Fredag!

Today i don't feel like doing anything...

God eftermiddag på er! Jag somnade redan vid halv 10-10 igår och sov till 8 i morse. Kan inte beskriva känslan av att få sova ut. 
Idag har jag inte gjort ett skit. Jo jag har tvättat sängkläderna! Men annars har jag suttit i sängen och skrivit lite samt ätit kanelbullar. Mums på det! 
Hade tänkt sola idag, men den där solen ville inte kika fram ordentligt på dagen, men vid tre då jäklar kom den fram. Solen försvinner från poolområdet typ den tiden så var ingen vits att ens gå ner. Bättre lycka imorgon! 

Ikväll då? Hoppas på utgång men vet inte om det blir av. Vill till birdees och dansa rumpan av mig! Plus att man får ha converse på birdees och att jag slipper ha klänning. Score lixom!



Sliten tjej

Satt och pluggade fram till 1 inatt, studentlivet är härligt ibland. Skulle ha en muntlig presentation idag, men var inte nöjd med den för fem äre och hade inte tänkt på vad jag skulle säga så sa till läraren att jag inte ville presentera något jag inte var helt nöjd med. Hon sa att hon förstod mig så ska göra den på onsdag. 
Just nu står jag och väntar på bussen hem. Skönt med helg igen. Blir en riktig plugghelg skulle jag tro. Ska bli klar med en raport och presentationen samt jobba lite på bröllopet jag, Sam och Malin planerar. Är så roligt att äntligen få jobba med något man brinner för. 

Nu kom bussen så ska sätta mig och lyssna på lite 80-tals rock nu. Lär säkert somna också, kul om jag skulle missa min hållplats!
Såhär brun var jag efter Byron bay, måste sola i helgen 

Sömnproblem

God kväll!
Jag har upptäckt att jag har kommit in i en sömnproblemsfas, jag är jättetrött hela dagarna fram till typ 10 på kvällen. Då jäklar blir jag hyper och skulle kunna springa ett maratonlopp. Somnade vid fem i eftermiddags och vaknade sju. Fortfarande jättetrött men måste bli klar med en inlämning idag. Känns som att ögonen ska falla ihop när som helst.
Har även kommit fram till att jag sover bättre tillsammans med någon annan. Då sover jag utan att vakna en enda gång på natten. Sover jag själv vaknar jag oftast 2 gånger per natt. Konstigt det där.

Tog en paus i pluggandet och läste lite roliga serier på satwcomic.com. Har ni inte varit inne där så gå in och läs dom! Hon som gör serien är från Danmark och hon driver med alla länders stereotyper, inklusive Danmark. Så sjukt roligt! Har läst alla typ 5 gånger och skrattar fortfarande lika mkt varje gång, haha.
 

Panik

Paniken som uppstår när man är översocial och inte har någon att umgås med!! Klarar ärligt talat inte av att vara själv. Får panik. Borde skaffa en guldfisk eller något sådant. 

Livrädd

Trodde jag skulle dö igår, ärligt alltså! Satt och väntade på bussen till Christoffer och då kom en man (typ 55-60år) fram till mig och frågade om buss 375 hade gått än. Svarade att jag också väntade på den bussen och att den skulle komma halv. Han satte sig ner bredvid mig på bänken och började prata om att han precis hade vunnit pengar på kasinot här i stan. Sen frågade han vart jag var ifrån och vad jag gjorde i brisbane. Tänkte att han bara var en övertrevlig australiensare (sånna finns det gott om), men då började han säga att han tyckte jag var söt och att jag borde bli modell. Lite creepy kanske. Sen fortsätter han och säger att han är fotograf och att han gärna skulle fotografera mig. Där började jag bli lite rädd. Han fortsatte ge mig komplimanger för mitt utseende tills bussen kom. Hade kontakt med Christoffer hela tiden och han sa till mig att jag skulle låta mannen gå på bussen först och sätta mig så långt bort från honom som möjligt. Var jätterädd att han skulle gå av på samma hållplats som mig så bad Christoffer komma och möta mig där. 

