Slödag

Ännu en slödag idag. Har ägnat mig åt tråkiga saker som storstädning i badrummet, dammsugning, tvättning och diskat. Har därför inte haft något speciellt att blogga om.

Nu på eftermiddagen ringde faktiskt min kompis från nypan upp mig och sa att han befann sig i närheten av brisbane! Asnice! Så vi ska försöka träffas och hitta på nått nån dag.

Nu har jag precis fixat mig, utgång ikväll, och ska springa iväg till ugglan och köpa Cola. Har Rom men ingen Cola...... Hehe. 



Beach house

Har precis kommit hem från beach house som är en bar hyfsat nära där jag bor. Ligger absolut inte nära någon strand. Gick hem i regnet och är full. Rätt lagom full faktiskt. Vet fortfarande vad jag håller på med. 

Ska nog sova rätt snart. Händer ingenting här så kan lika gärna sova ut.



Slappar

Har precis kommit tillbaka till lägenheten efter några timmars slappande vid poolen. Har faktiskt inte blivit speciellt brun än, men känner att jag inte behöver stressa eftersom jag har 10 månader på mig. Plus att jag oftast blir uttråkad efter 5 minuters solande, hehe. Tror att jag råkade bränna mig lite på ryggen. Missade säkert att smörja in mig just där. Svårt att smörja in sig själv på ryggen. 

Nu ska jag fixa nån frukost/lunch/brunch eftersom jag inte ätit nått än idag. Förutom äpplet jag äter nu. 

Lite färg kanske jag fått ändå ;)


Äntligen helg

Efter en lång dag med massa plugg har jag äntligen kommit hem och ligger just nu helt utslagen på sängen. Satt kvar i skolan till typ kvart över fyra och pluggade med Emma. Vi kom en bit iaf och vi har gett oss själva lite läxor som ska vara klara på måndag. Vi vill bli klara så fort som möjligt med den här uppgiften för vi har rätt mkt annat som också ska hinnas med. Det här blocket är bara fyra veckor långt medan alla andra är fem så det blir lite mindre tid att hinna klart allt på.

Har även svårt att ta in att det snart är jul. Har ingen julstämning alls. Inte så konstigt kanske när det är 28 grader ute. Känns fel när man ser julgranar och tomtar i skyltfönster.

Den här granen står mitt i gallerian där bussen till stan går ifrån.


Lunch

Har precis ätit lunch, fläskpannkaka <3. Nu sitter jag och pratar med några av de andra svenskarna på skolan. Paradise hotel är samtalsämnet för tillfället haha. 

Hoppas på att vi får jobba med vår assessment sista stunden nu. Läraren pratar alldeles för mkt om orelevanta saker.

Kväll igen!

Dagarna bara flyger förbi här! Klockan är 11 på kvällen och jag ligger i sängen, för en gångs skull. Skola imorgon igen men sen är det helg! Inget direkt planerat, men vi funderar på att åka till djurparken där man kan mata koalor och kängurur. Har redan gjort det, men det var tre år sen nu så det är nog dags att göra det igen. Vi funderar även på att leka turister i stan. Har lixom bott här i drygt en månad och hittar från busshållplatsen till skolan och till south bank haha. Får bli ändring på det här! 

Nu ska jag försöka sova, men bjuder på en bild när jag matar kängurur ;)


Nytt ämne

Började ännu ett nytt ämne idag, operational management. Läraren är asskön, till skillnad från den vi hade igår. Han ville att vi skulle berätta lite om oss själva, slutade med att han pratade om sig själv i 30-45 minuter. Tog totalt drygt en timma för 20 elever att presentera sig kortfattat, hehe. Dagen har gått väldigt fort hittills så det verkar lovande.


Ja jag klottrar noter och annat skit på blocket :D

Frukost på g

Äggröra, bacon och kaffe. 



Trötter

Hej hej! Har helt glömt bort att blogga idag, woops. Sånt som händer. 

