Önskelista!

Har kommit på en till sak som ska stå på önskelistan. Dressyrsadel till Celine. Var inne och kollade på sadelmagasinet.se och kom fram till att det duger med en begangnad då jag inte kommer kunna tävla henne mer än under hösten 2011. Tävlar inte direkt höga klasser heller så en begangnad duger fint för mig. Då kommer det svåra, att hitta en dressyrsadel i storlek 16". De flesta är i storlek 17" eller större men lyckades hitta två stycken svarta 16" som var rätt snygga. Kommer dock inte ihåg vad hon har för bomvidd, den ena hade normal mot vid och den andra normal mot smal bomvidd så får kolla upp det där. Gick även in och kollade nya sadlar. Hittade en för 25000, visade den för mamma och vi kom fram till att det var "lite" väl dyrt för en sadel om jag bara ska träna och tävla klubbtävlingar haha.



Beskrivning:

Färg: Svart
Storlek: 16"
Bomvidd: Normal mot smal
Betyg: 4

Henri de Rivel tillverkas i Argentina av franskt läder. Sadlarna är uppbygda på en stålfjäderförstärkt träbom och stoppade med syntetull (omstoppningsbar). Lädret är av speciellt utvalda hudar med en "fet" yta.

Henri de Rivel Anthenor har en extra djup sits. Högt bakvalv och ett framvalv med cutback. Stora, utanpåliggande stöd för skänkeln. Passar ofta till ryttare med långa ben. Midjan är smal. Bommen är en aningen svängd och passar även till hästar med hög manke. Kilbossor. Omstoppningsbar. Långa stroppar.

Vårt exemplar är i fint skick. Ytliga märken längst ned på kåporna. Färgskrap på kanten av bakvalvet. Nätt sadel till junior eller liten vuxen. Stoppningen bör ses över då vi tycker att den är knölig och hård på sina ställen. Priset är anpassat till detta.

Avbetalning:
139 kr/mån

36 månader uppdelad avbetalning. Ränta på 9,95 % tillkommer. Uppläggningsavgift på 295 kr och en adm.avgift på 29 kr/månad. Vi erbjuder även räntefri avbetalning på 3-12 månader.


 

 



Beskrivning:

Färg: Svart
Storlek: 16"
Bomvidd: Normal mot vid
Betyg: 3

En klassiker från engelska Frank Baines. Djup sits och stora stöd för skänklarna. Gott engelskt hantverk.

Denna sadel är uttagen runt 2003. Större stöd för skänklarna.


Själv så tycker jag att den övre är snyggast och den är i bäst skick också så får hoppas att den finns kvar i sommar och att Celine kan ha den storleken. :)


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0