Han kanske var fotograf, vad vet jag? Men i sånna fall har han helt fel sätt att leta efter kunder. Tror inte jag varit så rädd på väldigt länge. Ska börja gå med hårspray i väskan, ifall att. 

Gårdagens festligheter

Igårkväll hade vi bbq och alla som ville fick komma ner och dricka med oss. Riktigt trevligt. Annars ser man knappt någon människa ute alls och det bor 150 pers på Genesis. Vid 10 drog vi till Fridays och festade vidare. Sophie fyller år idag så vi firade henne igår och inatt. Jätterolig kväll, men var så trött så drog redan vid 1.30-2. Inte bakis idag iaf.

Nu sitter jag mitt i stan och väntar på bussen till Christoffer. Suttit här i 20min redan och den ska komma om 20min. Åh vad jag älskar busstrafiken på söndagar! Ska försöka att gå av på rätt hållplats också, jobbigt när det är mörkt haha. 

Sista dagen

Sista dagen med familjen. Lite tråkigt, men bokade biljett hem till Sverige igår så i juni får jag träffa dom igen. 

I förrigår hamnade vi på Ikea. Skönt att slippa ta bussen dit och hem. Köpte massa mat (konstigt) och galgar, presskanna och en kapsylöppnare(!). Nu slipper jag be folk öppna mina ölflaskor med tänderna eller tändare. 

Igår blev det shopping. Fick med mig en clutch, smink och två ringar hem. Trodde att jag skulle lyckas köpa ett par skor också, men chockade mig själv. Sen blev det poolhäng och middag vid floden. Brisbane by night är så grymt fint. Älskar den här staden. 

Idag tog vi en frukost på coffee club. Blev pannkakor för min del, deras pannkakor är så jävla goda! Skulle kunna leva på dom haha. Sen tog jag, pappa och mamma en promenad genom botaniska trädgården, över till southbank och till kangaroo point. Skönt och svalt väder idag. Inte speciellt fuktigt så perfekt prommenad-väder med andra ord. 

Nu ska vi ta och dricka kaffe i lägenheten och sen i eftermiddag blir jaghemskjutsad till Genesis. Vill stanna på kangaroo point. Lätt ett av de finaste ställena att bo på i staden. Ska leta lägenhet här sen. 

Bilder från igår 
Story bridge 

Bilder från idag
Har man ingen tomt får man ha trampolinen på taket
Konstigt träd

Ännu konstigare träd 
Översvämningar i brisbane


God morgon

Tjäna och välkomna till café bärs.... Nej men hej på er! Jag har precis ätit frukost och ska ta och sminka mig. Har ett myggbett i pannan som ser ut som en finne... DÖÖÖÖ! 
Har skola till halv tre idag och sen är det helg! Familjen åker hem på söndag så vi ska väl säkert åka runt lite. 
Vaknade knappt av mina alarm i morse så Alice fick putta till mig istället. Drömde lixom om alarmet (har en simple plan låt). Gick runt och sjöng på den låten i drömmen och tyckte inte alls att det var konstigt. Tror att alarmet hade varit på i typ 10min innan Alice puttade på mig, haha. Trött tjej!

Erkänn att hatten är grymt sexig!


Trevlig middag

Dagen har bestått av skola från halv 9 till två och sen lite plugg hemma. Vid 6 gick vi ut och åt mat med några från SSAB. Trevlig kväll med andra ord. Åt en jättegod kycklingsallad med bulgur och granatäpple. Blev överlycklig för att jag såg att de hade rekorderlig mango raspberry! Drack dom i Sverige i somras och måste säg att de är den godaste smaken! Hoppas att den finns kvar i Sverige! 
Nu sitter jag och pluggar lite, svårt när föräldrarna kollar på OS så ska nog sätta mig i sängen och fortsätta istället. 



