Billig, god mat

Hemma från restaurangen nu och det var väldigt gott. Hot Pot får det bli fler gånger, haha. Nu kanske ni undrar hur man äter hot pot? Det går till så att man beställer in en väldans massa mat som rått kött, grönsaker, skaldjur och sånt och sen kommer det in en stor "balja" som är uppdelad i två delar. Den ena delen har stark buljong och den andra har en mildare. Sen slänger man i det man vill ha i buljongen och låter det koka. Sen är det bara att äta. Ungefär som en fondue.
All mat gick på 348 RMB! Sjukt billigt!
Sen fick pappa öppna presenter. Han fick hörlurar, Little Britain säsong 1-3 och pengar som han får köpa en tavla för.








Nu är jag grymt trött så ska nog ta och sova ganska snart, även fats klockan bara är 10!

Restaurang

Nu drar jag och äter på restaurang med familjen och firar pappas 49årsdag.

Bjuder på lite turistbilder från dagen.



Känner mig stolt som har varit högst upp i "kapsylöppnaren" ;D

Hemma igen

Har ont i armen och i fötterna efter en heldag på Pudong. Hade de nya skorna på mig så att de ska bli ingådda till Marcus student. Bättre att jag får ont i fötterna nu än då. Vi började på fabrics market och där sydde jag upp en klänning som jag ska ha på Marcus student. Tog ingen bild på den, men ska hämta den om en vecka så ni får se då. Sen åkte vi till Pudong och mamma försvann iväg på sin lunchträff. Jag och Sandra satte oss på Starbucks och åt frukost/lunch/fika. Hade faktiskt med mig datorn för Starbucks har gratis internet, men blogg.se ville inte fungera så släpade på en tung väska helt i onödan.
Sen blev det shopping.
  • Väska från C&A för 149RMB
  • Kavaj från H&M för 299RMB
  • Örhängen från H&M för 29.90RMB





Efter det var vi tvugna att gå och kolla i de fina butikerna.







Pudong

Mamma ska på lunch inne vid Pudong, Shanghais största område, klockan halv 1 så vi ska först ta oss till fabrics market, ska kolla om det är möjligt att sy upp en klänning som jag hittade på en hemsida. Bilder på den kommer. Restaurangen där mamma ska äta ligger precis vid ett stooooort köpcentrum där Sandra och jag kommer strosa runt. Vi är även väldigt nära Tv-tornet och "kapsylöppnaren" så ni kan räkna med väldigt många turistiska bilder idag.

Nu ska jag hoppa in i duschen och fixa mig lite!

Dålig uppdatering

Har varit sjukt dålig på att uppdatera idag, men har inte haft något vettigt för mig. Suttit hemma, spelat sims, pratat om allt möjligt med Sandra och sånt som man inte behöver skriva om på bloggen. Men imorgon fyller pappa år och vi ska gå på en Hot-Pot restaurang. Om ni inte vet vad det är så får ni reda på det imorgon. Tror att jag även ska till fabrics market imorgon, vet inte riktigt än.

Puss och kram skumbanan ;D

Lunch

Sandra och jag kände oss lite lata så vi beställde hem mat från Subway. Mums :)

Natti natti

Nu blir det sängen för mig :)

Långtråkigt

Klockan är nu 13.10 och jag har redan hunnit baka ännu en sats med tekakor. De förra gick åt som smör i solsken. Nu har jag inget att göra och kollar istället runt på massa sidor på internet. Kollade nyss upp vad Villa Villekulla hade för färg på staketet, de är rosa och vita. Villa Villekulla heter Villa Kakelbont på Holländska för övrigt. Ja, det är sånt jag kollar när jag har tråkigt. Har även hittat en klänning på Nelly som jag funderar på att beställa. Får se om det blir så.

Nu ska jag hitta på nått roligt att göra!

