Fråga Olle

Ny duschad och ser på fråga Olle dokumentären. Så sjukt skumma människor det finns alltså. Vampyrsex, folk som vill se sin partner ha sex med någon med stor kuk och sci-fi porr handlar dagens avsnitt om. Nu ska jag se vidare. Får se om jag skriver mer idag. Annars skriver jag imorgon.

Nytt skal

Ett av mina två skal som jag beställde igår kom idag. Riktigt nöjd med det! Kommer från fyndiq.se.

Matte matte matte

Har matte och pluggar inför nationella provet vi har nästa vecka. Känns rätt bra men får jag bara g på np så får jag bara g i betyg. Satsar på vg och om man bara satsade på g behövde man inte skriva np och då känns det väldigt onödigt att få g i betyg när man ansträngt sig mer än alla andra.

Jag och Sara kom en bit med planeringen av presentationen idag och set känns bra. Vi vill göra den så flashig som möjligt så vi ska fixa lite grejer som vi kan ge till juryn också. Kommer bli asbra. Är lite kort om tid bara så känner mig väldigt stressad.

Plugg

Pluggar infor hotell-sm med Sara och vi sprider ut oss rätt bra. Vi försöker skriva prov som använts tidigare år men vissa frågor är sjukt svåra.

Almost

Nu är jag färdigsminkad och har bara håret kvar att fixa. Skulle behöva tvätta det men vaknade lite sent i morse så hann inte. Får bli efter stallet ikväll. I alla fall så tänkte jag skriva vilka produkter jag använder.

* L'oreal true match mineral foundation
* Blusher från H&M (förvånansvärt bra faktiskt)
* Sephora eyebrown pencil
* L'oreal double extension mascara
* Clinique lash powerplay volumizing mascara (finns inte att köpa i Sverige)
* Sminkborstar från Sephora

Frukost

Sitter i köket och äter frukost. Känns bra att jag inte mår dåligt av kaffe längre så nu kan jag återgå till mina vanliga kafferutiner. Äter en activia blåbär också. Tycker det är tråkigt att det bara finns två laktosfria smaker än så länge.

Idag så blir det skola från halv nio till sent på eftermiddagen. Massor att plugga nu med Sara, men det ska bli kul. Sen ska jag till stallet och rida någonstans. Blir nog en sväng runt oxbacken eftersom det inte är upplyst på några andra vägar. Marcus skulle antingen smita dit på dagen och mocka samt fixa maten eller följa med mig och göra det. Annars har jag inget planerat.

Masat

Har äntligen fått äta normal mat igen. Marcus och jag gick en promenad till Ica, vilket var väldigt skönt, och köpte lite allt möjligt. Köpte activia och blåbärssoppa eftersom det är bra för magen och sen köpte jag en egengjord sallad med bulgur, tonfisk och avokado och sallad såklart. Riktigt gott och kändes bra att äntligen få i sig mat. Känns fortfarande som att jag är hungrig men tänker lugna mig med att äta mer nu. Ska dricka en kopp te istället. Marcus valde att äta nudlar, som jag fick göra eftersom han ville spela med sina kompisar. Kände mig lite snäll idag eftersom han har tagit hand om mig när jag varit sjuk.

Uttråkad

Är väldigt trött på att sitta instängd i lägenheten nu. Har för mycket energi för att kunna sitta stilla och för lite energi för att orka göra nått vettigt. Är hungrig men bara sugen på sötsaker och tror inte att det är så bra att slänga i sig massa kakor och godis än. Har i alla fall lyckats få i mig en tallrik yoghurt och en macka idag.

Marcus är iväg och kollar bil med sin kompis i Tumba tror jag. Dom är på väg hem nu, men det tog typ två timmar för dom att komma dit haha. Blev ingen bil för kompisen, den var tydligen riktigt dålig.

Jag har diskat undan den mesta disken nu och håller på att tvätta massa lakan och sånt. Kände att det var bäst att bädda rent nu eftersom lakanen är svettiga och äckliga efter man har varit sjuk. I väntan på att maskinen ska bli klar ser jag på scrubs på sexan. Har även pluggat lite hotell, men det är svårt att göra det själv så ska plugga järnet med Sara imorgon och på fredag.

New girl

Har ni inte sett new girl så har ni missat en sjukt rolig serie. Jag är ju väldigt otålig när det gäller att vänta på att avsnitten ska sändas på tv så jag kollar alltid på dom på internet dagen efter de visats i USA. Andra säsongen håller på just nu och jag är helt förälskad i hela serien. Sitter och kollar på det senaste avsnittet just nu. Efter det här så är det ett uppehåll fram till typ 10e mars så kommer få abstinensbesvär, hehe.

