare plan så att man får egen bildskärm och kan välja vilken film man vill se. Annars så får jag ha en fulladdad dator och bra filmer med mig.

Idag har jag varit vid Hongmei och fixat naglarna. Blev fransk manikyr idag med, men tog nån specialare så att det håller upp till två veckor. Nästa gång så blir det någon rolig färg istället. Sen åkte vi till Carrefour och jag köpte ett par skor. Sen så har jag inte gjort så mycket mer än slappat. Juste, vi har SNÖ här! Det var vitt ute när jag gick upp idag. Dock så är det plusgrader så det är väldigt mycket slask överallt men ändå.

Min fina hand haha :)


Skoooooor ;D och halva gitarren haha

Tråkigt

Som ni ser så har jag rätt tråkigt så tänkte ta och skriva och berätta lite om mig själv och om min ponnyskrutt :).

Vi börjar med Celine.
Celine, eller Celine van de Mussenhoeve som hon egentligen heter, är en brun Belgisk Ridponny. Hennes pappa är renrasig New Forest och hennes mamma är en korsning mellan varmblod, arab, fullblod, welsh, halvblod och säkert en massa andra raser. Hon är född i april 1998 och har innan hon kom till mig bott i Belgien, Holland, Danmark och sen kom hon till Sverige. Hon är 144,8cm i mankhöjd och supermysig i alla hantering. Det är när man rider som hon kan bli en kanonkula. Jag vet inte så mycket om hennes bakgrund, men jag skulle chansa på att hon inte blev inriden ordentligt eftersom hon håller på som hon gör. Galoppen var hemsk när jag först köpte henne, men den blev bättre framåt våren. Får se hur hon är när jag kommer hem igen. Hoppas verkligen inte att jag måste börja om från början med henne igen. Hon är nog den mest charmiga ponnyn som jag har träffat. Om man rider på banan och det står några och kollar på så stannar hon vid dem och vill helst inte gå vidare, haha. Hon kan även lipa på komando. Om jag ska ge henne en godis eller ett äpple så "måste" hon lipa först. Om jag lipar åt henne så brukar hon lipa tillbaka. Hon brukar även kunna ha fullt av pinnar i boxen som man hittar när man mockar. Vet inte hur de kommer dit haha. Hon är lite knäpp. Rädd för mycket kan hon också vara ibland. Det kan vara stenar som sticker upp ur snön, övergångsställen, rådjur, en trästam, ja listan kan göras lång. Hon är alltid den som gnäggar först när man kommer och ska fodra på morgonen och på kvällen. Matvrak :). Jag har lite konstig smeknamn på henne också. T.ex. Korvponny, Skrutt, Fjomp, Fjönt, Knäppis hm... kommer inte på något mer just nu. Hon är går ihop med i stort sett alla hästar, finns dock några som hon inte gillar men det har jag bara märkt av i stallet. Hon blir väldigt lätt nervig på tävlingar. Har startat tre stycken dressyrtävlingar. Två LD och en LC. Den första LD:n var en clear round och vi kom precis över procentgränsen. Hon gick jättefint på uppvärmningen men när vi väl kom in på banan så blev hon helt stel och ville inte gå i form. Andra LD:n gick bra, men vi hamnade precis utanför placering. Hon var lite mjukare då men fortfarande rätt stel. LC:n gick hemskt! Så fort vi kom till galoppdelen så brallade hon till. Hon bockade, sparkade bakut och stegrade samtidigt, hur nu det är möjligt. Blev ingen bra procent och det blev en väldigt sur Linnea som red hem till stallet.

Det var lite om Celine.


Orkar inte skriva om mig idag så ni får vänta (:

Ingen lök

Buhuuu vi har ingen lök hemma så blir ingen napolitana :(. Vi hade krossade tomater men ingen lök... skumt. Nu orkar jag inte tänka ut någon ny maträtt så alla får ta vad f*n dom vill!

