Glass i hamnen

Har varit i hamnen med Sandra och ätit årets första glass på Aktersnurran. Lakrits och hallonsorbet, mums! Vi gick även till Horselife och kollade lite saker. Hittade ett grymt fint schabrak, men det kostade över 300 och så mycket pengar hade jag inte ute.
När vi hade ätit glass gick vi mot lekparken och bestämde oss för att gå ut på bryggan och se på båtarna. Det låg inte så många där än, men det var ett par tyska och en australiensisk båt där. Sen satte vi oss på en bänk i lekparken och blev bästa vänner med några änder. Vi sa "kvack kvack" och då kom de mot oss, haha. När vi hade kvackat klart så gick vi till Mio och kollade efter ett sängbord till mig. Hittade ett som skulle passa. Nu måste jag bara vänta på att mamma och de ska komma hem så att de kan köpa det.
Sen cyklade vi hem igen. Nu är det inte lika jobbigt att cykla längre. Musklerna börjar vakna igen.



Redan en vecka i Sverige

Har redan varit över en vecka i Sverige. Tiden har flygit iväg från mig! Tur att jag inte har någon tidsbegränsning här den här gången.
Det är morsdag idag så jag och Sandra ska åka hem till farmor och farfar för att äta smörgåstårta, mums. Vi har även varit snälla och köpt en blomma till farmor eftersom hon är den enda "mamman" vi har hemma för tillfället.

Vi borde även ta ett ryck och försöka få bort alla kartonger som fortfarande står kvar i TV-rummet. Sandra borde även ta bort sin klädhög därifrån.

Nu ska jag hoppa in i duschen, puss och kram!

Varit på Hööks

Gick till City Gross för att handla mat idag. Blev även en sväng in på Hööks och jag råkade köpa två grimmor och ett grimskaft, haha. En rosa glittergrimma och en svart med texten "Hooligan". Den sista var lite ironisk eftersom Celine är raka motsatsen till hooligan. Grimskaftet var faktiskt det enda nödvändiga som blev inhandlat.
Nu ska jag och Sandra snart trampa iväg mot Marcus och äta mat där. Trevlans!

Hemma!

Hemma efter en trevlig kväll hos familjen Westberg. God mat, grillade revbensspjäll, och trevligt sällskap. Kan det bli bättre? Blev även en film på kvällen. Gnomeo & Juliet, den är grym! Nu är jag väldigt trött så jag ska krypa ner i sängen och sova nu.

Stan

Drog ner på stan med Sandra idag. Nyköping har på tok för få affärer! Tog oss max en timma att gå igenom alla. Vi satte oss på Hellmans och tog en fika istället. Jag var fortfarande asmätt efter frukosten så jag tog endast en latte. Måste säga att Starbuckslatten är godare. Saknar Starbucks! Sen gick vi till hemköp och köpte en chokladask till familjen Westberg eftersom vi har blivit ditbjudna på middag ikväll.
Nu väntar jag på att Marcus ska ta sig hit så att jag kan färga hans hår, men han hade ingen lust att åka moppe i ösregnet så han väntar på att det ska sluta regna, haha.

Flyttlasten har kommit!

Nu har flyttlasten kommit och det står en jädrans massa kartonger ute i TV-rummet. Förstår inte att vi hade så mycket saker som skulle till Sverige.

Nationella prov

Har varit i skolan och gjort två nationella prov idag. Tror att det gick bra i alla fall.
Vädret har inte varit det roligaste idag. Grått, grått, grått och lite regn på det. Plus att det blåste kallt också! Tur att man fick skjuts hem av farmor. Höll nästan på att somna när jag kom hem, var helt slut. Troligen lite jet lag som satt kvar plus att jag inte är van att gå i skola och göra prov längre haha.

Jet Lag

Är så grymt jet laggad just nu. Har varit i Sverige i några dagar nu, men jet laggen sitter kvar. Somnade i soffan förut när jag såg på Ugly Betty. Känns bra, typ. Ska till skolan imorgon för att fixa lite inför hösten. Blir säkert kvar där ett tag.

Nu ska jag krypa till sängs. Natti natti små barn!

Beijing!

Sitter på Beijings flygplats och planet till Sverige går inte förns om 2 och en halv timma! Kommer dö av tristess eller nått. Har fortfarande inte sovit något på ett dygn. Kunde inte somna på planet från Shanghai. Det är jobbigt att vara flygrädd! Tror att någon får söva mig så att jag kan sova under hela resan. Är riktigt trött nu och skulle kunna somna när som helst, men när jag väl sitter på ett plan blir jag typ pigg igen.

Dygnar!

