Shopping

Var på stan lite snabbt idag efter skolan och köpte en ny mössa, nya vantar och en ring. Ja, jag gillar ringar, haha. Allt kommer från JC. Mössan kostade 129kr, vantarna 99kr och ringen 49kr. Tog en snabb bild av ringen nyss, men min kamera har inget batteri och vill inte använda camen för att ta kort på mössan och vantarna så det får vänta tills imorgon.

Ja, jag gillar ormsmycken... :)

Bio

Ska snart sticka till bion med Marcus och se Bridesmaids. Ville egentligen se Friends With Benefits, men den vill tydligen inte gå i Nyköping. Men Bridesmaids verkar rätt bra så ser fram emot många skratt. :)

Vill ha

Var inne på www.modegallerian.se och kikade lite. Hittade rätt mycket som jag vill ha, men ska ju spara mina pengar nu så får "fönstershoppa" istället.

Transparent topp från Sisters Point och finns på Nelly.com för 399kr

Lädershorts från Zoul och finns på MQ för 399kr

Pälsväst från Laura Scott och finns på Halens.se för 799kr

Transparent skjorta från Object och finns på Bubbleroom.se för 399kr

Transparent blus från Vila och finns på Bubbleroom.se för 249kr

Transparent topp från b.Young och finns på Bubbleroom.se för 349kr

Transparent skjorta med ormskinnstryck från Vila och finns på Bubbleroom.se för 499kr

Transparent linne med leopardtryck från Vila och finns på Bubbleroom.se för 249kr

Mot Stallet

Ska snart cykla mot stallet och rida en sväng på skrutten. Fryser så mycket så att jag hackar tänder. Höjde temperaturen i huset några grader nu så jag hoppas att det blir varmare än 18-19 grader i köket snart. Tror fan att det blir vinterjackan till stallet idag, haha.

#4

Det här är jag bra på

Jag måste få säga att jag är väldigt bra på att sitta ner utan att studsa i traven, även fast Celine har rätt studsig trav. Jag är även bra på att sitta i lodrät sits och att alltid hålla hälarna neråt. Jag hamnade lätt i stolsits förut, men nu gör jag det väldigt sällan.

#3

Det här behöver jag träna mer på

Ja, det finns säkert jättemkt som jag skulle behöva träna på, men det jag vet är att jag lätt lutar innåt i volten och drar fram inneraxeln lite utan att tänka på det. Försöker att tänka på det när jag rider på volter, men ibland glömmer man bort det. Skulle även behöva öva mer på att inte vrida handen i skritten. Hamnar gärna med tummarna lite snett mot varandra.

Oj

Har verkligen inte orkat skriva något idag. Blir så trött av mulet väder och regn. Har i alla fall varit i skolan idag och haft hotell. Slappt som vanligt, haha. Fick sluta 40 minuter tidigare idag, riktigt najs, och jag hann cykla typ 1km innan det började regna. Var rätt blöt när jag kom hem och har typ frysit sen dess. Låg i sängen från 4 till 6 och lyssnade på musik och sen drog jag till stallet för att mocka och göra mat. Hon fick vila idag eftersom Celine blir lite öm i hovarna efter att hon har blivit skodd. Hon fick en banan av mig också. Gud så söt hon var när hon såg mig öppna den, haha. Hon stod och kråmade sig framför mig och försökte se så söt ut som möjligt. Sen åkte jag hem och åt varma mackor med Marcus. Väldigt gott! Nu ska jag egentligen läsa i engelskaboken, men det är ju lite roligare att se på Bonde söker fru. :P

#2

När och varför jag började rida

Har alltid älskat hästar och första gången jag satt på en häst var jag typ 1 år. Var med och hyrde en shetlandsponny under en sommar med några kompisar när jag var 5 år. Lärde mig därför rida litegran. Började rida på Bullersta, Nyköpings Ridsällskap när jag var 7år och fick i början bara rida shetlandsponnyn David eftersom att jag var minst i gruppen. Red på ridskolan fram till sommaren jag skulle fylla 16år. :)

Bilder på kaninerna

Här kommer bilderna :)

Zuko






Sally





Fryser

Fick sluta en halvtimma tidigare än det som stod på schemat idag så kom hem runt halv 3. Har nu slängt i mig en youghurt och sitter och fryser i arbetsrummet. Det är jobbigt att värma upp ett stort hus när man bara är två personer. Ska röra mig mot affären om ca 50 minuter och träffa Marcus där. Han kommer inte undan från matinhandlingen, även fast det är jag som betalar, haha. Ska nog gå ut en sväng och leka med kaninerna nu. Kanske kommer upp lite bilder sen. :)

