Förvirrad

Känner mig förvirrad, typ. Vet inte vad jag vill och varför jag gör saker. Vet inte varför jag är här när jag bara mår dåligt av det. Känner mig så liten och obetydlig just nu. Allt jag gör blir bara fel. Skolan suger, jag är så trött så att jag kan sova hur länge som helst om ingen väcker mig, jag hatar min kropp för tillfället (känns som att jag har gått upp 200kg sen jag kom hit och jag har absolut inga muskler kvar), mitt humör går upp och ner hela tiden, jag håller på att glömma bort svenskan totalt, jag skolkar från idrotten för att den är idiotisk, jag vill ha någon att prata med om allt det här. Kan inte någon typ skicka hit en kurator eller nått som bara kan sitta och lyssna?
13 dagar kvar i skolan, vet inte om jag orkar det, vägrade gå till skolan idag även fast det är hyfsat bra lektioner. Gick och la mig istället och vaknade halv 1. Är fortfarande trött. Vill hem till Sverige. Vill bort från allt som har med skolan att göra. Vill hoppa av nu. Bryter ihop snart. Orkar inte mer!

Trött

Nyss kommit hem från en mysig glöggfest hemma hos pappas jobbarkompis. Blev glögg, godis, pepparkakor, julmust och mat på Blue Frog. Riktigt trevligt och imorgon blir det en glöggfest till fast hemma hos oss.
Är trött nu så tänker faktiskt gå och lägga mig.
Natti natti!

Granbygge!

Nu har Sandra och jag byggt gran! Det var inte så komplicerat som det såg ut att vara men det tog sin lilla tid :)

Första raden med grenar klar, bara 8 kvar plus toppen!



Alla grenar, de är markerade med siffror ^^



Halvla klar^^



KLAR!

Julklappar

Nu har jag slagit in julklappar :) Tyckte att de blev rätt fina ;D

Shopping

Dagen började med att Sandra, Alice och jag tog en taxi bort till Hongmei för att shoppa och fika. Vi började med en fika/frukost/lunch på Starbucks och där var det julstäming kan man säga. Ärligt, Kina slår Sverige med hästlängder när det gäller julpynt och sånt och de firar inte ens jul! På Starbucks spelade de jullåtar, de som jobbade där hade röda tröjor, gröna förkläden och på deras namnskyltar hängde en tio centimeter stor tomte. Muggarna är röda med julmotiv, de säljer julkaffebönor, julgodis och massa annat. Iaf så köpte jag en latte och en crossiante, min frukost. Sen när vi hade ätit och druckit klart så gick vi till Fakemarket och fixade present till mamma. Kan inte säga vad vi köpte eftersom att hon kanske läser bloggen. Efter att vi hade fixat det så gick vi vidare till Flower Market och köpte julsaker. Glitter, julgransprydnader, ljus och blommor. Mamma och pappa kom med Mr Wu och hämtade oss där. Här hemma har mamma och jag julpyntat hela eftermiddagen. Upptäkte att min blåa ljusslinga är trasig så vi kan inte ha den i uterummet, snyft. Men vi satte upp glitter vid dörren och så hänger det en ljusslinga med snöflingor på balkongen. Nu på kvällen har vi ätit grekisk mat och gjort roliga internetjulkort, haha.

Min frukost, latte och crossiante (som är uppäten)


Den fina muggen


Ett megalöv vi hittade när vi gick till Flower Market!

Gina Tricot

Har lunch och passade på att kolla lite kläder på internet :) Hamnade till slut på Gina Tricots hemsida och såg att de har börjat med riktigt snygga underkläder och jag fastnade direkt för en pyjamas.
Hittade även en rätt snygg jacka :)
Men nu är det samma problem som jag hade när jag hittade kläder på ellos.se, jag kan inte beställa något till kina!