Bestämde mig för att dygna så att jag förhoppningsvis kan sova på planet imorgon/idag. Var astrött först och höll på att somna vid 1, men sen vart jag övertrött och nu börjar jag känna mig väldigt seg igen. Ska till flygplatsen om två timmar. Känns rätt ovärt att sova nu så ska försöka hålla mig vaken. Chattar på msn med lite roligt folk. Blir rätt mkt flumm också.

Sista nagelfixningen

Kom nyss hem från Hongmei. Känns nästan lite sorgligt att veta att jag inte kommer komma dit förns typ på höstlovet igen. Sa iaf hej då till Starbucks, snyft. Sen blev det nagelfixning för sista gången. Passade på att fixa ett mönster så att man är lite extra snygg när man kommer hem. Resten av mig kommer däremot inte vara like snygg. Man känner sig alltid så extremt snygg när man har suttit på ett plan i 9 timmar, eller? Så här ser iaf naglarna ut idag.

Dålig uppdatering igen

Har varit fullt upp de senaste dagarna. Åker ju hem om 2 dagar! Vet inte riktigt vad jag känner just nu. Längtar ju till Sverige, men Shanghai är en rätt tuff stad. Kommer sakna att det är så grymt billigt med skönhetsvård här och sånt, men trafiken kommer jag inte sakna alls. Kommer även sakna möjligheten att åka till olika länder som ligger långt bort från Sverige, men bara några timmars flygresa härifrån. Pappa pratar om att de ska åka till typ Bali och Filippinerna i höst eller vår. De planerar även att åka till Australien igen typ under kinesiska nyåret. Är bara liiiite avundsjuk! Jag kunde "skryta" med att jag kan åka billigt med Ryanair till typ Malta eller Spanien. Känns inte riktigt lika bra som Australien dock.
Idag har jag iaf lagt fram alla kläder i vardagsrummet. Mina garderober är i stort sett helt tomma nu. Det ligger lite underkläder, nån tröja och ett par mjukisar kvar. Måste ju ha lite rena kläder kvar i rummet, hehe. Min byrå har även blivit tömd på smycken, hårprodukter och smink som jag inte kommer att använda innan fredag. Imorgon kväll blir det att packa ner allt i resväskorna. Ska även en sista sväng till Hongmei imorgon för att fixa naglarna. Blir nog något mönster den här gången. Måste ju ha snygga naglar tills jag kommer hem.


Aja, ska sova nu så att jag kommer upp imorgon.
Puss och kram skumbanan!

Storhandlat Converse

Kom nyss hem från Hongmei. Det var väldigt skönt med ansiktsbehandling och massage, hehe. Efter det så gick vi till Starbucks (så ovanligt) och tog en kaffe och sen gick vi vidare till Fake Market för att köpa de sista Conversen vi hade fått beställning på. Vi hade fyra par kvar att köpa och sen hittade jag ett par gröna som jag ville ha. Vi hade även fått Sandra att testa ett par. Hon har varit tveksam på Converse eftersom de är så platta och hon kan typ inte gå i helt platta skor. Hon har inlägg i sina gympaskor. Det slutade med att hon köpte två par, haha. Så vi köpte alltså SJU par Converse idag. Marcus ville även ha en keps så köpte en, fast gillar den väldigt mycket så tror att han kan få låna den av mig, hehe. Sandra köpte två väskor också. En datorväska och en vit Chanel. Sen köpte jag två Fred Perry pikétröjor också.
Storhandling kallas det! ;D

Alla skor!

Mina gröna

Sandras grå

Sandras skotskrutiga

Alla beställda skor :)






Rosa piké


Blå piké


Jag i den smexiga kepsen ;D

Spa!

Ska snart åka med bussen in till Hongmei och få ansiktsbehandling samt massage. Inte helt fel. :)

Diamond League!

Diamond League var AWESOME! Satt precis framför höjdhoppet och spjutet och lite snett framför målgången. Dricker te just nu för att kurera min hals som inte mår speciellt bra efter allt skrikande på Blanka Vlasic, som vann, och Andreas Thorkildsen som skulle vunnit om han inte hade sträckt sig. Eller, jag bestämmer att han skulle ha vunnit. Det satt några norrmän framför oss, men de skrek aldrig till honom. Jag var alltså ensam om att skrika till honom typ haha.
Tog även över 150 bilder idag så tänkte lägga upp de bästa här och försöka komma ihåg vilka det är på bilderna.

Arenan när vi precis hade kommit in, norrmännen sitter nedanför oss

Höjdhopperskorna står uppradade, Blanka är längst till höger och ett huvud längre än alla andra :P

Blanka pratar med sina coacher

Blankas vinnande hopp!