Dagen började med att jag vaknade fem över 7 istället för klockan 6. Hann fixa mig och få med allt i väskan, men hann inte äta frukost vilket ledde till att jag hade vääääldigt svårt att koncentrera mig på lektionen. Det blev ju inte bättre av att läraren pratade om restauranger hela tiden. Jobbigaste läraren jag varit med om. Konstig dialekt, pratade väldigt tyst och kom aldrig fram till någon poäng när hon babblade på. Längsta dagen i mitt liv nästan. 

När jag kom hem råkade jag lägga mig på sängen och det slutade med att jag halvsov fram till 6. Gjorde havregrynsgröt till middag, lat idag. Frågan är vad jag ska ta med mig för lunch imorgon, hm. Steka lite ägg och göra äggmackor kanske? Får se vad jag orkar fixa imorgon bitti. 

Nu ligger jag iaf i sängen och funderar på varför jag ens är vaken nu. Ska upp om 5 timmar. Ska ställa 10 larm så jag vaknar.

Min middag, gröt med lingonsylt, mango och apelsinjuice.


Kan inte......

....Sova! Är typ trött men kan av någon anledning inte slappna av och sova. Har skola imorgon och ska upp om 5 och en halv timma. Kaffe får bli min räddning imorgon, massor av kaffe. 

Hade glöggmys med Anna, Mimmi, Fiona och Malin förut på balkongen. Kändes inte helt rätt, men gott vare! Åt pepparkakor också och är sjukt mätt efter det haha. Kan få till en sån där fin gravidmage om jag spänner ut min nu.

Ska försöka sova igen nu med min gravidmage. Ska döpa bebisen till peppris (som pepparkaksgubben i shrek).

Julen är räddad

Har tillsammans med tre av de andra svenskarna bestämt och bokat vad vi ska göra i jul. Vi far till Byron Bay och chillar i en vecka. Asnice! Vi har även hittat ett stall som anordnar ridturer på stranden(!) och andra ställen. AWESOME! Vi kommer att spendera nyår här i Brisbane med de andra svenskarna och killarna troligen.
 
 

Hej hopp

Hej hej! Håller på att laga mat för tillfället. Blir lax, pasta och sallad idag. Lagar två portioner så att jag kan ta med en matlåda till skolan imorgon. 

Idag har jag annars inte gjort ett skit, ärligt. Suttit och kollat på film och lyssnat på musik. Vissa dagar får man det, hehe. 



Fiiiiint

Har precis lagt mig i min nybäddade säng efter en trevlig kväll hos makayla, Robin och david med de andra tjejerna och Alex. Spelade beerpong (standard) och snackade skit. Har även kommit fram till att jag inte är lika lärtpåverkad längre. Förut kunde jag dricka tre cider och vara lullig. Idag drack jag tre breezers och känner knappt av det. Surt! Billigare fyllor när man är lättpåverkad, haha. 

Har även gått och tänkt på en personlig sak som gjort mig lite nere idag, och alkohol brukar ju inte göra saken bättre. Slutade med att typ alla killarna frågade om jag var okej för jag såg lite nere ut. Orkade inte berätta mina problem så sa att allt var bra. Hade väl säkert börjat gråta eller något, och det vill jag ju inte. Hatar att gråta inför folk. 

Ska nog ta och sova snart, men så här ser i alla fall min säng ut nu med nya lakan och kuddar.

Så här såg det ut innan (har möblerat om sen jag tog den här bilden)


Frossar

 
 
Sitter och fullkomligt frossar i godis och pepparkakor. Hade ju egentligen tänkt ta en chillkväll med glögg, lussebullar och pepparkakor på balkongen, men nu har planen ändrats till cider, rom och cola och beerpong med tjejerna och möjligtvis några av killarna. Nice!
 
På vägen hem från Ikea så började det åska och hagla som bara den. En blixt slog ner skitnära oss precis när vi skulle kliva på bussen. Hann bara se blixten innan det small till skithögt. Anna blev asrädd och skrek, jag blev också asrädd (åskrädd som jag är) men blev nästan mer rädd när Anna skrek än för åskan haha. Sen när vi satt på bussen började det hagla asstora hagelkulor. Tur att vi hade tak över huvudet.
 
Håller på att fixa med alla saker som jag köpte till mitt rum, ska ta bild och lägga upp när det är klart.
 
Glad tjej med massa godis och pepparkakor
 
 
 

Ikea!