Wii

Har nyss varit nere i källaren och spelat wii. Blev först tennis och bowling innan jag bytte spel till Just Dance. Vet inte om det var så smart att duscha innan jag spelade haha. Skulle nog behöva duscha igen, men det får vänta tills efter maten. Det är även jag som ska laga maten så idag bjuds det på Pasta Napolitana ;D. Får se hur det blir. Kommer nog dokumentera med lite bilder så receptet kanske kommer upp senare :).

Nu skulle jag ha fixat en bild på spelet Just Dance från google men eftersom jag är i kina så fungerar inte allt som man vill hela tiden. Google laggar, suck, så ni får leta upp hur spelet ser ut själva om ni undrar.
DUMMA KINA!

Erat val

Tänkte kolla med er läsare vad ni skulle vilja se mer av här på bloggen :). Några förslag kommer här:

  • Mer om Kina och Shanghai
  • Shopping
  • Personligt om mig
  • Skola
  • Annat (skriv i kommentaren om du har något eget förslag)
Det är bara att kommentera och så får vi se hur det blir :)

Mmm Marabou

Kalla mig knäpp men jag har alltid tyckt om att åka till Ikea och kolla möbler :). De flesta jag känner hatar att åka dit haha. Det är extra skönt att komma dit när man bor i Kina för allt ser ut som det gör på Ikea i Sverige. Alla saker heter det svenska namnet, det står även på kinesiska haha. Undra vad "Malm" heter hm.... :). Min dramaklass kallade Ikea för svenskarnas frizon haha. Det bästa med Ikea i Kina är att man kan köpa massa svensk mat :D. Vi köper alltid typ kaviar, cider, knäckebröd, lingonsylt och såklart marabou ;D. Ja, jag vet att jag ska äta nyttigare men... det är ju marabou och köpte bara ett pack med två rullar mjölkchoklad. Har redan ätit upp en hehe.

Bjuder väldigt väldigt väldigt mycket på bilden med en lycklig Linnea och hennes marabou :)

Ikea

Drar till ikea och köper mat nu hehe :P.
Puss och kram!

Film time

Nu ska jag vara lite barnslig (som om jag inte är det hela tiden) och kolla på "Cloudy with a chance of meatballs" bara för att apan Steve är tuffast :D

Gymmet nästa

Har inte varit speciellt duktig när det gäller träningen den senaste veckan så nu ska det bli ändring på det!
Hej svejs!

Ajajajaj

Skulle skära upp ett bröd och så lyckades jag skära mig i fingret :(. Mina knivar är lite FÖR vassa ibland. Blöder rätt skapligt. Tror att jag snart behöver ett till plåster.

Mumma!

Sitter i sängen och äter choklad haha (A). Tänkte även tipsa om en sida som passar alla Harry Potter-geeks (jag kan stolt säga att jag är ett). www.mugglarportalen.se är väldigt likt Hogwarts.nu som la ner för ett tag sen. Man kan spela spel som t.ex hänga Harry och köpa saker som en egen trollstav, finns hur många som helst att prova, och chokladgrodor som man får samlarkort med. Man kan även läsa olika forumsinlägg och skriva egna :). Om du inte gillar Harry Potter så ska du INTE bli medlem där haha :P.

Nu har det även kommit en sida som säljer tröjor med olika tryck som hör till mugglarportalen :). www.mugglis.spreadshirt.se

Facebook och VPN

Kan inte komma in på facebook för att mamma inte har loggat ut sin VPN på sin användare. Hon gör aldrig det och så klagar hon på mig och Alice när vi lämnar datorn och Sims fortfarande är igång. Föräldrar säger jag bara. Förövrigt så dricker jag kaffe och äter digestivekex. Ska kompensera onyttigheten med att äta pomelo sen haha. Juste, kinesiskaläraren som pappas jobb har fixat åt min familj kommer snart. Vet inte om jag ska vara med. Första kapitlet känns inte så lockande när man har läst kinesiska i en termin redan.