Tero Pitkämäki kastar :)

Andreas Thorkildsen kastar :D


Orkar inte lägga upp fler bilder ikväll, mer kommer imorron ;)

Kör frågesport

Kör frågesport om Europa med mamma och pappa. Känner att de är liiiite bättre än vad jag är, men jag har haft rätt på vissa frågor. Kommer det frågor om historiska händelser så kan inte jag svaren, men handlar det om geografi kan jag dem oftast. Dock inte de som handlar om tyska städer haha.

Bilder från igår

Var väldigt trött igår kväll och glömde helt bort att lägga upp bilderna från restaurangen.
Det var väldigt god mat och en trevlig kväll.






Restaurang

Ska till restaurangen Latina nu som ligger på Pudong-sidan. Bilder kommer!

Grattis till mig!

Grattis till mig och alla andra där ute som heter Linnea!
Så här står det om namnet Linnea på svenskanamn.se:

Linnea Borealis är en blomma! Linnea eller Linnéa är ett kvinnonamn som kommer från Carl von Linnés släktnamn och är namnet på en växt uppkallad efter honom. Linnés släktnamn kommer i sin tur från en gammal lind som stod vid hans fädernegård. Namnet Linnea betyder också underbar. Namnet har stigit stadigt i popularitet sedan 1970-talet. År 2002 och 2003 låg Linnea på 5:e plats på topplistan. År 2003 fick 3 526 flickor namnet, varav 873 fick det som tilltalsnamn. Den 31 december 2005 fanns det totalt 62 087 personer i Sverige med namnet Linnea varav 10 228 hade det som tilltalsnamn. År 2006 fick 854 flickor namnet Linnéa vilket gjorde det till det 6:e populäraste namnet. Namnsdag: 13 maj.På 90-talet och början på 2000-talet stavades namnet som mest förekommande Linnéa, nu är det Linnea som gäller.

För övrigt så är det även fredag den 13e idag så jag får se om jag klarar mig från all otur. Mamma har redan haft sönder en lampa. Ska snart åka iväg till flower market, får hoppas att vi kommer dit utan några problem iaf.

Slänger in en fin bild på Linnea blomman :)

Eurovision

Eric Saade uppträder i semifinalen nu ikväll och jag hoppas att allt fungerar som det ska. Det har det ju inte gjort under repetitionerna. Glasburen sprängdes inte första gången och dansen filmas inte. Han har påpekat det med dansen för ledningen i 9 dagar och det har ändå inte ändrats. Jag har inte haft något emot Tyskland tidigare, men nu blir jag lite förbannad på att de inte kan göra rätt. Vi i Sverige kunde det. Glasburen sprängdes båda gångerna han uppträdde, dansen filmades självklart. Skärpning Tyskland!

Glee

Såg nyss på kvällens avsnitt av Glee säsong 2 och jag visste att Kurt och Blaine skulle bli tillsammans i avsnittet och även kyssa varandra. Jäkligt gullig scen (har sett den på Youtube), men precis när de skulle kyssas så hoppar dem till nästa scen istället. Blev lite arg bara. Sen när de skulle hålla varandras händer så var det också bortklippt. Dumma Kina, eller Filippinerna (det är därifrån kanalen sänds) som bara censurerar homosexuella scener sådär! De är ju assöta tillsammans!
Hade sett fram emot det här avsnittet i flera dagar och då har de censurerat de gulligaste delarna i avsnittet! Gaaaaaah!

Ska ta och andas ut lite lugnt nu så att jag inte får ett stoooort utbrott på mitt rum.

Blekningskrämer?

Kina är ett väldigt skumt land. Till skillnad från oss länder i väst som vill bli bruna och går till solarium, ligger ute och pressar, använder brun utan sol och allt sånt så vill kineser bli bleka. Vi fick hem våra Diamond League biljetter idag och med dem fick vi 2 paket med krämer som gör hyn blekare! Kanske borde sälja sånt till alla emos och svartrockare som vill vara bleka? Kanske kan bli en hyfsat stor marknad i västvärlden, haha. Vi får bara ändra utseende på tuberna så att de blir lite mer "rockiga" och "emo". Varför inte göra dem svarta med röd text typ?

Vit med sol?



15 Biljetter vid höjdhoppet ^^

Ikea

Ska till Ikea om några minuter och köpa svensk mat. Vi köper inte möbler och sånt på Ikea, vi köper mat, haha. Det blir så när man bor i ett annat land.
Ska gå och snygga till mig nu, ser inte så fint ut med macara under ögonen.
Puss och kram!

Skillnad?