Heldag i Hongqiao

Blev en heldag på stan med mamma och Sandra idag. Vi skulle gå till konstmuseumet, men det var stängt så vi vandrade iväg till två möbelaffärer istället. Fast först så satt Sandra och jag på Starbucks i typ en timma för att vänta på mamma som fick ansiktsbehandling. Blev en latte och en fruktsallad idag. När vi väntade satt vi även och sjöng massa svenska låtar, haha. Det blev allt från Jimmy Jansson till barnvisor.
Den första möbelbutiken vi var inne i sålde kinesiska möbler, fast det var väldigt mycket amerikansk stil på dem, det vill säga inte så snyggt. Allt var väääldigt dyrt också.
Den andra var inte en affär utan ett köpcentrum med bara möbelaffärer. Där skulle jag kunna bo. De hade en Hästes-affär där! De sålde även väldigt fina tavlor och på ett ställe var det bara fotografier från Sverige. Den tavlan som jag ville ha var en bild av Napoleon. Grymt fin.
Sen gick vi till Carrefour och köpte mat till ikväll, hörlurar till pappa som fyller år på torsdag, och även ett kort till honom. Sen åkte vi hem.
Riktigt mysig dag med soligt väder och runt 15 grader. Andades in 3 cigarettpaket, men det får man ta!

Ungefär såhär såg tavlan ut :)


Hästens :D

Shanghai-luft

Alla vet säkert att luften i Shanghai inte är den bästa som finns, men jag fick nyss reda på att om man är ute en dag här så är det som att röka 3 cigarettpaket. Har ingen stor lust att vara ute längre. Tur att man flyttar hem om knappt två månader.

Sommartid

Äntligen har Sverige sommartid igen och tidsskillnaden är bara 6 timmar! Gud va skönt!

Earth Hour

Nu ska jag stänga av allt som drar el, för det är nämligen earth hour om några minuter här. De tre största skyskraporna i Shanghai ska stänga av all el idag. Bra jobbat Kina! Eftersom att jag har en laptop så kan jag fortfarande använda den, men har lovat att gå ner och spela spel med systrarna och Alices kompis.

Pengar

Nu har pappa satt över pengar till mig, yay! Känner mig inte lika fattig längre, haha.

Lördag igen

Gud vad tiden går fort! Det var ju nyss februari och nu är vi redan i slutet av mars. Jag flyttar hem om mindre än två månader. Pappas jobb har bokat biljetter till mig och Sandra 20/5. Börjar känna mig lite stressad. Har inte hunnit med allt som man borde göra när man är i Shanghai. I veckan som kommer ska vi nog åka runt lite. Vi ska bl.a in till stan och kolla på alla gamla franska hus och sen så ska vi troligen till ett konstmuseum som ligger på Hongqiao Lu. Vi måste ha åkt förbi det minst 100 gånger men det var förra veckan först såg det, haha. Alice ska åka till Xi-an med skolan och vara borta hela veckan så vi kan passa på och göra saker som hon tycker är tråkigt, som att gå på konstmuseum :). Är faktiskt lite avundsjuk på henne. Hon ska ju få se terracotta-armén, cykla på kinesiska muren och se den första kejsarens grav. Vi hade planer på att åka dit över en helg, men vet inte om vi kommer att hinna det. Vi ska till Beijing och kanske till Singapore. Om det inte blir Singapore så blir det troligen Hong-kong.

Nej, nu ska jag ta och hoppa in i duschen. Puss och kram skumbanan!

Food and Music

Lagar mat och lyssnar på alla låtar jag har på datorn. Måste nästan ha musik i bakgrunden när jag lagar mat. Lagar vitlök och limemarinerat nötkött och pasta. Erkänn att det låter mumsigt!

Lunchdax

Sitter och lyssnar på Katy Perry och äter nudlar :). Ska snart gå ut och gå en sväng i parken med mamma. Det är grymt fint väder ute idag så måste passa på att vara utomhus.

Bjuder på en bild :) är osminkad och onormalt glad över att få äta nudlar haha :)

Ensam

Alice har ledigt idag, men duktig som jag är tvingar jag mig själv att gå upp vid 7 eftersom pappa borde vara uppe, men det är han inte. Så sitter ensam i köket och äter en tallrik yoghurt med branflakes och banan.
Har inget planerat idag, så får se vad det kan dyka upp för roliga inlägg :P.

Snark

Är grymt trött så tror att jag ska lägga mig i sängen och se på Scrubs tills jag somnar :).