Hotell

Sitter i skolan och har hotellektion. Älskar de här veckorna. Har hotell hela dagarna och slutar ungefär 14.30 varje dag. Har rast just nu, men fattar inte riktigt varför, haha. Lunch om en timma och sen börjar jag 12 igen med mer hotell. Riktigt najs. Efter skolan ska jag vänta på Marcus och sen gå och handla mat. Behöver smör! Annars får jag äta mackor utan något pålägg typ.
Sara ska rida idag så jag ska prata med Maria om när hon kommer att vara i stallet eftersom att Celine ska skos. Får väl se när jag drar dit. Kommer inte riktigt ihåg hur mycket det kostar, men kan ju alltid ta med mig pengar någon annan dag eftersom att hon är i stallet varje dag. Tror att Sandra vet priset så ska försöka få tag på henne.

Lite som alla andra

Eftersom att alla andra hästbloggare gör den här listan just nu så ska jag också göra det. :P

1. En bild på favorithästen
2. När & varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Favoritbilder jag tagit
6. Alla hästar i stallet
7. En sak som aldrig får hända!
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vela byta liv med för en dag, och varför?
10. 10 saker du inte visste om mig
11. En låt som påminner om en häst du älskar
12. Min favoritgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen (i stallet och till vardags)
15. Varför får hästar och ridning mig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg,ledsen och glad
18. En bild jag aldrig publicerat förut
19. Bild på min bästa vän och varför han/hon är det
20. Något jag vill göra
21. Någon jag vill träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ser ut om ca 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridning

Favorithästen var inte så svår att välja :P

Stallet

Precis kommit hem från stallet. Usch vad mörkt det blir på kvällarna nu. Är ju kolsvart redan vid 8. Red iaf på banan en stund. Hon var riktigt stel och hostade en del i traven men hon haltar iaf inte längre. Vet inte om hostan beror på att det är dammigt i stallet eller om hon håller på att bli förkyld. Hon snorar inte så jag hoppas på det första.
Hon hade inget täcke på sig när hon kom in, men hon hade faktiskt inte rullat sig alls! Helt otroligt!
Imorgon ska hon skos och jag tror att Sara ska rida. Drar väl dit på kvällen så att jag är med när hon skos.
Nu ska jag vänta på att Marcus kommer hem och kanske kolla lite film.
:)
Slänger in en bild på skrutten som är tagen för två år sedan :P

God Morgon!

God morgon alla! Jag ligger i sängen och har precis ätit frukost. Har verkligen ingen lust att cykla till skolan idag. Det regnar som bara den. Hoppas att det slutar innan jag ska iväg. Fryser när jag ser ut genom fönstret, haha. Har hotell hela dagen idag, riktigt najs. Det betyder också att jag slutar senast halv 3. Brukar ofta sluta redan vid 2. Sen när jag kommer hem ska jag slänga i mig något att äta och dra till stallet. Jag hoppas att Celine har på sig regntäcke idag. Det är aldrig kul att hämta in en dyblöt och lerig häst.

Bilder

Nu kommer det några bilder från idag. Min kamera dog typ så det blev inte jättemkt bilder. :P





Merlin tyckte att det var intressant när vi gick förbi :)

Mot stallet

Nu ska Marcus och jag röra oss mot stallet. Han ska prata vett med Celine och sen ska vi ut på en promenad med henne. Blir dressyrträning imorron. Vill inte att hältan ska komma tillbaka så vi tar det lite lugnt idag. Kommer nog upp lite bilder från idag senare. Ska även äta hos Marcus föräldrar så får se om jag hinner ladda upp bilderna innan vi ska dit eller inte.
Måste fråga Eva om hon kan klippa Celine någon dag. Hon börjar redan bygga vinterpäls och hon kommer att bli riktigt svettig efter varje ridpass för att det fortfarande är hyfsat varmt ute.

Vaken

Har legat vaken i sängen i ungefär en timma och är riktigt rastlös. Gick upp en snabbis för att äta frukost, men hörde Patrick snarka i soffan med tvn på. Kunde knappt hålla mig för skratt så gick tillbaka till sängen. Är riktigt hungrig nu så ska snart upp igen. Får se om jag lyckas hålla mig för skratt. :P

God Natt!

God natt alla läsare! Är grymt trött nu så tänker gå och lägga mig. Marcus sitter uppe ett tag till och spelar med Patrick. Jag kanske kollar på lite Scrubs eller HIMYM innan jag somnar också. Vi får se helt enkelt. :P

Trött på hästar

Är väldigt trött på hästar för tillfället. Var ute och försökte få in Celine i två timmar. Blev dessutom påsprungen av en häst och har asont i ryggen nu. Är rätt trött på hästar just nu. Hatar när Celine håller på så. Nu ska jag dricka cider och äta fiskpinnar och hoppas att jag blir på bättre humör snart.