Nemi



Haha någon mer än jag som ÄLSKAR Nemi? x)

Fryser

Att det kan vara så dålig isolering i ett hus! Har AC:n på på 26 grader värme, golvvärme och massa kläder och ändå fryser jag arslet av mig. Det är visserligen ingen isolering alls i huset och mitt rum ligger precis över garaget som inte är uppvärmt så golvvämen hjälper typ inte, suck. Vi svenskar borde lära kineserna hur man bygger BRA hus.

Mitt i city!

Idag har jag varit så centralt som det bara går att vara i Shanghai. Fast först åkte vi och hämtade kappan som för övrigt är grymt snygg och sjön :). Det värsta med att åka bil in mot stan på en lördag är att ALLA gör det. Det är köer överallt och alla måste tuta för det går tydligen snabbare att komma fram då... eller inte. Kineserna tror det i alla fall. Väl framme inne i centrum blåste det som attan och det var kalla vindar från norr, usch usch. Vi började som vanligt med en fika på Starbucks. Hur ska jag överleva utan dem i Sverige? Sen delade vi på oss. Pappa och jag gick och kollade instrument medans Sandra och mamma kollade på annat. Blev faktiskt en elgitarr inhandlad :D. Det blev inte pegasus gitarren men en annan snygg som var lite billigare haha. Den skulle ha kostat 1200 RMB men den var nedsatt till 500 RMB. Blev även en förstärkare som också var på rea. 550 RMB kostade den. Sen blev det ett fodral, kablar, två pelktrum och ett axelband och det fick vid med i priset! 1050 RMB för allt är inte helt fel haha. Sen gick jag runt med gitarren på ryggen resten av tiden. Kände sig lite skum men om någon frågade tänkte jag säga att jag var en svensk rockstjärna som nyss hade köpt en gitarr för 14000 RMB och om de undrade varför jag hade en sån liten förstärke skulle jag svara att jag glömde min hemma och ville inte köpa en ny stor x). Erkänn att det var en smart plan!
Det roligaste var nog när vi gick in på köpcentrumet Times Square där alla fina butiker ligger som t.ex Gucci, D&G, Armani, Ferragamo och alla sånna. Hade ju fortfarande gitarren på ryggen så folk kollade konstigt på mig haha (A). Sportbilar finns det gott om i centrum också. Såg 2 Ferraris och 2 Maseratis idag ;). Den sista Ferrarin var snyggast. Ferrari 486 och den var RÖD, precis som alla Ferraris bör vara haha.

Här får ni en bild på kappan, gitarren och förstärkaren :)



Nu ska jag ta och spela lite mer på gitarren!
Puss och kram!

Veckans blogg

Har anmält mig till veckans blogg hos ellminas.blogg.se som även har en superfin blogg som rekomenderas att läsa :)

Sovdags!

Nu blire sängen för lilla mig. Ska upp bra tid så att jag hinner duscha innan vi åker iväg för att hämta min kappa, äta lunch på restaurang i centrum, kolla affärer på stora modegatan och kanske köpa elgitarren till mig. :)

Det är den här gitarren jag vill ha, och den var inte så dyr på affären vi såg den i innan jul.

Ibanez Pegasus Pearl White

Hästsaker

Har kollat runt lite på några sidor som säljer häst- och ryttarutrustning och jisses vad mycket saker jag kommer köpa när jag kommer hem haha. :)
Tröjan som är grå med lite rosa och lindorna skulle matcha ett schabrak jag har perfekt!
Jacka med inbyggd säkerhetsväst - Mountain Horse 1999kr
Blå tröja - Mountain Horse 349kr
Grå/rosa tröja - Mountain Horse 599kr
Handskar - Roeckl 399kr
Sporrem med Swarovski i läder - Swarovski 99kr
Grå/rosa fleecelindor 4pack - Jumptec 175kr
Lila grimma - Bucas 105kr
Lila vintertäcke - Bucas 799kr
Blårutigt fleecetäcke - Horseguard 299kr

Jordbävning

Fick nyss reda på att det hade varit en jordbävning 30 mil från Shanghai för några dagar sen.
According to the China Earthquake Network, a 5.0 earthquake occurred in the North Yellow Sea (latitude 33.3 north, longitude 123.9 east) at 09:19 Beijing time on January 12th, 2011. The center of the quake was located over 230 km off shore from Shanghai and 10 km deep in the ocean. The earthquake was felt in most parts of Shanghai.
Som ni ser i texten så står det att man kände av den på de flesta ställen i Shanghai, men ingen i Minhang kände av den. Förövrigt så låg jag och sov vid den tidpunkten så om man skulle ha känt den här så hade jag nog inte gjort det i alla fall. Troligen så kändes den i centrum i alla skyskrapor.