Naturkunskap

Kom på att arbetet ska vara inlämnat i morgon på förmiddagen så sitter och skriver klart det just nu. Har även slutprov i estet i morgon men kan fortfarande smitta så mailade läraren och kollade om det var lugnt om jag skrev det på torsdag eller fredag istället. Borde nog gå bra.

Hungrig

Är sjukt hungrig, men vet inte vad jag vågar äta. Har ätit en banan och en tallrik med blåbärsyoghurt. Har för mig att vitt bröd är bra. Kanske ska testa det.

Just nu ser jag i alla fall på ugly Betty. Ska fundera mer på vad jag ska försöka få i mig under dagen. Om ni har några tips så är det bara att kommentera. :)

Hemma

Hemma idag. Vill faktiskt till skolan och det är inte speciellt vanligt, hehe. Har lyckats få i mig en halv banan nu på morgonen och ett glas vatten. Har säkert gått ner något kilo under de här två dagarna också. Effektiv viktminskning om jag nu skulle behöva gå ner i vikt, vilket jag inte anser att jag behöver. Blev lite frustrerad när jag skulle sjukanmäla mig i morse för mitt nummer håller på att flyttas över från min gamla mobil till min nya iPhone så kunde inte ringa med någon av mobilerna. Tur att man har en snäll syster som kunde ringa åt en.

Aja har hört att te ska vara bra för magen så ska nog göra mig en kopp nu. Bloggar mer senare. :)

Banans

Nu ska jag försöka få i mig lite mosad banan. Marcus har ställt hinken bredvid sängen ifall jag måste kräkas. Tror inte det ska vara någon fara eftersom jag druckit flera glas vatten utan att känna mig konstig i magen. Mår inte illa längre heller så tror att det värsta är över. Blir hemma från skolan både imorgon och på onsdag och det har jag egentligen inte tid med. Måste plugga sm med Sara så ofta vi hinner vilket betyder sena dagar i skolan och hejdå vissa sovmornar. Men vi ska kamma hem guldet i år!

Aj

Har ont i hela kroppen och ingen energi alls. Vill ligga ner, men får sjukt ont i ryggen då. Har i alla fall inte kräkts sen 7 i morse och fått i mig flera glas vatten. Har inte vågat äta något än. Vill ha avslagen cola och mosad banan men vi har inget sånt hemma. Marcus skulle kanske åka och handla det på vägen hem. Han är klar med jobbet i Norrköping så han kommer hem skaplig tid. Hoppas att jag inte har smittat honom nu.

Kollar på top model just nu. Så sjukt mkt drama hela tiden, haha. Skulle vilja lägga en vetekudde under ryggen, men mina föräldrar vill inte bli smittade så de vägrar åka förbi här. :(

Magsjuk

Har kräkts fem gånger inatt och inte sovit en blund. Känner mig dock inte så trött, men det kommer väl. Hoppas att jag mår bättre under dagen.

Usch

Kräktes precis. Har typ världens fobi mot att göra det. :(
Hoppas verkligen att jag inte är magsjuk. Kan ha ätit för mkt eller ätit något dåligt. Mådde illa i 3 timmar innan jag kräktes och det smakade ostbågar om spyan så kommer inte kunna äta ostbågar på ett tag... Marcus hann iaf ställa fram en hink åt mig så kräktes i den istället för på den nya mattan. Tur i oturen. Han ställde den bredvid sängen nu ifall jag skulle behöva kräkas igen.

Ridhuset

Red i ridhuset idag och det gick sådär. Eftersom hon inte har gått så mkt den här veckan så var hon väldigt pigg och när jag skulle fixa i ordning henne hittade jag inte martingalen så hon körde upp huvudet lite då och då när jag red. Därför blev det inte så mycket galopparbete, men en del trav blev det ändå. Vi var väldigt rosa idag, haha. Jag hade rosa tröja och hon hade ett schabrak med rosa kant, rosa skydd, rosa pannband och rosa reflextäcke. Hon är min lilla prinsessa ibland, hehe.

https://cdn3.cdnme.se/2257309/7-3/pic_512a6f3addf2b33fe7df1096.jpg" class="image">

Tvättar

Sprang ner till tvättstugan så fort jag kom hem från stallet. Hade nästan glömt att jag skrev upp mig på kvällspasset idag. Har precis startat första maskinen. Nu ska jag upp och laga kyckling och ris och hoppa in i duschen.