Thanksgiving

Idag är det thanksgiving i USA och eftersom jag går i en amerikansk skola så tycker man ju att de borde visa det, men det finns inget som tyder på att det är någon speciell dag idag.
Fick iaf tillbaka mitt matteprov idag. 16/20 vilket är 90% och en 6a på IB betygskalan som går upp till 7. Jag är nöjd, hehe. Ska ha mandarin om några minuter där vi ska fortsätta lite med våra projekt, men duktig som man är så är jag redan klar med det, förutom att jag inte har en aning om hur man skriver Kunshan. Får fråga Miss Duan om det. Efter det så har jag study och tänkte jobba lite mer matte så jag inte har någon läxa tills nästa gång och efter det är det lunch och sen ekonomi. Bra dag än så länge och det bästa är att jag är ledig imorgon så får en långhelg, wiiie!

Booooring

Vill seriöst inte gå i skolan längre. Visst vissa lektioner är rätt roliga men de flesta är för svåra eller aptråkiga. Vissa lärare är rätt bra som t.ex dramaläraren, ekonomiläraren, matteläraren och mandarinläraren, men de andra är bara jobbiga. Jaja har engelska nu så kanske ska jobba lite istället.

Puss och kram skumbanan :)

Mot skolan

Skola igen nu då. Ska snart ta och pallra mig iväg till bussen. Hatar att skolan börjar klockan 8! Bussen går typ kvart över 7 och jag måste gå upp typ halv 7 om jag ska hinna. Om jag ska duscha måste jag gå upp vid 6! Usch, jag är verkligen ingen morgonmänniska. Btw så är mina ögon blodsprängda :)

Trött

Nu är jag helt slut i huvudet och vill bara sova. Hade nyss matteprovet som faktiskt gick förvånatsvärt bra. Hoppas att jag klarade mig bra iaf.

Skola

Sitter i skolan och har study nu. Pluggar till matteprovet eftersom att jag inte hann göra det igår. Det kommer gå apdåligt hehe. Efter det här har jag ekonomi, lunch och matte. Sen när jag kommer hem ska jag göra biologiläxan, engelskaläxan och dramaläxan, shoho. Bara två dagar kvar i skolan den här veckan efter idag i alla fall. Tur, annars skulle jag nog skjuta mig själv.

Godnatt

Nu går jag och lägger mig
Godnatt!

Lalala

Hm... tror att ekonomin kanske var tills på torsdag, men är inte säker hm...

Ska i alla fall äta överkokt pasta med kött nu (Sandra som gjort maten och hon tycker att det är jobbigt att koka pasta och steka kött samtidigt)

Plugg igen!

Tror inte att jag gör något annat än att plugga om dagarna, suck. Är i alla fall klar med kinesiskan och nu har jag "bara" hela ekonomiuppsatsen och plugga till matteprovet kvar. Får se det så här - om ungefär 4 veckor så har jag 8 månaders lov!

Hittade även den här bilden på gullponnyn Celine :)



Celine goes crazy på ridbanan :)

På väg hem

Sitter i bussen och väntar på att få åka. Kommer väl hem om ungefär 30 minuter och då börjar min roliga eftermiddag, h e h e. Funderar på att dricka glögg sen, det skulle inte vara helt fel. Skulle även behöva kaffe, börjar få väldigt ont i huvudet. Nu dör mitt batteri när som helst så uppdaterar mer när jag kommer hem, och hinner ta en paus från pluggandet.

Biologi

Hade nyss biologiprovet, gick väl hyfsat bra men det var flera frågor som jag inte hade en aning om vad svaret kunde vara. Tur att jag inte behöver bry mig så jättemkt om mina betyg här, hehe. Ska sitta och jobba med en uppgift nu, men internet är så sjukt segt på den här skolan, även fast de har ökat bandbredden, suck.

När jag kommer hem blir det att göra mandarinläxa, ekonomiuppsats och plugga till matteprovet imorgon.
Rolig eftermiddag, jag vet!

Plugg

Sitter och pluggar biologi just nu. Har prov imorgon, suck. Men det är inte långt kvar nu! 19 dagar om man bara räknar skoldagar!