Nya skoooor

Har varit på Hongmei hela dagen typ. Vi åkte först till skolan för Alice hade utvecklingssamtal och sen blev det fika/lunch på Starbucks. Efter det gick vi till nagelbaren och fixade naglarna. Blev röda naglar idag! Sen tog mamma och jag oss till City Shop för att köpa lite nödvändigheter. Efter det gick vi till fake market där jag köpte världens sötaste ballerinaskor. Tror att det var Prada som började med sånna, men det här är en kopia av nått annat märke. Sen blev det såklart filmaffären där jag köpte Scrubs säsong 9, Ugly Betty säsong 1, Shrek 3 och The Green Hornet (som inte har kommit ut än).





Nu är jag väldigt hungrig och kaffesugen så måste gå ner till köket och äta något.

Tekakor

Har under eftermiddagen bakat ett gäng tekakor.

Ingredienser:

  • 50g smör
  • 5dl mjölk
  • 50g jäst
  • 1 1/2tsk salt
  • 1msk socker
  • 5-6dl vetemjöl
  • 5-6dl grahamsmjöl
Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Häll sedan i mjölken och värm upp den tills den är 37°C. Smula sönder jästen i en bunke och häll den fingervarma mjölken. Om mjölken är för varm så jäser inte degen. Blanda runt tills jästen har lösts upp i mjölken. Häll i saltet, sockret och nästan allt mjöl. Använd en elvisp med degkrokar, händerna eller en köksmaskin för att få ihop ingredienserna till en fin deg som inte är för kletig. Den ska inte heller vara för torr. Låt sedan degen jäsa under en bakduk i 30min.
Häll mjöl på bakbordet och gör degen till två längder. Skär båda längderna i 6 delar. Det ska alltså bli 12 delar. Rulla varje del till en boll och platta sedan ut dem. Försök att få dem så runda som det bara går. Nagga alla platta delar med en gaffel. Låt dem jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Grädda i 225°C i 10-12 minuter mitt i ugnen.





Städerska

Om jag ska vara helt ärlig så tycker jag att det mest är jobbigt att ha en städerska, eller en aji, som kommer hit och städar. Dels så pratar hon inte engelska, hon kan säga bye, och sen så måste man planera in när man ska göra vissa saker.
Jag får alltid ett väldigt sug på att baka på just de dagarna som hon är här. Skulle vara lite lättare om jag hade det de andra dagarna istället.
Visst det är skönt att ha nystädat rum varannan dag, men ibland hittar man inte sina saker. Och man kan inte fråga henne eftersom hon inte pratar engelska.

God natt

Nu ska jag sova och drömma om roliga saker. Brukar ofta drömma helt skumma drömmar som att mina kusiner landade med ett flygplan i vår tvättstuga, haha. Får se om det blir någon lika skum dröm inatt.

Lagar mat

Det är min tur att laga mat idag och jag gör det väldigt enkelt för mig. Köttbullar och mackaroner. Köttbullarna är hemmagjorda, men mamma gjorde dem för flera veckor sen. Det är så man måste göra när man bor i Kina och vill ha köttbullar. Man kan köpa det på IKEA men de är inte speciellt goda.

Nu måste jag fortsätta med maten. Puss och kram!

Junior Masterchef Australia

Sitter och kollar på Junior Masterchef Australia och man blir ganska förvånad över hur duktiga så små ungar kan vara på att laga mat. De är max 12 år och lagar bättre mat än de flesta jag känner.

Klantig

Jga skulle raka benen i duschen och såklart lyckas man skära sig på hälen. Det värsta är att man inte märker när man gör det och när man kommer ut ur duschen så är man helt blodig. Vi har inga plåster hemma heller, så fick göra ett hemmagjort plåster av en bomullsrondell och tejp. Sitter kvar än så länge i alla fall.

Dagens filmtips

The Tourist, måste ses. Ser på den just nu och den är asbra. Drama, mord, action, romantik, komiska situationer, ja allt som en film behöver.
Köp den så fort den kommer ut säger jag bara.