Hongmei... igen (A)

Han inte blogga i morse då jag inte kom upp förens vid 9 och vi skulle åka iväg runt halv 10. Ja, jag vet att jag skulle gå upp klockan 6, men försök själva att komma upp med 3 och en halv timmars sömn! I alla fall så hann jag inte äta frukost så det första vi gjorde när vi kom till Hongmei var att gå till Starbucks och köpa en lite latte till mig, som jag ändå inte hann dricka upp innan vi kom fram till stället där vi skulle få ansiktsbehandling. Om ni har fått ansiktsbehandling i Sverige så vet ni att man är fullt påklädd och de håller på med massa krämer i ansiktet. I Kina så ingår det halvkroppsmassage, armmassage och men blir insmord på halsen och på bröstkorgen. Man är alltså i stort sätt naken och ligger under en handduk och ett täcke. Behövde den där massagen på ryggen kan jag säga. När hon kom upp mot nacken så gjorde det jävligt ont, haha. Allt det där kostade 338 RMB(!). I Sverige kostar en ansiktsbehandling utan massage över 500 spänn!

Efter det begav vi oss mot Fake Market och började leta efter en stor svart väska till mig. Hittade en i äkta läder och av märket "Balenciaga". Fick ner priset till 750 RMB, rätt bra pris med tanke på att det var äkta läder och att den var stor. Sen tog vi taxi hem och nu sitter jag här. Har fortfarande inte ätit något så ska nog gå och göra det nu, hehe.

Trött

Är det någon annan än jag som brukar vara trött på kvällen men ändå inte vilja sova? Det är egentligen rätt skumt, men det känns som att jag missar så mkt om jag går och lägger mig tidigt, typ.
Aja, borde egentligen gå och lägga mig nu. Ska upp vid 6(!) imorgon för att träna, usch usch på det haha.
Saknar Phillip Island och Australien

Bananbröd!

Har bakat bananbröd nu. Gott blev det och receptet var rätt lätt. Ändrade vissa saker dock. Tror att det är ett amerikanskt recept från början så det skulle vara 1,5 dl socker från början. Tog bara en halv eftersom det var både bananer, torkad frukt och lite vaniljsocker i redan. Bilder och recept kommer här:
Ingredienser:

6 övermogna bananer
1 msk smält smör
1 tsk vaniljsocker
225g mjukost (cream cheese)
0,5 dl rumstempererat smör
0,5 dl socker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 tsk salt
0,5 msk kanel
2,5 tsk bakpulver
0,5 dl torkad frukt (jag använde aprikoser och mango)
0,5 dl russin
Tillvägagångssätt:

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj in en liten form med smör.
2. Skär upp bananerna i skivor och lägg ner dem i formen. Häll det smälta smöret över dem.
3. Låt stå i ugnen i 20 till 25 minuter, ta sedan ut dem och mosa dem (lämna några klumpar). Häll vaniljsockret över bananerna och låt svalna.
4. Ändra temperaturen på ugnen till 175 grader och smörj in två långpannor med smör.
5. Rör ihop mjukosten, smöret och sockret i en bunke. Blanda väl. Tillsätt sedan ägget och rör ihop.
6. Blanda mjöl, lin, salt, kanel och bakpulver i en bunke, häll sedan ner hälften av mjälblandningen i mjukostblandningen.
7. Häll i bananerna och blanda väl, häll sedan i resten av mjölblandningen.
8. Hacka den torkade frukten, russinen behöver ej hackas, och blanda ner i degen.
9. Dela upp degen i de två långpannorna och grädda i ugnen i 45-50 minuter.
10. Låt de svalna 15 minuter i formarna och vänd sedan på dem och låt de svalna helt på galler.
Steg 2
Steg 3
Steg 7 (glömde kanelen först så fick blanda ner den för sig x))
Steg 8
Steg 8
Steg 9
Steg 10
Mums! :D