Befinner mig för tillfället på Ikea med fyra av de andra svenskarna. Vi har ätit köttbullar, shoppat kuddar och mat i mängder. Blev inte billigt kan jag lova, men ibland får man skämma bort sig själv lite. Glögg, pepparkakor, lussebullar och lösgodis blev inhandlat. 
Sitter och väntar på de andra nu som är och köper glass, men stackars lilla Linnea är ju laktosintollerant och kan inte äta sånt. 









God kväll!

Den här kvällen blev inte alls som planerat. Hade bestämt med resten av tjejerna att vi skulle dra till beach house och chilldricka, men typ en kvart innan vi skulle gå började det åska och vräka ner så nu sitter jag färdigsminkad och allt på mitt rum och äter havregrynsgröt med bär haha. Blir nog en filmtittarkväll och en skypekväll om internet tillåter. Det har dock skött sig väldigt bra idag så hoppas att det fortsätter med det. 


Lökar ihjäl

Har precis kommit tillbaka från affären. Så jävla varmt ute, lökar ihjäl på riktigt! Köpte i alla fall massa frukt! Det var nedsatt pris på mango, vattenmelon och avokado, wiiiiiie. Nyttig tjej, jajamen.  Nu ska jag ta och hoppa in i duschen tror jag och sen får vi se vad som händer.



God morgon

Nu är klockan snart 11 och jag är så grymt rastlös. Funderar på att ta mig till affären och handla vatten bland annat. Lika bra att få det gjort lixom. 

Hann inte kolla på mer än typ 10min av filmen igår innan jag somnade. Sov i drygt 9 timmar, så jäkla skönt. Har inte lika ont i magen idag heller så kan sätta mig upp normalt istället för att rulla ur sängen, woop woop!

Det här var i alla fall min frukost idag. Bacon, stekt ägg, apelsinjuice och kaffe.


Done

Ääääääntligen är jag klar med allt plugg. Nu kan jag njuta av tre dagars ledighet. Börjar min nya kurs på tisdag och en annan på onsdag så lär bli mer plugg framöver. 

Kollade även upp när i sommar jag har ledigt. Visar sig att jag får ledigt på midsommarafton så då tänkte jag kanske passa på att ta mig till Sverige i två veckor. Tar nog ledigt några dagar så att jag är i Sverige under midsommar. Planen är att jag ska åka 18e juni och flyga tillbaka typ 5-6 juli beroende på priserna. Billigaste jag hittat än så länge är 13600kr, men hoppas på att biljetterna sjunker lite iaf. Gick in och kollade hur mkt SAS tog och det var 15300kr. Får fortsätta leta lite helt enkelt. Hoppas på att få jobb snart så att jag har lite extra cash att röra mig med.


Snart klar

Snart är jag äntligen färdig med uppgiften. Har skjutit på den för att den är asjobbig, men det blir ju inte bättre direkt. Snarare värre. Har för övrigt fortfarande ont i magen så blir en lugnt kväll för mig med film. Kanske är gravid..... Haha nej den chansen är inte så stor. Men man är ju alltid gravid eller så har man cancer om man söker upp sina symptomer på Google. Ska försöka att undvika kolhydrater och dricka mycket i alla fall och se om det blir bättre. Träna kanske hjälper? Hm... Lite situps så här på kvällen kanske skulle vara bra haha. Kommer inte orka göra mer än två men ändå.



Dör

Har fortfarande träningsvärk i magen, hur fan är det ens möjligt?? Går det att sträcka sig i magen, kanske har gjort det i sånna fall. Har även världens magknipsom vägrar försvinna, suck. 

Sitter och skriver klart det sista plugget nu i alla fall. Är sugen på att dricka ikväll men om jag fortfarande har ont i magen så vette fan. Då blir det filmmys i sängen istället.

Ni får en fin bild på mina ben idag för ser ut som skit just nu.


Omnomnom

Ligger i sängen med datorn och äter cereals, utan nått till..... Går ju precis lika bra att äta det direkt ur paketet och jag har ingen mjölk hemma. 