Jag vet att ni gillar min äppelpennvässare :)

Pepparkakor

Åkte till Ikea klockan 9 i morse med familjen. Resan dit var kanske inte den mysigaste, såg en dödsolycka. Kroppen var dock övertäckt, men ändå. Tur att inte Alice såg det, hon satt på fel sida av bilen. På Ikea tog vi först en fika/frukost ocj sen köpte vi lite julsaker och mat hehe.
Efter Ikea åkte vi till Grand Gateway, ett köpcentrum, för att köpa julklappar. Blev julklapp till pappa inhandlat så nu har jag bara mammas, Sandras och Marcus kvar. Efter det blev det en sväng förbi skolan där det var marknad och sen åkte vi hem.
Efter att vi hade ätit lunch så började vi baka pepparkakor! Som vanligt blev det väääääldigt många. Det tog ungefär 3 timmar att baka ut all deg, hehe.

Fredag :D

Yes, äntligen fredag. Även fast jag bara har varit i skolan onsdag och torsdag så är jag helt slut. Har matteprov idag och mandarin glosförhör. Satt i fyra timmar för att försöka förstå matten, gick tillslut när klockan var runt 23.00. Tur att jag  har study först idag, har inte hunnit plugga på mandarin orden, hehe.
Funderar på att baka lussebullar när jag kommer hem. Det skulle vara sjukt najs och då kan vi bjuda på dem nästa vecka när vi ska ha lite glöggfest med svenskarna på pappas jobb. Det blir i alla fall pepparkaksbak imorgon, fett gott.
Mamma är i Bollnäs nu, är bara lite avundsjuk. Det är inte alltid som jag säger att jag vill åka dit, men nu vill jag det. Tar mig troligen dit när jag åker hem i februari.

Nu börjar jag så uppdaterar mer senare.

Ajaj

Usch, har så sjukt ont i magen. Mår inte illa, men det gör så jävla ont! Det blev ju inte bättre när man ser att man har biologi först idag, suck. Har prov på måndag och fattar typ inte vad vi håller på med, haha. Ja, jag suger på biologi och tycker att det är aptråkigt. Aja nu börjar lektionen så får väl försöka stå ut i 1 timma och 25 minuter.

Avundsjuk?

Nej jag är inte alls avundsjuk för att mamma åker till Sverige idag.
Är inte alls avundsjuk för att hon får träffa alla människor jag saknar.
Är inte alls avundsjuk för att hon får åka till Nyköping och Bollnäs.

Jo, är nog rätt mkt avundsjuk på allt det där faktiskt...

Lunch

Har lunch nu, men åt i cafét idag - som vanligt. Tror att jag har ätit i kafeterian två eller tre gånger det här halvåret, och det tyder nog på att jag är för van vid Hotell och Restaurangskolans mat. Fast ärligt, vem vill äta ris, kyckling, nudlar och typ äckliga "köttbullar" varje dag? Maten är värre än i svenska skolor!

Har study period efter lunchen, ska plugga matte eftersom vi har prov på fredag. Har även mandarin test då, suck. Fast nu är det bara 4 veckor och 1 dag kvar i skolan, sen är jag ledig fram till augusti hehe ;D. Om man inte räknar med sommarjobb såklart. Om ni undrar hur det blev 4 veckor och 1 dag så är det för att jag är ledig nästa fredag hehe.

Ekonomi

Har precis haft ekonomiprovet som jag missade förra veckan. Hade inte pluggat någonting men kunde typ allt ändå, hehe. Hoppas att det gick bra i alla fall. Ekonomi är egentligen det enda ämnet jag riktigt bryr mig om i skolan. Vill ju lära mig det här och alla andra ämnen är aptråkiga, förutom mandarin för Miss. Duan är rätt rolig.


Min förkylning har inte blivit mycket bättre. Hostar som en galning och näsan är fortfarande uschlig.