Önskelista

Kom på ännu en sak jag önskar mig :D. En ny ridhjälm. Inte en sån där med ventilation utan en snygg dressyrhjälm. Hittade en snygg på www.hastbiten.se. Kostar dock en del så kanske blir nån annan :P.

Önskelista!

Har kommit på en till sak som ska stå på önskelistan. Dressyrsadel till Celine. Var inne och kollade på sadelmagasinet.se och kom fram till att det duger med en begangnad då jag inte kommer kunna tävla henne mer än under hösten 2011. Tävlar inte direkt höga klasser heller så en begangnad duger fint för mig. Då kommer det svåra, att hitta en dressyrsadel i storlek 16". De flesta är i storlek 17" eller större men lyckades hitta två stycken svarta 16" som var rätt snygga. Kommer dock inte ihåg vad hon har för bomvidd, den ena hade normal mot vid och den andra normal mot smal bomvidd så får kolla upp det där. Gick även in och kollade nya sadlar. Hittade en för 25000, visade den för mamma och vi kom fram till att det var "lite" väl dyrt för en sadel om jag bara ska träna och tävla klubbtävlingar haha.



Beskrivning:

Färg: Svart
Storlek: 16"
Bomvidd: Normal mot smal
Betyg: 4

Henri de Rivel tillverkas i Argentina av franskt läder. Sadlarna är uppbygda på en stålfjäderförstärkt träbom och stoppade med syntetull (omstoppningsbar). Lädret är av speciellt utvalda hudar med en "fet" yta.

Henri de Rivel Anthenor har en extra djup sits. Högt bakvalv och ett framvalv med cutback. Stora, utanpåliggande stöd för skänkeln. Passar ofta till ryttare med långa ben. Midjan är smal. Bommen är en aningen svängd och passar även till hästar med hög manke. Kilbossor. Omstoppningsbar. Långa stroppar.

Vårt exemplar är i fint skick. Ytliga märken längst ned på kåporna. Färgskrap på kanten av bakvalvet. Nätt sadel till junior eller liten vuxen. Stoppningen bör ses över då vi tycker att den är knölig och hård på sina ställen. Priset är anpassat till detta.

Avbetalning:
139 kr/mån

36 månader uppdelad avbetalning. Ränta på 9,95 % tillkommer. Uppläggningsavgift på 295 kr och en adm.avgift på 29 kr/månad. Vi erbjuder även räntefri avbetalning på 3-12 månader.


 

 



Beskrivning:

Färg: Svart
Storlek: 16"
Bomvidd: Normal mot vid
Betyg: 3

En klassiker från engelska Frank Baines. Djup sits och stora stöd för skänklarna. Gott engelskt hantverk.

Denna sadel är uttagen runt 2003. Större stöd för skänklarna.


Själv så tycker jag att den övre är snyggast och den är i bäst skick också så får hoppas att den finns kvar i sommar och att Celine kan ha den storleken. :)

OMG

Jag är vaken! Jag vaknade tll och med av mig själv och klockan är lite övr sju. Känner mig rätt stolt. Nej nu ska jag resa mig ur sängen innan jag somnar om igen. Uppdaterar mer sen. Funderar på att sno pappas eller Sandras kamera och gå ut och fota lite idag. Får se hur jag gör. Nej nu blir det frulle!

Ooops

Va det inte jag som skulle gå och lägga mig bra tid idag??? Nu är klockan halv 2 och jag har precis lagt mig i sängen. Mamma ska väcka mig vid sju så får ju skylla mig själv om jag är trött imorgon. Nu ska jag i alla fall försöka sova vilket nog inte blir så svårt då jag är sjukt trött.