Varför?

Varför slocknar jag alltid redan vid typ halv elva på helgerna, men när det är skola så jan jag inte somna förns typ 2? Jävligt skumt. 

Sjuka skönhetsideal

Jag är jävligt trött på alla sjuka ideal som finns. Låren ska inte gå ihop, väger du mer än 50kg är du tjock osv. Mina lår går ihop, jag väger mer än 50kg och är inte speciellt tjock. Om jag får säga det själv tycker jag att tjejer utan former inte är speciellt sexiga. Jag har inte speciellt stora bröst, men jag har en rumpa som jag är jäkligt stolt över. Tror inte att speciellt många killar tycker att tjejer som ser ut som vandrande pinnar är speciellt snygga, men det är bara vad jag tror. 
När jag var i mina bästa form vägde jag mellan 58-60kg och det var bara muskler. Jag blir rädd när jag här tjejer säga att de väger 45kg och är 165cm långa. Benen kommer fan gå av på dom om de går för mycket! 

Nej muskler är snyggt och vandrande pinnar är inte speciellt snygga, haha!


Helgen

Helgen är iof inte slut än, men vi har gjort en del. 

I fredags bar det av till australia zoo som ligger strax utanför brisbane. Det är Steve irwins (krokodiljägaren) zoo, så det hade självklart hur mkt krokodiler som helst. Han hade faktiskt fångat de flesta själv, lite coolt. De hade mest australiensiska djur och jag älskar att man fick gå in till kängurusarna och koalorna. Matade kängurur och klappade koalor. Såååå mysigt. Vi kollade även på en liten djurshow de hade. Det var fåglar som gjorde trix och krokodiler. 
Vi var såklart tvungna att ta kort med djur så det fick bli en alligator och en koala. Tänkte sno med mig koalan hem.

















Lycklig

Föräldrarna och lillasystern befinner sig i brisbane. Bor i deras lägenhet och slipper Genesis i 2 veckor. Fick nya skor, godis, tidningar och en fotobok från min student igår. Jätteglad och positiv just nu. 

Är i skolan nu så skriver kanske något mer ingående inlägg senare idag. :)

Ointressant dag

Väldigt ointressant dag. Sov en stund på dagen så kan inte sova nu. Bra där Linnea. Snapchattar och kollar roliga vines istället och hoppas på att jag blir trött snart.

Btw så vill jag ha choklad så det är nästan att jag vill gå till ugglan och köpa. Klockan är kvart i 1 på natten... 

Alkishelg

Nu ska jag inte dricka på ett bra tag. Eller iaf inte så mkt så jag blir full. Ett glas vin/öl till maten kan väl vara okej men That's it. 

Var på "swedish invation" igår i Roma street parklands och träffade massa andra svenskar (konstigt haha). Vi grillade, drack och snackade om allt möjligt. Hittade en snubbe som älskar frukost lika mkt som jag gör, haha. Vi har frukostdate på fredag. Efter parken drog vi till exchange i stan och stannade där till typ 12. Alla drog hem då typ för av någon anledning var alla jättetrötta, haha. Jag drog med Christoffer hem och kom inte därifrån fören typ 4. Jättebakis och jättetrött är ord som beskriver mig just nu. Men kan samtidigt inte slappna av så lär väl sova två timmar inatt eller nått. Skola imorgon. Inte taggad. 

Har inga bilder från gårdagen så blir ett bildlöst inlägg.

Jag gråter inte

Saknaden hem är större vissa dagar. Just idag är den stor. Ska göra mannagrynsgröt med sirap och låtsas att jag är hemma i Nyköping. 

Btw så planerar jag värsta festen inför midsommar just nu. Kommer bli fett! Partytält och allt. Gästlista och dörrvakt är ett måste känner jag. Inga jobbig jävlar får komma. Särskilt folk jag inte känner. Hatar sånt.