Sommarjobb

Flitig som jag är har jag redan skrivit klart och fixat med CV och personliga brev idag. Ska söka sommarjobb på 26 olika ställen! Mamma ska få med sig alla brev när hon åker till Sverige på torsdag så att hon kan posta dem där.

Har varit hemma idag igen om ni undrar :)
Känner mig piggare idag så det blir troligen skola imorgon. Vill inte det egentligen men så kan det vara. Är det någon mer än jag som vill ha jul nu föresten? Längtar så förbaskat mycket, men skulle helst av allt vilja fira jul hemma i Sverige där det är kallt och juligt. I Shanghai så börjar vissa träd tappa löv, det känns som början av oktober. I Melbourne så är det VARMT så det blir ingen klassisk jul i år. Men grillning på julafton är ju aldrig fel, eller?

Hemma?

Blev som sagt ingen skola för mig idag. Tror inte att det blir det imorgon heller om jag ska vara ärlig. Har roat mig med att spela The Sims 2 större delen av dagen. Nördigt, jag vet men man får göra sånt om man är sjuk och är hemma. Pappa kom hem från Sverige idag och han hade med sig kolabilar, tidningar, tomteskum, chokladkalendrar, mannagryn och lite annat smått och gott. Så nu ikväll har jag ätit mannagrynsgröt, love it. Orkade dock bara äta en portion. Brukar göra dubbel i vanliga fall, annars blir man ju inte mätt!

Har även tänkt på vad man räknar som "hemma". Är det där man bor eller där man känner hör hemma? Ska jag räkna huset här i Kina som hemma för att jag bor här eller är det bara ett tillfälligt boende som man inte klassar som hemma? Om det är där man bor så har jag typ 3 hem. Shanghai, Nyköping och Bollnäs.
Själv så tror jag att det är där man känner att man hör hemma fast det är lättast att säga "hem" om jag ska hit för då vet alla vad jag menar.

Kom på att jag inte har gjort "Dagens lista" på flera dagar så det får väl bli en nu.

Saker man kan göra om man är sjuk

1. SOVA
2. Se på tv
3. Blogga
4. Läsa
5. Äta glass
6. Spela något barnsligt dator/tv-spel
7. Pyssla
8. Rensa ur sin garderob
9. Internet shoppa
10. Bada skumbad

Ellos

Hittade de här snygga kläderna på www.ellos.se:

ellos   ellosellos   

Lite fel årstid för sånna kläder kanske, men åker ju faktiskt till Australien över jul och nyår :)
Synd att man inte kan beställa eftersom jag bor i Kina :/

Nu är det jul igen!

Förlåt, jag är väldigt dålig på att uppdatera men jag ska bli bättre. Är fortfarande sjuk, halsen är bättre men är hes, snörvlar och fryser. Blir troligen hemma från skolan imorgon igen. Det borde vara förbjudet att vara sjuk på helger!

I alla fall så var hela familjen, förutom pappa som är i Sverige för tillfället, på Flower Market igår. Mamma tyckte inte att jag skulle följa med först, men envis som jag är följde jag med ändå, dock så gick jag på ipren. När man kommer till Flower Market är det svårt att inte få någon som helst julstämning i kroppen. Det var julgranar, tomtar, glitter, ljus, musik och allt annat som man förknippar med julen. Hittade flera jättemysiga butiker som man helst av allt inte ville gå ut ifrån. Dels så var det en butik med bara ljus, och då menar jag extremt FINA ljus. Hon som hade butiken satt och skar ut mönstret och sånt själv när vi gick in. Nlir nog några ljus inhandlade där, vet dock inte om jag vill tända dem, hehe. Det enda juliga som blev inhandlat var en julgran på 2,4 meter. Ja, den är gjord i plast för det finns inga riktiga granar i Kina. Den är som en ikeamöbel fast utan beskrivning! Man måste sätta fast alla grenar själv! Vi kommer ta upp den runt första advent eftersom vi är borta över jul och nyår.