Natti natti :)



Matte suger

Känner mig faktiskt duktig som har gjort 7 uppgifter varav alla har a b och c frågor. Blev lite arg på ett tal ett tag men annars har det gått rätt bra. Men varför ska det vara så tråkigt med matte???

Mums!

Blev en macka och en stooor kopp kaffe till lunch haha ;).
Någon mer än jag som älskar att ha grädde på kaffe? Blev även lite kanel som topping.

Party Girl!

Knarkar McFlys nya skiva samtidigt som jag försöker komma på vad jag ska äta för lunch. Visserligen är klockan snart 3 men gick ju inte upp förens 11 typ :P. Sk även försöka göra lite matte sen. Min plan var ju att göra klart matte B den här terminen innan jag börjar skolan igen. Sk även gå och träna nån gång. Får se när det blir.
Nu ska jag lyssna lite mer på Party Girl och Foolish :).
CIAO!

Stackars Marcus

Det är synd om Marcus som magsjuk. Försökte muntra upp honom genom att säga att det var bättre att han blev det nu än när jag kommer hem haha. Hoppas du mår bättre snart bby <3.

Hästar!

Såg på hästhoppning på tv nyss, vet inte vad det var för tävling men Michael Whitaker vann med två hundradelar. Roffe skulle vunnit om han inte hade fått ett nedslag i omhoppningen, surt. Han slutade på 9e plats och Malin kom 11.
När jag såg alla fina hästar fick jag värsta abstinesbesväret efter hästar. Har aldrig varit utan hästar så länge som nu. Saknar min lilla korvponny. Gick in på Hööks hemsida och hittade massa fina saker som jag vill ha till henne, men kan ju inte köpa det till henne nu. Gaaaaaaah vill köpa!!!! Orkar inte vänta tills i sommar! Ska i alla fall hälsa på henne när jag kommer till Sverige.
Blått ridtäcke, brunt regntäcke, blått schabrak, svart schabrak med rutig passpoal, svart/rött schabrak och discogrimma :)

Duktiga jag!

Har tränat idag med :D. Är så grymt duktig alltså haha! Blev först träningscykeln och sen benpress. Nu ska jag duscha!

Hongmei!

Har nyss kommit hem från en skön dag, dock lite kall, på Hongmei med mamma och Sandra. Vi började med Fake Market där jag blev rätt kär i ett par skor och en väska. Men köpte inget. Mamma köpte present till min moster som fyller 40 snart. När vi ändå var där passade vi på att gå in i filmaffären. Hittade Narnia; The Voyage of the Dawn Treader och McFlys nya album Above the Noise. Sen gick vi vidare till stället där mamma får ansiktsbehandling och bokade tid för oss alla tre. På fredag klockan 10 ska vi dit, trevlans. Sen gick vi till Starbucks och fikade/åt lunch. Älskar deras latte! Efter det blev det City Shop och köpa self raising flour, köpte ju en kokbok i Australien och där använder man ju bara sånt mjöl. Efter det for vi till Carrefour och köpte mat. Vi lämnade även tillbaka mina skor som jag köpte där för några dagar sen eftersom dragkedjan gick sönder när jag skulle dra upp den. Dock så hade dom inga andra i den storleken, dumma kineser med små fötter. Får åka dit nån annan dag och se om de har fått in några nya.
Iaf, när vi var klara där så åkte vi och hämtade upp Alice från skolan och sen åkte vi hem. Rätt bra dag. Nu ska jag kopiera in låtarna från skivan till datorn :).
Tjoflöjt!
Mycket annorlunda än deras tidigare album, men minst lika bra! Älskar låten Foolish :)
Kanske inte världens bästa kvalitet men det får man ju nästan räkna med när man köper en film som inte har kommit ut än ;)

Pooldax

Nej, nu får det räcka med slappandet. Precis som igår har jag bara degat vid datorn så nu jäklar ska jag ta mig till poolen och simma! Det blir dagens träning. Ska se om Sandra ska med också.
Puss och kram skumbanan!

Slödag!