Sköna söndag

Äntligen fick jag sova ut! Ingen tid att passa idag, väldigt skönt. Ligger fortfarande i sängen, men känner att hungern börjar smyga fram så ska snart gå upp och sätta på kaffet. Första koppen kaffe är den som är godast på hela dagen. Vi flyttade aldrig tillbaka zuko igår så han har sovit hos oss inatt. Kastade upp honom i sängen för att väcka Marcus förut, men tror att han somnade om igen.
Idag ska jag försöka skriva klart mitt naturkunskapsarbete om Borneos regnskog och möjligtvis rida i ridhuset. Beror på vad jag hinner och orkar.

Matkoma

Ligger i matkoma efter kebabrullen. Åt upp den innan melodifestivalen var slut men är fortfarande lika mätt. Därför tänker jag inte röra mig från soffan på ett bra tag, även fast jag borde diska.

Ulrik ftw

Kom igen nu Ulrik!

Mello

Snart blir det melodifestivalen med kebab och möjligtvis lite popcorn om vi orkar. Marcus kompis nille skulle kika förbi också men eftersom att han är allergisk mot zuko så får plutten vara i sovrummet ikväll.
Ska ni göra nått roligt ikväll? :)

Fordring

Har varit och lunchfodrat alla hästar i stallet nu på förmiddagen. Var tvungen att gå dit och orkade inte gå hem igen så mockade min box och Johannas bara för att ha något att göra. Nu sitter jag hos mina föräldrar och spelar wordfeud med Alice.

Segt

Försökte ladda upp det här inlägget igår, men det dök aldrig upp så lägger upp det på nytt nu.

Nu är kalaset slut. Egentligen tog det slut för några timmar sen men har inte orkat skriva fören nu. Vi fick plats i lägenheten alla 16 pers och nu kan jag och Marcus leva på kakor och tårta i någon vecka. Paket fick han också. En riskokare bland annat. Nu kanske jag slipper bränna riset hehe. Just nu dricker vi kaffe och klämmer i oss lite mer kakor bara för att det är gott. Blir nog en slökväll nu framför datorn och tvn.

Tårtkalas

Snart kommer hela Marcus släkt hit för att fira hans födelsedag så ska tjocka mig med tårta och bullar i mängder hehe. Hela lägenheten är städad nu och kaffet är igång. Skriver mer sen. :)

Bilder från Shanghai Hösten 2012 del 1

Var i Shanghai i höstas och hälsade på pappa som bodde ensam där då. Alice var också med och det blev väääldigt mycket shopping och Starbucks. Drack Starbuckslatte alla dagar förutom en, hehe. Hann även fixa naglarna två gånger hos Vivienne. Hon och hennes anställda är grymma och hyfsat billiga. Gå dit om ni är där. Hongmei Lu ligger det på.
 
Resan började med tåg från Nyköping till Stockholm och sen Arlanda. Mobilnördarna Alice och pappa
 
Planet till Köpenhamn
 
Ekonomi extra från Köpenhamn till Shanghai. Skönt med stora säten och mycket benutrymme.
 
I bilen till lägenheten, somnade någon gång under den bilfärden
 
35e våningen, jajamen
 
Starbucks <3

Inget ridhus

Bokade av ridhuset. Blev för stressigt med allt så får rida där imorgon om det finns tid. Det här är det värsta med att ha häst på vintern. Det går knappt att rida någonstans förutom i ridhuset om man vill jobba hästen. Annars får man rida ut och trava på de få ställen som inte är snorhala.
 

Vill söka

Åh vad sugen jag blev på att söka till den här skolan i höst. 
 
Skolavgiften är dock 145 000 kr per läsår :/
 
Här kan ni läsa mer om programmen och skolan:
http://www.sts-education.com/sweden/ibs/programutbildningar/turism_hotell/eventmanagement/

God morgon

Nyss vaknat och ska snart försöka ta mig upp från den varma, sköna sängen. Känns väldigt ovärt att gå upp innan 7 på ett lov, men måste städa klart lägenheten. Som ni kanske märker är jag inte den som tycker om att städa, haha. Sen ska jag vara i stallet senast halv 11 för har bokat ridhuset vid 11. Full rulle ! Har inte ens bakat cupcakes än... Har till 3 på mig.

Puss

Nu säger jag och Marcus puss och godnatt !