Efter Flower Market åkte vi vidare till Carrefour och vi bestämde oss för att börja med en fika inne på Wagas. Deras latte är nästan lika god som Starbucks. Sen så ville jag gå in på Sephora så mamma och Alice åkte upp till Carrefour för att handla mat istället. Blev inget smink inhandlat men köpte tre små parfymflaskor, två ansiktssvampar och ett turkost nagellack. Två av parfymflaskorna är till Alice i julklapp så nu kan jag också säga att jag börjat med julklappshandeln.

Sjuk igen

Japp då har man än en gång blivit smittad av Alice. Har så grymt ont i halsen. Det gör ont när jag sväljer och när jag pratar. Blev alltså hemma idag. För övrigt så åkte Marcus tillbaka till Sverige idag, snyft. Klarade mig från att börja storböla mitt inne på flygplatsen och i bilen på vägen hem, men det var knappt. Så fort jag kom in i mitt rum så kunde jag inte hålla mig längre. Grät i kanske 10 minuter, slutade när jag började läsa i min underbara kokbok. Sen gick jag ner till köket och drack te och åt glass med mamma. Skönt för halsen och fick något annat att tänka på en stund. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra. Är trött men vill inte sova för kommer bara börja gråta när jag känner lukten av Marcus på kudden. Blir väll att sitta här och läsa olika bloggar, kolla facebook och lite annat.

Lista

Tänkte börja med att skriva en "Dagens lista" varje dag :)

Saker man måste göra om man åker till Shanghai!

  1. Shoppa
  2. Köpa något på fake market
  3. Sy upp kläder
  4. Åka upp i "Kapsylöppnaren"
  5. Kolla instrument på Jinling Road
  6. Äta god mat
  7. Lära sig några ord på kinesiska
  8. Åka på någon av de stora motorvägarna som går ovanför marken
  9. Gå in i en Gucci affär
  10. Äta med pinnar
Det blev en lång lista hehe :)

Svengelska

Det värsta med att prata engelska hela dagarna är att man glömmer bort vissa ord i svenskan. Kommer få IG i svenska när jag kommer hem haha. Nu ska jag ha drama :)

Oops

Usch vad dålig jag har varit på att uppdatera bloggen. Det har blivit lite mkt med skolan + Marcus. Vad har hänt sen jag uppdaterade sist då? För en vecka sen, 30/10, var det Halloweenfest i klubbhuset. Jag, Marcus och pappa var pirater, jag var såklart kapten haha. Sen kom det rätt många ungar som gick bus eller godis. Marcus var taskig och skrämde flera av de små barnen, tyckte synd om dem. I söndags gjorde vi inte så mkt. Jag och Marcus spelade snooker i klubbhuset på kvällen. I måndags var jag i skolan och efter det pluggade jag. Tisdagen såg ut ungefär som måndagen. I onsdags följde Marcus med till skolan. Det var roligt hehe. Tog ledigt torsdag och fredag så på torsdagen åkte vi till Fabrics Market. Köpte ett sjukt snyggt datafodral och ett kuddfodral i samma mönster. Fick även Marcus att köpa en ceriserosa slips som han ska ha på studenten. Vi kunde knappt gå ifrån affären där Marcus köpte slipsen så mamma var tvungen att köpa en äkta cashmir halsduk till mig. De som stod i affären drog verkligen i oss och så fort vi hade testat en halsduk tog de av den och satte på oss en annan haha. Efter det åkte vi till IKEA och köpte massa julsaker... och mat. Marcus köpte äppelvodka för 90 RMB haha. Igår gick jag, Marcus och mamma i Sports Park och till gamla stan där vi var inne i ett Budda tempel. Rätt nice.

Idag ska vi in till stan och äta på restaurang, shoppa och uppleva Shanghai by night. Borde fixa mig lite nu, åker om 40 minuter hehe.

See yaa!

<3
RSS 2.0