Parkson

Hemma från Parkson nu. Blev lite inköpt.
  • Svart kavaj från Euro Moda 129 RMB
  • Turkos tröja från Euro Moda 39 RMB
  • Limegrön piké från Giordano
  • Svart piké från Giordano
Pikétröjorna kostade 169 tillsammans.
Kinesiska skyltdockor är skumma... vet inte om jag tycker dom är läskiga eller roliga

Regn regn regn

Uschligt väder idag. Det ser ut som höst, fast med gröna löv på träden. Det regnar och regnar. Mamma och jag skulle egentligen åkt till flower market idag, men med tanke på vädret så tar vi oss till Parkson istället. Får se om det blir något inhandlat, man vet ju aldrig. Mr Wu kommer klockan halv 11 och innan dess så ska jag duscha och hitta några bra kläder att ta på mig. Tyckte att jag shoppade ganska mycket kläder i Sverige, men hittar ändå inga att ha på mig.

Dumma program

Lyckades inte ladda ner seashell så får sno Sandras dator eller nått sånt och fixa bilder. Ibland är det jobbigt att ha en MacBook....

Bildredigering

Stör mig väldigt mycket på att jag inte har något bildredigeringsprogram på macen, så nu laddar jag ner Seashore. Hoppas att det är bra.

Nicko

Nu har Alice köpt en ny hamster. Han heter Nicko och är jääätte liten. Vill inte ta kort på honom idag, han håller på att bädda och lära sig sin nya bur och han är lite stressad eftersom allt är nytt.
Jag tror att han är en cirkushamster. Han klättrar överallt och slog en kullerbytta. Bild på honom kommer kanske imorgon.

Önskelista

Sitter fortfarande och knåpar på min önskelista. Har iof 4 månader på mig, men vill vara ute i god tid. En så länge är det bara dyra saker på den.
  • Dressyrsadel
  • Charles Owen Wellington Classic
  • Espressomaskin
  • HV Polo Pizarro Vit
  • Rambo Newmarket Exercise blårandig
  • Asus Eee PC 1005 px Intel Atom
  • Cymbaler
  • Olympus Tough 8010 Platinum
  • Cavallo Winner Plus

Hamsterbegravning

Har nyss haft begravning för Alices hamster Mimmi. Vi la henne i en sony ericsson-låda och grävde ner den i rosrabatten. Vädret var på vår sida, duggregnade. Klassiskt begravningsväder alltså.

Sandra gräver






Nytt hus

Har glömt att berätta att vi ska byta hus här i Kina. Eller ja, mamma, pappa och Alice ska byta hus för de flyttar in 1/6. Området heter iaf Cedar Villas och har endast 9 villor och resten är lägenheter.

Äppelkaka

Bakade äppelkaka i eftermiddags och här kommer receptet och bilder.
Ingredienser:

  • 100g smör
  • 2dl strösocker
  • 2tsk bakpulver
  • 1st ägg
  • 4dl vetemjöl
  • 1,5dl mjölk
Till äpplena:

  • 2st äpplen
  • 2msk strösocker
  • 0,5msk kanel
Gör så här:
Låt smöret bli rumsvarmt och smörj in en sockerkaksform.
Rör smör och socker med en elvisp som du kan använda genom hela receptet.
Tillsätt bakpulver och ägg och rör till en jämn smet.
Tillsätt vetemjöl och mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Rör inte längre än att det är blandat.
Häll socker och kanel i en djup tallrik och rör runt.
Skala och skär äpplena i lagom stora bitar. Lägg dem i tallriken och rör runt tills allt har sugits upp. Rör sedan ner i smeten.
Häll smeten i den smorda formen. Bred försiktigt ut smeten så att den är någolunda jämnt fördelad.
Grädda i 175°C i nedre delen av ugnen i ca 45 minuter.
Smör och socker
Smeten är klar
Äpplen, kanel och socker
Äpplena nerrörda i smeten
Resultatet

Sovmorgon

Tog mig en rejäl sovmorgon idag. Istället för att gå upp vid 7 gick jag upp 10. Kände att jag behövde det. Satt uppe till halv 3 och såg på How I Met Your Mother säsong 6. Såg klart på alla avsnitt. Nu får jag vänta på att säsong 7 och 8 ska spelas in och komma på DVD.
Jag har lust att baka idag, tror att det kan bli en äppelkaka. Bilder på det kommer sen i sånna fall. Måste även gå och handla. Ska göra tacos idag och vi har inga taco-saker hemma, förutom tortillas och saker till guacamole.
Just nu sitter jag oh dricker kaffe och lyssnar på Eric Saade. Har fått Saade-fever. Vet inte om den är bättre eller värre än Bieber-fever.
Ha en bra dag!