Cravings

Just nu vill jag ha mannagrynsgröt med sirap.... Ska finnas mannagryn här, men troligen inte på coles där jag bor. 

Blev hemma idag, mår inte illa längre men känner mig helt utmattad och febrig fortfarande. Dock så verkar jag ju ha aptit iaf. Brukar vanligtvis inte vilja äta något när jag är sjuk. Är såklart bara sugen på onyttiga saker, men bättre än ingenting, right? Vill ha glass också. Kanske ska köpa det och få ont i magen? Nej, så emo vill jag inte vara idag. Åt glass på pannkakorna i helgen med Christoffer och han kallade mig för emo och sa att jag hade självskadebeteende, haha. 

Ska fortsätta plugga nu. Uppdaterar sen igen.

Bläää

Mår inte bra alls. Känner mig febrig, fryser och är illamående. Inte så att jag vill kräkas, bara en jobbig känsla. Blir nog ingen skola imorgon för min del. Får se det som en hemstudiedag eller nått. 

Nu ska jag försöka sova, får starta nån film eller nått. Brukar ha lättare att somna då.


Morgonträning

Gymmade drygt en timma i morse och har precis ätit frulle. Äggröra på tre ägg och två mackor med ost och gurka. Hungrig eller vad? Det roliga är att jag skulle kunna äta mer. Bottenlöst hål. Ska ta och hoppa in i duschen strax och sen blir det plugg för min del.


10 random fakta om mig

1. Jag har extremt dåligt tålamod så att sitta med småpyssel och annat pillrigt är jättejobbigt för mig och tillslut kastar jag allt omkring mig och ger up.
2. Jag har väldigt kort stubin. Blir arg väldigt snabbt, men har lärt mig att kontrollera det till viss del. 
3. Mitt favorit bilmärke är Mini Cooper. 
4. Jag ogillar att ha någon som håller om mig när jag ska sova.
5. Jag äger närmare 50 par skor.
6. Jag är mörkrädd.
7. När jag var liten brukade jag ta hand om humlor som inte kunde flyga. Bar runt på dom i handen och blev aldrig stucken.
8. Jag är vääääärldens sämsta förlorare.
9. Jag har en nalle som heter nalleman.
10. Jag har väldigt svårt för att lita på folk

Köttbullar

Köttbullar på g! Ska nog stuva makaroner också!




Linneas shitlist

3. Skola två dagar i veckan - man hinner ju hamna i helt fel dygnsrytm och känner sig som en zombie i skolan även fast man varit ledig i 5 dagar
2. Alla hjärtans dag - varför ska man bara få kärlek en dag per år? 
1. Monsunsäsong - låter jävligt onödigt med regn en hel månad. Åkte ju från Sverige för att slippa äckligt väder

Bilder från Sydney del 4

Fortfarande fredagsbilder

Utsikt från Sydney tower

Fontän i nån park 
Botaniska trädgården

Operahuset
Ta på operahuset var ett måste
Lagom stor båt....
Harbour bridge


Svårt det där med rubrik

Hej hej! Har precis vaknat och hade ärligt talat världens skummaste dröm inatt. Drömde att jag var höggravid och Marcus var pappan. Sen skulle jag lära mig cricket helt plötsligt och då gick jag, nån snubbe jag tydligen dateade, Sandra och några andra ut på ängen utanför mina föräldrars hus, men vi var i Australien. Såg en känguru hoppa förbi i trädgården och sen skulle jag ut på upptäcksfärd för att se andra vilda djur. Såg en tiger och bara så ni vet så finns det tydligen vilda tigrar här haha. Jävligt skum dröm med andra ord.

Första natten jag sov helt själv på tre veckor. Rätt skönt faktiskt. Behöver inte klättra över saker för att ta mig till badrummet längre haha. Nej nu ska jag fixa nån frukost. Svälter lite här.
Nyvaken och snygg 
RSS 2.0