Vill ha!

Hittade precis min drömbil!
En Porsche 997. Kostar "bara" 1195000 kronor.

Kaffe

God morgon läsare! Gick iof upp för över en timma sen, men fastnade framför tvn. Marcus är på Rosvalla och har haft bandyträning från 8 i morse. Klockan 9 fick jag ett sms om att han hade fått en smäll på höften så att han inte kunde spela mer. Han ringde nyss och sa att det gjorde väldigt ont att cykla så jag får se när han kommer hem. Han ville i alla fall ha kaffe, så jag ska ställa mig och göra det snart. Annars har jag inte tänkt göra så mycket idag. Ska till stallet och kolla hur det är med Celines ben. Hoppas verkligen att det inte är något allvarligt.

Stackars Celine

Min stackars ponny har gjort illa sig och haltar lite idag. Jag chansar på att hon har sprunit och snubblat lite i hagen för hon markerar ingenting i skritten och endast lite i traven. Hade tänkt träna på banan men så blev det inte. Hoppas på att det är bättre i morgon.

Sjuk?

Måste vara riktigt sjuk eftersom jag fick för mig att jag skulle städa upp i köket, haha. Det var fullt med stekpannor och knivar som behövde diskas och inte kunde diskas i diskmaskinen, det låg äggskal i sinken och var allmänt smutsigt. Nu ser det genast mycket bättre ut. :) Ska fortsätta med köksbordet och de andra bänkarna nu tror jag.

HV Polos's höst och vinter

Måste säga att jag älskar HV Polos höst och vinter kollektion. Färgerna och modellerna är riktigt snygga. Synd att det är så höga priser bara.



Erkänn att benskydden var läckra ;D

LamiCell

Jag älskar verkligen LamiCells schabrak och jag har två stycken. Kikade runt lite på Hippson och hittade ett snyggt schabrak och upptäckte sedan att det är ett sådant jag har, fast i en annan färg, haha.

Det rosa jag hittade

Det blåa jag redan har

Min ekonomi tål dock inte att jag köper mer hästsaker för tillfället så jag får sitta och dräggla bakom skärmen istället. :P

Blä!

Är det meningen att man ska må så dåligt som jag gör? Orkar ingenting. Blir att vara hemma idag med.

Stallet

Red lite på min skruttponny idag. Blev bara en barbackatur runt oxbacken då Görel hade hört henne hosta i morse. Hon hostade dock ingenting när jag red eller när jag pysslade med henne i stallet. Hon var i alla fall pigg och lydig och gick t.o.m i form. Det brukar hon inte göra självmant när man rider ut barbacka. Blev lite chockad faktiskt, haha.
Skrutten brunstar igen också. Hon var tvungen att kissa mitt i stallgången för att Danne stod bredvid henne. De verkade lite intresserade av varandra faktiskt. Släppte in Celine i boxen efter ett tag så att hon skulle få äta, men hon brydde sig mer om Danne än om maten. Riktigt ovanligt då mat är viktigare än allt i hennes huvud.
Skulle även kvällsfodra idag men precis innan jag skulle cykla iväg ringer Maria och säger att hon fodrar istället eftersom hon fortfarande var där. Blev att se på tv och sånt istället. :)

Nu ska jag ta och krypa i sängs.

Puss och kram ;D

Ny bäddat

Nu har jag bäddat rent i sängarna. Kände att det behövdes. Tycker att det är riktigt skönt med en renbäddad säng. Ska snart ta och krypa ner i den med älskling också. :)

Vill Ha!

Blev hemma från skolan idag då jag inte mår så bra. Sitter därför och drägglar över en massa häst- och ryttarsaker. Vill ha ett par riktiga dressyrstövlar och hittade de här.

Mountain Horse Victoria High Rider


Kostar ca 2500kr, så det kommer nog att dröja ett tag innan jag har råd med dem, suck.

Trött

Har varit i stallet sedan 14.45 och väntat på tandläkaren som skulle komma vid två men dök upp vid 16.40. Celine var fjärde hästen som skulle kollas och hon var klar typ 17.45. Sen åkte jag hem och hoppades att Marcus hade tagit fram köttfärsen som jag bad honom om, men det hade han såklart inte gjort. Så nu sitter jag här på golvet med datorn på soffbordet och är sur, trött och hungrig. Great!

