Bananbröd!

Har bakat bananbröd nu. Gott blev det och receptet var rätt lätt. Ändrade vissa saker dock. Tror att det är ett amerikanskt recept från början så det skulle vara 1,5 dl socker från början. Tog bara en halv eftersom det var både bananer, torkad frukt och lite vaniljsocker i redan. Bilder och recept kommer här:
Ingredienser:

6 övermogna bananer
1 msk smält smör
1 tsk vaniljsocker
225g mjukost (cream cheese)
0,5 dl rumstempererat smör
0,5 dl socker
1 ägg
2,5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
0,5 dl linfrö
0,5 tsk salt
0,5 msk kanel
2,5 tsk bakpulver
0,5 dl torkad frukt (jag använde aprikoser och mango)
0,5 dl russin
Tillvägagångssätt:

1. Sätt ugnen på 200 grader och smörj in en liten form med smör.
2. Skär upp bananerna i skivor och lägg ner dem i formen. Häll det smälta smöret över dem.
3. Låt stå i ugnen i 20 till 25 minuter, ta sedan ut dem och mosa dem (lämna några klumpar). Häll vaniljsockret över bananerna och låt svalna.
4. Ändra temperaturen på ugnen till 175 grader och smörj in två långpannor med smör.
5. Rör ihop mjukosten, smöret och sockret i en bunke. Blanda väl. Tillsätt sedan ägget och rör ihop.
6. Blanda mjöl, lin, salt, kanel och bakpulver i en bunke, häll sedan ner hälften av mjälblandningen i mjukostblandningen.
7. Häll i bananerna och blanda väl, häll sedan i resten av mjölblandningen.
8. Hacka den torkade frukten, russinen behöver ej hackas, och blanda ner i degen.
9. Dela upp degen i de två långpannorna och grädda i ugnen i 45-50 minuter.
10. Låt de svalna 15 minuter i formarna och vänd sedan på dem och låt de svalna helt på galler.
Steg 2
Steg 3
Steg 7 (glömde kanelen först så fick blanda ner den för sig x))
Steg 8
Steg 8
Steg 9
Steg 10
Mums! :D


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0