Museum

Dagens förmiddag spenderades på ett konstmuseum som ligger på Hongqiao Rd. Det fanns en utställning som byts ut då och då och sen fanns det en permanent utställning med tavlor målade av den kinesiska konstnären Liu Haisu. Väldigt fina tavlor med olika motiv. Det fanns landskapsmotiv, blommor, städer och porträtt så han var en riktig allround-konstnär. Han levde väldigt länge också, 1896-1994, och han målade i stort sett hela livet. Den tavlan som var tidigast på museet var målad 1919 och den som var nyast var målad på 80-talet.
Sen åkte vi till Hongmei och åt mat på den tyska restaurangen Papa's Bierstuben. Kände att jag åt väldigt tysk mat... pasta carbonara haha. De andra åt schnitzel.
Det är vääääldigt varmt idag. 34 grader så man blev lite svettig och varm av att bara vara ute en stund. Pappa tvingade oss att sitta ute och äta. Vi ville sitta inne där det fanns AC.
Efter vi hade ätit åkte vi vidare till Carrefour där Alice köpte en ny hamster. Väldigt söt. Jag kom på namnet! det blev en liten Lizzy. Hon gillar att gräva ner sig i spånet. Hon har inte bitit någon, än i alla fall. Nicco bet allt och alla hela tiden.


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0