Skola

Sitter i skolan och har matte, fast jag slipper lektionen för att jag har gjort det mesta i Kina. Så istället sitter jag under hotellhyllan och bloggar och försöker torka. Regnade skapligt när jag cyklade hit.
Slutar för övrigt fyra idag så ni kan räkna med många inlägg idag. :P

Tävling

Glömde skriva att jag tävlade igår. LC:1 dressyr på Bullersta. Gick faktiskt bättre än väntat. Hon fick lite damp i första galoppen och blev hetsig i traven efter det, men efter andra galoppen lugnade hon ner sig. Resultatlistan har inte kommit upp ännu, men blev som bäst 4a av 11 ryttare. Är rätt nöjd med tanke på att jag inte har tävlat på 1 och ett halvt år. Det var en seriedressyr och nästa deltävling är 16/10. Dock så kan jag inte vara med i den sista omgången. Är i Kina då.

Men här kommer två bilder som Sara har fotat.


Tiden flyger iväg!

Oj vad tiden har gått fort! Skulle blogga igår efter stan men hamnade hemma hos Marcus föräldrar och grillade korv istället. Sen flög tiden iväg och jag blev astrött. Tänkte lägga upp bilderna på sakerna jag har köpt nu. Hittade dock ingen bra pälsväst eller skinnbyxor.

Ormörhängen och halsband från Ur & Penn :)


Skrivböcker till skolan från Bokia

Skrivböcker till skolan från Åhléns

Örhängen från Gina Tricot


Köpte även fyra par strumpor på Gina Tricot, men orkar inte ta kort på dem. :P

Mot stan

Nu ska Sandra och jag traska iväg mot stan och shoppa. Får se vad jag kommer hem med för skoj. :)

Uppe med tuppen!

Eller, jag är nog uppe innan tuppen idag. Ska snart röra mig mot stallet för att fodra och släppa ut hästarna. Kom faktiskt upp snabbare än Sandra! Det är väldigt ovanligt.

God Natt!

Nu blir det sängen för mig. Har verkligen ingen lust att dra till stallet 6 imorgon, men måste ju. Det jobbigaste är att få ut alla hästar. Tur att Sandra är med så att det går lite fortare.

Inköpslista

Ska på stan imorgon och högst upp på inköpslistan står en pälsväst. Inte av riktig päls förstås eftersom jag aldrig skulle kunna bära en sådan då jag är en sann djurvän. :P
Den ska helst inte vara för dyr, men samtidigt riktigt snygg.

Det här "behöver" jag köpa inför hösten:

  • Pälsväst
  • Bruna stövlar
  • Skinnbyxor
  • Strumpor (alla jag äger har typ hål i sig xD)
Behöver även köpa nya skrivböcker till skolan så att jag har en till varje ämne typ.

Är det någon som vet vart man kan köpa någon snygg pälsväst btw? Har varit inne på flera hemsidor men hittar inga. :/

Startar upp igen!

Hej svejs! Har inte haft någon lust att blogga under hela sommaren, men nu när den trista hösten kommer så ska jag börja igen. Kände att jag inte hade något speciellt att blogga om heller, men nu är man tillbaka i vardagen igen.
Jag bor hemma i Sverige nu med min kille i min familjs villa eftersom de andra bor kvar i Shanghai. Läskigt är bara förnamnet! Jag har fortsatt min utbildning på Nyköpings Hotell- och restaurangskola med inriktning hotell i årskurs två. Trodde att jag skulle vantrivas först eftersom jag var tvungen att börja ett år under alla som jag gick med tidigare, men det har gått bra och det har redan hunnit gå tre veckor sen skolan började.

Nu ikväll har jag, Marcus och Sandra ätit mat från donken eftersom vi inte orkade laga något och medan Marcus hämtade maten passade jag och Sandra på att städa lite i huset. Blev riktigt nöjd med resultatet i hallen. Har tyvärr ingen förbild men så här ser det ut nu i alla fall:

Hängde upp alla mina handväskor på krokarna där det tidigare hängde massa gamla ryggsäckar och annat jox. Den röda är iof mammas men hon är ju inte hemma så passar på att använda den. :)

Ja, de flesta skorna är mina och jag har fler :P


Nu ska jag fixa frukost inför morgondagen. Ska upp lite innan 6 och morgonfodra alla 21 hästar i stallet och sen släppa ut dem. Inte pepp alls, men det här är enda gången jag behöver göra det under hösten. Hade oturen att få helgjour den kallaste helgen på hela året innan vi åkte till Kina så är rätt glad över att det bara är september. :)
RSS 2.0