Tekakor

Har under eftermiddagen bakat ett gäng tekakor.

Ingredienser:

  • 50g smör
  • 5dl mjölk
  • 50g jäst
  • 1 1/2tsk salt
  • 1msk socker
  • 5-6dl vetemjöl
  • 5-6dl grahamsmjöl
Gör så här:

Smält smöret i en kastrull. Häll sedan i mjölken och värm upp den tills den är 37°C. Smula sönder jästen i en bunke och häll den fingervarma mjölken. Om mjölken är för varm så jäser inte degen. Blanda runt tills jästen har lösts upp i mjölken. Häll i saltet, sockret och nästan allt mjöl. Använd en elvisp med degkrokar, händerna eller en köksmaskin för att få ihop ingredienserna till en fin deg som inte är för kletig. Den ska inte heller vara för torr. Låt sedan degen jäsa under en bakduk i 30min.
Häll mjöl på bakbordet och gör degen till två längder. Skär båda längderna i 6 delar. Det ska alltså bli 12 delar. Rulla varje del till en boll och platta sedan ut dem. Försök att få dem så runda som det bara går. Nagga alla platta delar med en gaffel. Låt dem jäsa under en bakduk i 30 minuter.
Grädda i 225°C i 10-12 minuter mitt i ugnen.







Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0