Där kom det

Har nu fått magknip efter yoghurten precis som jag förutspådde. Det blir ju inte bättre av att jag fortfarande har grym träningsvärk i magen så att jag inte kan stå upp utan att det gör ont haha. Brukar aldrig få sån här grym värk efter träning. Är antagligen mer otränad än vad jag trodde. Bara att kämpa på och träna mer då. Ben kallade mig för wimp och wuss igår för att jag hade ont. Då kallade jag honom för lobster och tomato för han har bränt sig i solen hehe.
 
Blev föresten väääldigt sugen på något sött nyss och kom på att jag hade frusna bär i frysen så har ätit en liten skål nu. Mumsigt och nyttigt!
 
 

Sköna dag

Hej hej! Vårt internet har varit helt cp idag så har inte kunnat blogga fören nu. Dagen började med att Ben väckte mig halv 10 och sa "wake up bitch". Tack, tycker om dig med! Han tycker att jag sover för mycket och att jag är en bitch på morgonen, kan stämma haha. Gick och la mig vid poolen en timma och solade innan jag blev för hungrig och behövde äta frulle. Blev vattenmelon, mackor och kaffe. Sen satt jag och skypade med Erik i Sverige ett tag innan jag hoppade in i duschen. Skönt med en kall dusch efter man solat.
 
Nu har jag precis kommit hem från köpcentrumet. Fixade naglarna så nu försöker jag lära mig att skriva på tangentbordet och mobilen med långa naglar. Assvårt. Innan vi drog hem köpte vi varsin frozen yoghurt. Lär få ont i magen av laktosen, men gott vare.
 
Har lite plugg kvar att göra så ska sätta mig med det nu innan jag ska laga mat. Tror fan att det får bli nudlar idag. Orkar inte laga nått vettigt.'
 
 

Slut på ledigheten

Det här är sista veckan på mitt första block i skolan, vilket betyder att jag avslutar det här ämnet och börjar på två nya nästa vecka. Eftersom jag ska läsa två kurser samtidigt så går jag i skolan oftare än vad jag gjort tidigare. Har blivit bortskämd av att bara gå 1-2 dagar i veckan haha. Nu blir det ändring på det. Går hela tre dagar nästa vecka, fyra efter det och fem de sista två veckorna innan jul. Shit, snart jul. Man glömmer bort det när det är varmt haha. Ser iof julskyltningar i varenda affär, men det känns inte juligt. Aja, blir nog kvar i brisbane över jul och nyår, trist. Skulle vilja åka till Sydney eller Melbourne men då skulle man varit ute i bättre tid för nu finns det typ inga boenden längre. 

Råkade lägga mig på sängen när jag kom hem och nu kan jag inte resa på mig. Dumma träningsvärk.


Träningsvärk

Har sån jävla träningsvärk i magen, baksida lår och stället mellan brösten och armarna haha. Har inget bra namn på delen, typ armfästet och ner mot armhålorna haha. Vill köra lite styrka idag med, funderar på att köpa en yogamatta så att jag kan göra lite övningar hemma. Har iof heltäckningsmatta i mitt rum men den blir så smutsig även fast man dammsuger den varje dag typ. 
Har även grymt ont i min svanskota efter att ha gjort situps på marken igår. Brukar kunna få ont där när jag böjer mig ner för mycket och när jag utsätter den för tryck. Slog i den när jag var liten och fick troligen en spricka i den, men tycker att det är konstigt att det fortfarande kam göra ont? Den kanske läkte fel eller något? Borde röntga mig och kolla upp det om jag orkar. Men det gör jag i höst när jag kommer tillbaka till Sverige i sånna fall. 



Skola

Sitter i skolan just nu och dör av hunger. Fick panik i morse för att jag vaknade 7.20 istället för 6 som jag ställt klockan på. Stressminkning och stresspacka väskan är ju grymt kul. Hann därför inte äta frukost och nu mår jag illa för att jag är så hungrig, great. Snart får vi rast i alla fall så ska ner och köpa en kaffe i caféet. 



Bebisen är här!

Blondinbellas barn är äntligen här! Fast måste säga att namnet var väldigt udda. Gillis heter den lilla pojken. Aja det är ju föräldrarna som ska vara in charge över namnet så ska inte säga nått mer.