Lite skillnad blev det ju på naglarna i alla fall.

Före

Efter

Hongmei nästa

Ska till Hongmei nu på morgonen. Vi ska ta bussen från området dit. Blir troligen ett besök på nagelbaren för mina naglar ser hemska ut och den röda färgen vill inte försvinna.
Det går tydligen inte att ladda upp några bilder just nu, så ni får inte se naglarna, tyvärr.

Knäppa hamster

Lizzy bara springer och springer och springer i hjulet. Det är näst intill omöjligt att få en bra bild på henne eftersom hon rör på sig hela tiden. Fick en hyfsat bra tillslut. Kunde ju inte ta med blixt eftersom det kommer spegla sig i plasten och jag ville inte skrämma henne.

Museum

Dagens förmiddag spenderades på ett konstmuseum som ligger på Hongqiao Rd. Det fanns en utställning som byts ut då och då och sen fanns det en permanent utställning med tavlor målade av den kinesiska konstnären Liu Haisu. Väldigt fina tavlor med olika motiv. Det fanns landskapsmotiv, blommor, städer och porträtt så han var en riktig allround-konstnär. Han levde väldigt länge också, 1896-1994, och han målade i stort sett hela livet. Den tavlan som var tidigast på museet var målad 1919 och den som var nyast var målad på 80-talet.
Sen åkte vi till Hongmei och åt mat på den tyska restaurangen Papa's Bierstuben. Kände att jag åt väldigt tysk mat... pasta carbonara haha. De andra åt schnitzel.
Det är vääääldigt varmt idag. 34 grader så man blev lite svettig och varm av att bara vara ute en stund. Pappa tvingade oss att sitta ute och äta. Vi ville sitta inne där det fanns AC.
Efter vi hade ätit åkte vi vidare till Carrefour där Alice köpte en ny hamster. Väldigt söt. Jag kom på namnet! det blev en liten Lizzy. Hon gillar att gräva ner sig i spånet. Hon har inte bitit någon, än i alla fall. Nicco bet allt och alla hela tiden.

Slödag

Idag har jag inte gjort något vettigt alls. Gick upp vid halv 11, åt frukost bestående av bacon, äggröra, två mackor och kaffe. Protein ftw! Sen satt jag vid köksbordet och surfade runt lite i nån timma innan jag gick upp och tog en dusch. Efter det satte jag mig vid datorn igen och gjorde absolut ingenting. Såg lite på Monty Python. Åt lunch vid typ två, youghurt, och sen satte jag mig i uterummet med en kopp kaffe och datorn. Är näst intill databeroende!
Hjälpte pappa med maten sen på kvällen. Fixade ihop två olika såser. Sen åt jag en jäkla massa kött! Tre fläskkotletter och en biff, haha. Man tycker att jag borde gå upp i vikt eftersom jag äter så mycket utan att träna, men det gör jag inte. Lite skumt kanske.
Nu ska jag ta och sova. Vi ska iväg imorgon. Typ till nått tempel tror jag, sen käka på Hongmei och sen till Carrefour.

Nya kläder!

Åkte till Cloud Nine idag och shoppade med Sandra och mamma. Vi började såklart med en fika på Starbucks, men sen gick vi vidare till H&M och där köpte jag två tröjor och ett par leggings. Sen gick vi vidare till C&A och där köpte jag ett par shorts med tillhörande bälte, en tröja, ett linne och ett solglasögonfodral. Allting gick för lite mer än 600 RMB. Rätt bra alltså. Nu är jag fattig igen. Är lite avundsjuk på Sandra som tjänar 700 RMB i veckan för sitt lärarjobb.
Slänger in en "fin" bild på en av vägkorsningarna i stan. Det ser värre ut än vad det är. Alla motorvägar är byggda som broar genom stan och ibland går de över och under andra motorvägar. Ska ta en bild med pappas kamera nån dag istället.
Kläderna
Grå magtröja från H&M
Randig magtröja från C&A, Svart linne från C&A, Marinblå shorts med bälte från C&A
Vit magtröja med leopardtryck från H&M, Klarblå leggings från H&M

Allt hämtat

Nu är alla saker hämtade och på väg till Sverige. Eller, ja de skickas runt 17 maj och sen tar det ungefär en vecka innan vi får sakerna i Sverige. Har inte gjort så mycket mer idag. Sandra, pappa och mamma åkte iväg för att hämta Sandras kläder hos skräddaren och jag sitter i soffan och ser på Monty Python med Alice som nyss kom hem från skolan. Det är rätt varmt ute idag, 27 grader och sol. Fast här i Shanghai blir man inte brun av solen. Det är ett "naturligt" solskydd i himlen som kallas för smogg! Sol utan brun typ.