Idag har jag inte gjort ett skit, ärligt. Har typ degat vid datorn och sett på tv hela dagen haha. Rätt skönt med sånna dagar ibland. Ska försöka fixa designen till bloggen, om jag orkar. Får se när den blir klar ;).

18 år!

Kom på att jag fyller 18 om lite mer än ett halvår idag, så har börjat knåpa på en önskelista ;). Gäller att vara ute i god tid så att man får det man vill ha. Den ser iaf ut såhär just nu:
  • Espressomaskin (blev kär i den vi hade i lägenheten i Melbourne (A))
  • Köttkniv (Har alla andra varianter av knivar typ)
  • Presskanna (fanns en superdupersnygg på Starbucks vid Grand Gateway innan jul haha)
  • Kamera (med minst 10 mega pixlar och bra zoom)
Och nu står det still haha :). Tur att det är ett tag kvar.
Det var precis en sån här Nespressobryggare vi hade i Melbourne :)
Vill dock inte ha en rosa, men en limegrön skulle inte vara helt fel med tanken på att alla mina kökssaker är limegröna haha :).
Har typ en sån här kniv i Nyköping, men den har pappa fått från min morfar som i sin tur hade fått den från en slaktare haha. Den är grymt bra iaf, men vill helst ha en från Anders Petter då alla mina andra knivar är av det märket.
Okej, det var inte riktigt en sån här som fanns på Starbucks men den var röd, fast mer metallicröd. Vet dock inte om det blir så snyggt med alla limegröna saker haha.
Hittade den här kameran på expert.se :)

Olympus  µ Tough 8010 Platinum

Den är stöttålig (vilket är bra med tanke på att jag alltid lyckas tappa saker och att jag kan ha den i stallet) fryssäker ner till -10 grader och vattentålig (kan oxå vara bra ifall att haha). Den har 14 megapixlar och 5x zoom. Kostar 2590:-

Gymmet

Nu har jag börjat med nyårslöftet! Var på gymmet idag och tränade med Sandra. Kändes bra, och är inte allt för trött heller :).

Sverige snart!

Bara tre veckor kvar nu! :D
Längtar som tusan efter alla muppar där, och snön såklart haha.
Kommer att ha fullt upp varje dag i tre veckor, jobbigt men måste hinna med så mkt. Ska även lämna av saker som jag vill ha med mig när jag flyttar hem i maj. Blir nog så att jag lämnar lite väskor och skor i Sverige *snyft*. Vinterskorna lär jag inte behöva mer i Kina när jag åker tillbaka. Fast kommer sakna Ugg-skorna :P.
Saknar den här lilla skruttkaninen <3 Hon bor hemma hos min farmor och farfar just och är tjock och glad haha.
Hon sitter tydligen under matbordet i vardagsrummet när de äter där och om farmor ligger kvar för länge i sängen på morgonen så försöker hon att väcka henne. Lilla knäppa Cola <3

Fabrics Market

Har varit och sytt upp en kappa. Militärmodell i grå cashmere, guldknappar och sidenfoder :). Kostade 800 RMB, alltså 880,20 enligt Forex :P.
Ska hämta kappan den 13/1. Köpte även en rosa slips till Marcus som han ska ha på sin student ;). Han köpte en när han var här, men den gav han bort i julklapp haha.
Usch är redan trött och klockan är inte ens 17.00! Fast i Australien är den ju snart 20.00 och så sov jag inte speciellt mkt förra natten innan vi åkte hem, och som vanligt så kunde jag inte sova på planet.
Miniatyrbild av slipsen :P
Najs eller vad? ;D

Hemma

Sitter hemma i Shanghai nu. Är skapligt trött och har väldigt ont i baken. Sitta i ett flygplan 11 timmar är inte så värst skönt. Orkar inte packa upp ikväll så det får bli imorron.