Btw så spelar min roommate euphoria med Loreen på högsta volym i köket, hehe.

Matlagning på grym nivå

Har precis blivit klar med en av inlämninga
 
 
rna, woop woop. Firar det med att laga limekyckling hehe. Klockan är lixom redan 8 på kvällen och jag har inte ätit nått vettigt idag förutom äggröra och mackor efter träningen. Gjorde även en béchamelsås bara för att jag ville ha en sås till och inte orkade komma på nått annat. Men hade i lite limesaft i den också. ÄLSKAR LIME!
 
I väntan på att kycklingen ska bli klar uppdaterar jag fortfarande Blondinbellas och Odds bloggar varannan sekund. Besatt, nej vaddå?
 
 
 

Är det bara jag?

Är det bara jag som har uppdaterat Blondinbellas blogg 1700 gånger per dag för att se om hon fått sin lilla bebis än? Jag fattar inte hur det kan vara så intressant, men men, haha. Nu är det i alla fall nära så sitter spänt och väntar på att det ska dyka upp ett inlägg på antingen hennes eller Odds blogg.

Blubb

 
 

Kom inte på nått vettigt att skriva som rubrik. Men som ni märker är jag i alla fall inte död efter morgonens träning med Paul. Han drog iväg mig till en gigantisk sportanläggning och så tränade vi asset av oss. Nej men vi sprang lite och körde lite styrka också. Sen tvingade han mig att stretcha i 1 timma haha. Tror det var för att han ville se hur vig jag var. Själv tycker jag att jag är stel som bara den, men enligt honom så är jag väldigt vig. Beror väl på hur man ser det. Sen kom han såklart på att jag var kittlig så tillslut fick jag honom att göra "pinky promise" på att han inte skulle kittla mig mer.

I alla fall så har jag faktiskt tagit mig till affären idag och köpt vatten, frukt och onyttiga saker. Är det bara jag som tänker "nej men nu har jag varit duktig och tränat. Jag förtjänar nog lite godis."? Haha. Tur att jag har svårt för att gå upp i vikt, än så länge. Ben har ju förutspått att jag kommer bli tjock om 3 år.

Nu ska jag fortsätta plugga lite och sluta äta godis för jag mår lite illa nu.

Uppe med tuppen

Är uppe med tuppen, okej klockan är 8, men bättre än igår, haha. Ska göra lite äckligt snabbkaffe och äta en banan så att jag har lite energi innan jag åker iväg med Paul. Hoppas att vi åker till friidrottsstället. Vill springa på löparbanor. Skriver mer senare under dagen om jag inte dött av utmattning.

Btw fan vad tråkigt att jag typ bara har svarta träningskläder? Får ta och införskaffa lite färggladare alternativ .

Sängdags

Börjar bli sängdags för mig snart. Är ledig imorgon med men ska tydligen springa med Paul på morgonen. Lär vara död efter tre minuter haha. Nej men det blir nog bra. Ska träffa honom vid 9 så behöver inte gå upp allt för tidigt, skönt.

Tog mig aldrig till ugglan. Orkade inte hehe. Lat tjej, jajamen. Pluggade lite till och kollade skor på lite hemsidor. Vill köpa alla! Jobbigt att man inte är så tät haha. Ska gifta mig rikt så att jag kan köpa alla fina skor och kläder och bo i en lägenhet med walk-in closet. Min plan för livet.

Ni får tåla en till osminkad bild på mig, för vem orkar sminka sig när man ändå inte ska göra nått vettigt?

Mat

Huvudet känns lite bättre så kanske tar mig till ugglan (typ som 7eleven) och köper lite vatten och kanske nått onyttigt senare. Har precis gjort nudlar iaf och tänkte kolla på senaste avsnittet av once upon a time. Bästa serien ever.

Blä

Har sån sjuk huvudvärk just nu. Vill bara kräkas för att det gör så ont. Åskar gör det också. Kan inte bli så mycket bättre.... Har inte kommit iväg till affären heller för att det har regnat sen typ 3. Blir nudlar ikväll och får väl dricka det äckliga kranvattnet i värsta fall. Ska även försöka skriva klart min inlämning, men om huvudvärken inte ger sig får jag göra det imorgon. Kanske kollar på nån film istället om jag orkar.