Klar med trummorna!

Nu har jag skruvat isär trummorna och bärt upp dem till vardagsrummet. Fick dock inte ner skinnen i väskan, pappa får hjälpa mig med det.
Det tog sin lilla tid och man blev väldigt smutsig om händerna och eftersom jag var barfota så var mina fötter nästan svarta undertill när jag var klar.

Klar med hyllan!

Nu är jag klar med hyllan och har väldigt ont i handen efter den dumma nyckeln man måste skruva med!
Kolla så tomt det blev!
Alla tavlor, stolen och hyllan är borta
Nu är allt här nere istället

Skruvar och packar

Håller på att skruva isär min bokhylla just nu och har redan skruvat isär skrivbordsstolen. Alla saker som ska med hem ligger i vardagsrummet nu. Eller nästan allt i alla fall. Har inte lagt dit mina kläder än och trummorna är inte nerpackade. Ska fortsätta skruva lite mer nu.

Hemma!

Är hemma nu och är grymt trött så tänker nog sova rätt snart. Resan gick bra, planet var i tid och vi hade bra väder. Lite trist att lämna Singapore när det var klarblå himmel och 30 grader varmt.
Var påväg att hoppa på planet som skulle till Melbourne istället för att åka till Shanghai. Melbourne känns mer lockande om jag säger så.

Frukost på Hotellet!

Sista hotellfrukosten. Slänger även in lite bilder på restaurangen.
Crossiants, någon wienerbrödssak, bacon och frukt haha :D
Pappa
Restaurangen
Restaurangen mot poolen, man sitter utomhus om ni undrar

Kvällens mat

Sandra och jag gick ut själva idag. De andra åkte till djurparken och var på nattsafari.
Vi gick i alla fall till en australiensisk restaurang som hette Boomerang. Tog en mangosallad. Kände mig nyttig när jag beställde den, men sen beställde Sandra in en skål med pommes och då blev man inte lika nyttig. De visade fotboll på några tv-skärmar och bilsport på några andra. Var ett repotage om Mini Coopers!




Bilder på hotellrummet

Här kommer bilderna från hotellrummet.

Så här ser det ut när man kommer in i rummet :P

Min säng

Rummet

Trappan

Alices och Sandras säng :P

Uppifrån

Toan är väldigt liten och trång haha :) Duschen är i ett rum mittemot toan, men Alice duschade när jag tog alla bilder så har inge kort på den ;)

Dålig uppdatering

Förlåt för min dåliga uppdatering, men jag har semester och sitter därför inte klistrad framför datorn.

Igår så var var vi på Raffles och drack Singapore Sling, ett måste när man är i Singapore. Efter det gick vi vidare till Singapore Flyer, världens högsta parisehjul. Det lyser i alla möjliga färger på kvällen. Utsikten var inte helt fel heller. Man kunde boka gondoler som hade bord och stolar och äta en tre rätters middag om man ville. Det fanns även några gondoler med en champagnebar.
Efter det gick vi ner till kanalen och började leta efter en bra restaurang. Vi stannade till slut vid en spansk där jag åt en väldigt god paella. Tror inte att jag hade ätit paella sen jag var i Spanien och det var länge sen.
Sen gick vi till hotellet igen.

På Raffles

Inget bra ställe för nötallergiker

Rätt rolig text :)

Pappa och mamma med varsin Singapore Sling

Raffles hotel's innegård

Singapore Flyer


Kasinot ;)


Singapore Flyer från marken

Kasinot

Paella :D

God Morgon

Klockan är halv tolv och jag ska snart gå ut och shoppa lite till. Tänkte först berätta lite om igår kväll. Orkade inte uppdatera när jag kom tillbaka till hotellet, var så grymt trött.
Vi åt på en trevlig italiensk restaurang vi kanalen. Det blixtrade asmycket, men man hörde aldrig någon åska och det regnade inte heller. Åt i alla fall en tagliatelle bolognese som var väldigt god. Det jobbade väldigt många italienare på restaurangen och en av dem kollade på mig hela tiden. Lite roligt, fast ändå jobbigt, haha. Han såg ut att vara runt 25.
Efter vi hade ätit gick vi en sväng runt kanalen och såg massa radiostyrda flygplan med massor av dioder. Rätt snygga faktiskt. Sen gick vi till hotellet igen och jag somnade typ först av alla. Ovanligt? Jaaa!
Nu kommer det lite bilder som är tagna med min nya kamera!

Alice och pappa på restaurangen

Pappa och mamma

Mamma och Sandra

Alice beställde en pizza med parmaskinka

RSS 2.0