Packat och klart

Japp, allt är packat, förutom datorn då. Känns trist att behöva åka ifrån sommaren. Vädret i Shanghai är ju inte det bästa på våren. Tänk er hösten i Sverige så vet ni hur våren är ungefär. Visst, det kan finnas bra dagor och veckor, men 20-40 grader och sol vs. 0-20 grader och blandat väder, Melbourne vinner. Försökte övertala Marcus om att åka hit och jobba efter att jag gått klart skolan, men han verkade inte så pepp på det, suck. Mitt bästa argument var att det fanns kängurus här, haha, och att det finns fler jobb här än i Sverige. Det sista var nog snäppet bättre. Juste, såg en otroligt tuff bebiströja på stan idag. Det stod "They're not my parents, we met on Facebook" på den haha. Tog ingen bild på den och den finns tydligen inte på nätet heller så ni får föreställa er en blå bebiströja med den texten helt enkelt.

Sista dagen

Sista hela dagen i Melbourne idag. Åker till flygplatsen imorgon bitti och planet lyfter runt 11. Vill inte tillbaka till Shanghai, men samtidigt vill jag det. Hemlängtan typ vilket känns skumt eftersom jag aldrig har längtat till huset i Shanghai tidigare haha.
Dagen började dåligt. Jag sov endast 4,5 timmar inatt, får skylla mig själv som satt och chattade med Marcus till klockan fem på morgonen. Blev alltså väkt vid halv 10, åt frukost, åkte in till centrum med spårvagnen och då hade vi bestämt att vi skulle till Queen Victoria Market eftersom Sandra, Alice och jag inte hann gå så mkt där igår eftersom vi skulle på bio, men då visade det sig att det var stängt på måndagar. Då bestämde vi oss istället för att åka till en bokaffär som bara sålde kokböcker. För att ta sig dit så skulle vi hoppa på spårvagn nummer 24, men det visade sig att den inte gick på helgdagar, ja det är helgdag i Australien idag och jag förstår inte varför. Då började vi gå istället, inte jättelångt men hyfsat. Affären skulle ligga på Gertrude Street och när vi väl hittade affären så visade det sig att de hade semesterstängt och öppnade inte förns 5/1 igen, suck. Där var min förmiddag förstörd kan jag säga. Var sur ett bra tag. Blev inte ens exalterad när jag såg Prada, Gucci, Chanel, LV, Ralph Lauren och andra sånna affärer.
Dagen blev bättre när jag fick gå lite i affärer. Blev rätt mkt inhandlat. Blev även en fika på Starbucks.

Tre långa halsband, $12 på nån turistbutik haha :P


Änglatarotkort, har letat efter dom i Sverige men man kan bara beställa från internet och det har varit väldigt dyrt, de här kostade $24.95Dymocks


Hatar att webkameran fotar spegelvänt -.- Om ni inte kan läsa baklänges så är det en kokbok med max 4 ingredienser i varje recept :P Kostade $19.95 Dymocks


Två linnen för $5 styck från Deborah K


Randig tröja med rosett för $6 från Deborah K


Tre stycken OPALER ;) Den stora kostade $20 och de små kostade $12

2011

GOTT NYTT ÅR!
Bara tre dagar försent haha. Nyår i Melbourne var... trist. Umgås med sin familj hela kvällen är ingen höjdare på nyår. Visst jag har inget emot min familj, men hur kul är det att gå till en park, se på fyrverkerier, gå hem och sen är kvällen slut? Och inte är jag 18 så jag kommer inte in på någon nattklubb heller, suck. Sen så känns det fel att fira nyår mitt i sommaren. Alla julsaker känns fel också. Fast annars så är Australien grymt! Funderar på att dra hit efter gymnasiet och jobba nått/några år. Vi får se hur det blir med det, men det är min plan just nu.

Nyårslöften har jag också. Brukar aldrig hålla dem, men ändå. Det ska bli ändring på den fronten i år!

1. Äta nyttigare
2. Träna 6 dagar i veckan! (Måste komma i form innan jag flyttar hem till Sverige ;P)

Har tappat alla mina muskler jag hade innan jag flyttade så måste bygga upp dem igen. Min mage putar ut, mina armar är svaga m.m.

Nu ska jag snart försöka sova så skriver mer imorron.
RSS 2.0