Kjolar

Är grymt sugen på att köpa en lång kjol, men kan inte bestämma mig för vilken jag vill ha. I-landsproblem, haha.
1. Kostar $33.27 vilket är ungefär 208kr
2. Kostar $16.64 vilket är ungefär 104kr
3. Kostar $25.88 vilket är ungefär 162kr
4. Kostar $31.42 vilket är ungefär 196kr
5. Kostar $22.18 vilket är ungefär 138kr
6. Kostar $18.48 vilket är ungefär 115kr
7. Kostar $13.86 vilket är ungefär 87kr 

God Morgon

God morgon (eftermiddag)! Jag har precis druckit kaffe och ätit frukost. Gick upp halv tolv, vaknade först vid nio men sen skulle jag bara blunda lite. Det slutar alltid med att man sover några timmar till, right? Nej men satt uppe och skypade till typ halv tre i natt så tyckte att jag förtjänade en sovmorgon. Har ju ändå ingen skola idag.
 
Idag ska jag i alla fall plugga och sen måste jag ta mig till affären också. Måste köpa vatten, dör av törst. Kranvattnet är jätteäckligt. Smakar som poolvatten. Använder endast det vattnet när jag gör kaffe och lagar mat för då känner man inte av smaken. Funderar även på om jag ska klicka hem något från Asos. Har hittat skitmycket snyggt på rean så why not? Hittade även massa fint på H&M's hemsida(!). Har nog aldrig hänt förut. Är väl bara för att jag inte kan beställa hit något. Får kanske beställa hem det till föräldrarna så får dom skicka hit paketet. Får se hur jag gör.
 
Bjuder på en grymt fin cam-bild på mig. Osminkad och vacker.
 

Mat och bakning

Började laga mat vid typ 5 och sen fick jag för mig att jag skulle baka kladdkaka också. Asgott blev det i alla fall. Pasta med kött, avokado och tomater blev min fina söndagsmiddag. Lite trist att laga mat till sig själv bara. De flesta dagarna brukar jag vara dålig på att äta riktig mat. Brukar bli mackor, nudlar eller gröt typ. Men ibland får jag för mig att laga massa mat och frysa in och göra matlådor som jag kan ta med mig till skolan. Har kyckling hemma så funderar på om jag ska göra baconlindad kyckling imorgon och ta med mig en låda till skolan på onsdag. Har ju bara skola en dag den här veckan, asnice. Dock blir det lite långtråkigt hemma om dagarna. Men har rätt mycket plugg så får se till att göra det när jag är ledig.
 
 

Bättre sent än aldrig?

Hej hopp! Tänkte ge mig på bloggandet igen. Dels för att jag inte har så mycket annat för mig på dagarna och dels för att jag vet att det finns flera som vill läsa om mitt så otroligt spännande liv, hehe. Nej men vad har hänt sen senast då? Jag har tagit studenten, blivit singel, flyttat hem till mina föräldrar, skaffat hund, såld hästen och nu lever jag livet i Australien. Har visst hänt en del.
 
Har som sagt flyttat down under och bor i Brisbane. Jag pluggar Event Management och festar varje helg, woop woop. Älskar Australien! Har bott här i drygt tre veckor nu och ångrar mig inte att jag tog chansen att flytta hit. Bor i ett studentboende strax utanför Brisbane, i Upper Mount Gravatt för att vara exakt. Tar typ 20-30min att ta sig in till stan med buss så det är inte så jättefarligt. Folket som bor här är asschyssta och vi är faktiskt 6 svenska tjejer som bor just här. Resten är australiensare, amerikaner, tyskar, kanadensare och britter typ haha. Har dock haft lite svårt att komma in i tjejgänget eftersom jag helst av allt umgås med killar, förutom när det kommer till tjejerna hemma, love you guys! Har dock blivit rätt bra kompis med en kanadensare, Ben, men han flyttar hem till Kanada i december. :(
 
Nu ska jag sätta mig och plugga lite tror jag. Måste skicka in lite grejer så fort som möjligt så lika bra att sluta skjuta upp det.
 
 
RSS 2.0