Starbucks och filmer

Hemma från Hongmei nu och det blev lite filmer inhandlade. Kom på att Alice kommer hata mig om jag tar med mig alla How I Met Your Mother-säsonger till Sverige i maj så köpte en box med säsong 1-5 och en ensam box med bara säsong 6 (som inte Alice har haha). Köpte även Breakfast at Tiffany's. Jag är nog den enda som inte har sett den, men alla som har sett den säger att den är bra och det är ju en klassiker så kunde inte låta bli. Tror att han som jobbar i filmaffären gillar mig och Sandra. Kan vara för att vi köper nya filmer där varje vecka, haha. Filmerna skulle kostat 320 RMB tillsammans, men där får man 25% rabatt hela tiden så det blev 240, fast han gav mig för mycket växel så fick allt för 210. Fick även ett skivfodral på köpet.
Innan vi köpte filmer tog vi en fika på Starbucks, som vanligt. Kommer verkligen att sakna det stället när jag flyttar hem.
Just det, idag är det St Patricks Day så jag hoppas att ni har på er GRÖNT idag, annars kan det göra ont eftersom man ska nypa alla som inte har grönt på sig. Själv så har jag ett grönrandigt linne, gröna armband och gröna örhängen.
Nej, nu ska jag ta och se på Scrubs tror jag. Uppdaterar mer sen.
Sandras sugrör var liiiite för långt haha :)
Såhär ser Fake Market eller Pearl City ut ;)
Här inne köper vi alla filmer ;)

Vårkänslor

Nu kommer bilderna från igår. Vi gick bara genom 1/10 av parken, men det tog oss 1 timma! Det säger ganska mycket om hur stor parken är.

De första bilderna är från området jag bor i :)





Bilder från parken






Kineser har väldigt skumma skyltar. :)

God morgon alla glada och oglada

Nu är jag vaken och äter en tallrik youghurt med müssli.
Såhär ser youghurten ut i Kina. :P
Idag så ska jag och Sandra till Hongmei, och jag kan säga redan nu att det kommer börja med en fika på Starbucks. Kommer nog även bli lite filmer inhandlade. Det har varit en räd mot fake market så alla fake-saker är borta, men de kommer dyka upp inom en vecka igen.

Uppdatering mitt i natten

Eftersom blogg.se var lite galet tidigare ikväll så har jag inte kunnat uppdatera. Det blir tyvärr ingen bildbomb idag då alla datorer hatade kameran idag så jag kunde inte få in bilderna. Ska försöka igen imorgon.
Åkte en sväng till Carrefour med Sandra och mamma idag och där hittade jag perfekta lådor till mina pärlor och sånt som jag använder när jag gör smycken, så har ägnat stor del av kvällen med att sortera upp allt som låg hur som helst i min förra låda. Ska köpa fler pärlor nästa gång jag åker till Flower Market.
Blev lite bättre ordning och jag ber om ursäkt för dåliga cam-bilder, men datorn tycker som sagt inte om kameran just nu.

Förklaring

Som ni kanske har fattat så har jag inte uppdaterat på typ över en månad, och det beror på att jag helt enkelt inte haft något intressant att dela med mig av. I Sverige hade jag i stort sett fullt upp varje dag och hade inte tid att blogga. När jag kom tillbaka till Shanghai hade jag bara inte lust.
Idag har jag ingenting planerat. Det är rätt fint väder så det kanske blir en promenix i Sportspark eller något lite senare. Kankse kan bli en stor bildbomb som hamnar här i sånna fall. Körsbärsträden har fått blommor och det är full av dem i parken. Kan lägga ut bilder på dem så att ni i kalla vintersverige kan längta ännu mer till våren.
RSS 2.0