Ny mobil

Wiiiie, äntligen har min nya mobil kommit! En svart Iphone 4s. Beställde den för två veckor sen och i mailet stod det att det skulle ta 1-3 arbetsdagar. Tydligen hade deras mobillager tagit slut precis innan jag beställde min och informationen i mailet hade inte hunnit ändras. Well well, nu är den framme i alla fall. Ska åka och hämta den på Ica så fort Marcus kommer hem. Min gamla mobil gick sönder förra gången jag var på krogen så har haft instagram-abstinens i två veckor! Har även saknat att kunna ta bra bilder och lyssna på musik. Fick använda mammas gamla Sony Erikson som visserligen fungerar bra, men man vet inte hur beroende man är av internetappar förns man inte kommer in på dom. Ska beställa hem massor med skal och sådant också, hehe. 

Städningen fortsätter

Hann inte så långt med städningen igår eftersom att Marcus kom hem tidigare än jag trodde. Han var hemma redan vid 4 och sen stod tvättning, stallet och matinhandling på schemat. Fastnade även hemma hos hans föräldrar i någon timma eftersom dom bjöd på pastasallad. Sen for vi hem igen och fortsatte med tvätten innan vi skulle till stallet igen vid 8 för att kvällsfodra. Kvällsfodringen är rätt mysig när det är sommar, men nu på vintern fryser man fingrarna av sig innan man är klar. På vägen hem stannade vi hos mina föräldrar som varit i Bollnäs i nästan en vecka. Fick mina julklappar som jag glömde packa ner i julas, hehe. Sen åkte vi hem, drack kaffe, hängde upp tvätten och chillade. Gick och la mig efter tolv även fast jag inte hade nått att göra, satt bara och surfade runt på olika sidor. Förstår inte att tiden bara flyger iväg även fast man inte gör något vettigt, haha. 
 
Nu ska jag i alla fall fortsätta med städningen. Celine får vila idag tror jag. Sara hoppade henne igår så tror att hon överlever, hehe. Har bokat ridhuset i morgon så blir ett dressyrpass då. Ikväll ska jag även hinna baka cupcakes och plugga naturkunskap och hotell. Möjligtvis lite estet också. 
 

Sockerfritt eller inte sockerfritt

Det här med sockerfria produkter har jag aldrig varit ett stort fan av och kommer nog aldrig att vara det heller. Om en läsk är sockerfri så innehåller den sötningsmedel. Sötningsmedlet i sin tur är inte alltid bra för kroppen och i vissa fall vet man inte ens vad man får i sig. Jag har väldigt svårt för att äta mat med mycket tillsattser och det är för att maten är helt konstgjord. Köttbullar? Nej mer som ett kemilabb med ytterst lite kött. 
 
"Men socker är kolhydrater och jag äter inte kolhydrater, därför dricker jag Coca cola zero." Om du nu är så rädd för att gå upp i vikt, drick vatten med citron eller något sådant istället för att dricka coca cola med sötningsmedel. Ser ingen vits med att ens dricka läsk om man vill gå ner i vikt. Förlåt om detta låter provosserande, men det är lite så jag känner. 
 
Vet inte om det är ett sötningsmedel, men det finns i alla fall ett E-ämne som gett råttor cancer men fortfarande används i mat eller dryck, hur sjukt är inte det? "Ojdå råttorna fick cancer av det här, det är nog helt säkert att använda det i mat till oss människor."
 

Startar upp bloggen igen!

Det känns som att det var igår jag bloggade senast, men det var 1,5 år sen. Oj oj, fy på mig. Har haft lust att blogga ett tag nu, men aldrig riktigt orkat ta tag i det, men nu sitter jag här och har sjukt mycket idéer! Måste ändra bloggdesignen och lite sådant, men det kommer. Känns lite fel att ha en header där det står "mitt liv i kina" när jag bor i Sverige igen. 
 
Idag skulle jag städa, men det enda jag har gjort so far är att bädda sängen och lägga in rena kläder i garderoben... bättre än ingenting, right? Haha, nej Marcus kommer döda mig om jag inte plockar upp alla kläder från sovrumsgolvet och dammsuger så får väl ta och göra det. Har även tvättid ikväll och sen ska maten lagas. Lagade gourmetmiddag igår så idag blir det fiskpinnar, man kan inte vara stjärnkock två dagar i rad. 
 
Bäst att jag sätter igång nu, annars sitter jag här i 3 timmar till.
 
Ni får en söt kaninbild att titta på så länge!
RSS 2.0